Son Dakika

Kim Milyoner Olmak İster’de 19 yaşındaki Arda 1 milyon liralık soruya gitti

→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Kim Milyoner Olmak İster, yarışmasında herkesin merakla beklediği bir gelişme yaşandı. Arda Bey, 1.000.000 TL değerindeki 12. soruyu görmeye hak kazandı. Kim Milyoner Olmak İster'de uzun zaman sonra ilk kez 19 yaşındaki Arda, dev ödüllü soruyu görme şansını elde etti. Sosyal medyada gündem olan genç Arda'nın "Param olmadığı için senede sadece 150 kitap okuyabiliyorum" sözleri ise duygulandırdı. 1 milyon liralık soru yayınlanacağı sırada ise yarışmanın süresi bitti. 1 milyonluk soru gelecek programda açılacak.
Kim Milyoner Olmak İster’de uzun zaman sonra ilk kez 19 yaşındaki Arda, en büyük ödül olan 1 milyon liralık soruyu görme şansını elde etti. Sosyal medyaya da damga vuran Arda’nın "Param olmadığı için senede sadece 150 kitap okuyabiliyorum" sözleri ise duygulandırdı. 1 milyon liralık soru yayınlanacağı sırada ise program sunucusu Murat Yıldırım yarışmanın süresi dolduğunu söyledi. Arda Ayten'in 1 milyonluk soruya doğru yanıt verip veremediği bir sonraki bölümde netleşecek.

Arda Ayten, Kahramanmaraş’ta Tıp Fakültesi’nde eğitimini sürdürüyor. Aynı zamanda kitap yazıyor.

30.000 TL'lik soru
Soru : Kült film söz kalıbında geçen kült kelimesinin Latince kökeninin anlamı nedir 
A- Ekip biçme
B- Yıkayıp parlatma
C- Ezip geçme
D- Silip süpürme
Doğru Cevap: Ekip biçme


60.000 TL'lik sorunun cevabı
Soru : Karadeniz Ereğli'nin Eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık kimin kendisine 2009 yılı programım dolu Halil'ciğim ama 2010'da Ereğli'yi düşünüyorum dediğini duyurmuştur
A- Michael Jackson
B- Pele
C- Barack Obama
D- Mike Tyson
Doğru Cevap: Michael Jackson


125.000 TL'lik sorunun cevabı
Soru : Hangisinin bir türünün dişleri dünyadaki bilinen en güçlü biyolojik madde olup karbonu elmasa çevirebilecek güçteki basınca bile dayanabilir 
A- Kerevit
B- Salyangoz
C- Komodo Ejderi
D- Hipopotam
Doğru Cevap: Salyangoz

250.000 TL'lik sorunun cevabı
Soru : Heredotos'a göre Mısırlılar ilk insanları araştırdıkları deneydeki çocuklar kimlerin dilinde bekos yani ekmek dedikleri için ilk insanları onlar olarak kabul etmişlerdir 
A- Frigyalılar
B- Hititler
C- Sümerler
D- Lidyalılar
Doğru Cevap: Frigyalılar


MİLYONLUK SORU MERAK KONUSU OLDU

1 milyon TL değerindeki soruyu görmeye hak kazanan yarışmacı milyonları ekrana kilitledi. Programın sonuna denk gelen final sorusu gelecek programda görülecek.

SORULAR

1.Türkiye Cumhuriyeti'nin 4. Başbakanı DR. Refik Saydam hangi hastalığa karşı geliştirdiği aşıyla tıp literatürüne geçmiştir.

a-Dizanteri b-Çiçek C-Tifüs d-Kolera

Cevap c-tifüs

2.Yedi renkten oluşan gökkuşağının ortasındaki renk hangisidir?

a-mavi b-sarı c-yeşil d-kırmızı

Cevap c-yeşil

3.Dede Korkut'un Türk Destanları'nın özgün kopyaları hangi iki kentte bulunmaktadır?

a-Lizbon-Roma b- Dresten-Vatikan c- Londra-Budapeşte d-Paris-Varşova

Cevap b-Dresten-Vatikan

4.Her 100 yılda 7 cm yere yaklaşan Pisa Kulesi hangi yöne doğru eğilmektedir?

a-Batı b-Kuzey- c-Güney d-Doğu

Cevap c-Güney

5.Hangi ünlü üniversite mezunudur?

a-Tarkan Tevetoğlu b-Bülent Ecevit c-Yılmaz Erdoğan dd-Kadir İnanır

Cevap d-Kadir İnanır

6.Türkiye'nin hapis cezası alan ilk bilgisayar korsanı kimdir?

a-Burak Çağlar b- Mahir Arabul c-Tolga Bilge d-Tamer Şahin

Cevap d-Tamir Şahin

7.Ülkemizde 'Devlet Sanatçısı' ünvanını alan ilk isim kimdir?

a-Cüneyt Gökçer b-Ahmet Adnan Saygun c-Yıldız Kenter d- Cemal Reşit Rey

Cevap- b Adnan Saygun

8.Atatürk'ün çok sevdiği at ve köpeğinin isimleri neydi?

a-Anadolu ve Çakır b-Yiğit ve Kont c- Devrim ve Çakır d-Sakarya ve Foks

Cevap D-Sakarya ve foks

9.Hangi ünlünün ikizi yoktur?

A. Adile Naşit

B. Süheyl Uygur

C. Kofi Annan

D. Gökhan Özoğuz

Cevap a-Adile Naşit


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
TELİF HAKKI;

Sitemizde yer alan resimler google servisinden temin edilmektedir tüm hakları kendilerine aittir.Sitemizde bulunan videolar fragman niteliği taşımaktadır bu sebeple hiç bir yasal işleme tabi tutulamaz.Sitemizdeki filmler/videolar/Canlı TV Kanalları kesinlikle sunucularımız da barındırılmaz. Büyük video sitelerinden vk.com , youtube.com, dailymotion.com, facebook.com gibi sayfalardan alınmaktadır bu sebeple hiç bir sorumluluğu kabul etmemektedir.

Kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz! Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını düşünen hak sahipleri bilgi[at]memursite.com adresinden bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde mücbir sebep olmazsa en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gerekli işlemler yapılacaktır.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17