Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Bitkilerinizi coştukça çoşturacak gübre tarifleri!

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Gerçekten güzel ve sağlıklı çiçeklere sahip olmanın yolu onlara iyi bakmaktan bakımlarını eksiksiz yapmaktan geçiyor. Ve bunun için para harcamanıza da gerek yok. Bitkilerinizi tüm yıl boyunca sağlıklı tutmak zor olabilir ama bitkileri coşturan ev yapımı gübre tarifleri oldukça işinize yarayacak.

Bitkilerinizin ihtiyaç duydukları tüm besinleri almalarını sağlamaya yardımcı olabilecek birkaç ev yapımı bitki yemi tarifleri bulduk. Ama önce, farklı besin eksikliklerinin belirtilerini bilmelisiniz. Bakarsanız bitkileriniz size söyleyecektir.
Mağazadan satın aldığınız bitki besinleri çok büyük bir fiyat aralığına sahip olabilir ve bitkileriniz için yararlı olmayan pek çok kimyasal ve dolgu maddesine sahip olma eğilimindedir. Bu, saksı bitkilerinize ihtiyaç duydukları yiyecekleri yanlışlıkla yapraklarını yakmadan veya bütçenizi aşmadan vermenin ucuz ve kolay bir yoludur.

YİYECEKLERİN BİTKİLERİNİZ İÇİN SAĞLADIĞI FAYDALAR
Bitkinizin besin eksikliği olduğunda, bir şekilde ortaya çıkacaktır. Bitkilerinizin neye ihtiyacı olduğunu görmek için dikkatlice gözlemleyin. Bu ipuçlarını, bu boşlukları doldurmak için tariflerinizi değiştirmek için kullanabilirsiniz. Bitkilerinizin belirli besin maddelerine ihtiyaç duyduğu eksiklikler ve işaretler şunları içerir:

Kalsiyum Kalsiyum eksikliği olan bir bitkide yaprak damarları arasında sarı noktalar, bodur büyüme, çiçek sonu çürüklüğü ve ölmekte olan veya zayıf gövdeler olacaktır. Karışıma ezilmiş yumurta kabukları eklemek bu sorunu çözecektir.
Magnezyum Bir magnezyum eksikliği, bitkinin yapraklarına mermer bir görünüm verir veya yaprak kenarlarında ve damarlarda sararma görürsünüz. Epsom tuzları eklemek ve sulamak magnezyum seviyelerini artırabilir.
Azot Azot eksikliği olan herhangi bir bitki bodur bir büyüme ve soluk yeşil veya sarı yapraklara sahip olabilir. Yetersiz bitkinizin yakınında bezelye veya fasulye gibi nitrojen bakımından zengin bitkiler yetiştirebilir veya kahve telvesi ekleyebilirsiniz.
Fosfor Fosfor eksikliği genellikle bodur büyümeye, çiçeklerin yokluğuna veya küçük çiçeklere ve daha koyu yaprak kenarlarına sahiptir. Doğrudan bitkinizin toprağına kullanılmış akvaryum suyu veya kemik unu eklemek, bu seviyelerin yükselmesine yardımcı olabilir.
Potasyum Potasyum eksikliği olan bitkiler hastalık geliştirmeye ve kuraklıktan ölmeye daha yatkındır. Bu noksanlığın belirtileri arasında sarı yapraklar, sarı veya kahverengi damarlar ve yapraklarda kahverengi lekeler bulunur. Muz kabuğunu bir santim gömmek yaprak bitlerini caydıracak ve potasyum seviyelerini yavaşça yükseltecektir.

Screenshot_13

BİTKİLERİ COŞTURAN GÜBRE TARİFLERİ
Artık bitkilerinizin eksikliklerinin olabileceği farklı bileşenleri ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini bildiğinize göre, bir araya getirebileceğiniz kolay tariflerin ana hatlarını vereceğiz.


KAHVE TELVESİ
Kahve telvesi içeren gerçekten kolay bir tarifle başlayacağız. Kahve içerseniz, büyük olasılıkla attığınız kahve telvesi artığı olur. Bu kahve telveleri, toprağınızın asitliğini artıracak yüksek seviyede nitrojen içerir. Bunu yapmak için tek yapmanız gereken kahve telvesini toprağa karıştırmak. Doğrudan bitkinizin üssünün etrafındaki alana konsantre olun. Bu, manolyalar, ortancalar, güller ve sebzeler için harika çalışıyor.

EPSOM TUZU
Bu tarif, topraktaki tüm farklı besin seviyelerini dengelemek için iyidir. Toplu olarak hazırlayabilir ve eski bir plastik süt kabında saklayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, tüm malzemeleri bir araya getirmek ve çözülmeleri için sürahinizde bir saat bekletmektir.

1 yemek kaşığı epsom tuzu
½ çay kaşığı amonyak
1 tatlı kaşığı karbonat
Su

Çözündükten sonra, toprağa ekleyin, böylece kökleri tarafından emilir. Her ay toprağınızın üstüne küçük bir miktar ekleyin. Bitkilerinizin ne yaptığına bağlı olarak gerektiği gibi ayarlayın.

BALIK ATIKLARI
Akvaryum suyu ve balık atıkları bitkileriniz için mükemmel besin kaynaklarıdır ve bitkiler için harika bir besin oluştururlar. Bu yöntem daha fazla zaman ve çaba gerektirir, ancak sonuç verir. Bunun için balık atıkları ve suyu karıştırın. Ölçüsünü kullanacağınız bitkilere göre ayarlayın. Bir gün demlenmesine izin verin. 24 saate ulaştığınızda, geri kalanını suyla doldurun, gevşek bir şekilde örtün ve iki hafta boyunca mayalanmasına izin verin. Bu çözüm sayesinde bitki veya sebze toprağınıza düzinelerce besin eklersiniz.


YEŞİL ÇAY
Yeşil çayın insanlar için harika olduğunu büyük olasılıkla biliyorsunuzdur, ancak aynı zamanda bitkilerinizin sağlıklarını iyileştirmeye yardımcı olması için de faydaları vardır. Basit ama güçlü bir tarifİ ayda bir kez kullanabilir veya su yerine çok seyreltilmiş yeşil çay kullanabilirsiniz. Yüksek seviyelerde kalsiyum, potasyum, fosfor ve manganez içerir. Başlamak için bir litre su alın ve yeşil çayınızı demleyin. Demlenmesine izin verin ve ardından oda sıcaklığına ulaşana kadar soğumasını bekleyin. Çay poşetlerini çıkarmanıza gerek yok. Onları saklayın ve iç mekan bitkilerinizi dört haftada bir sulayın.

JELATİN
Neredeyse her şeyi dahil etmek mümkündür ve bu gübre bunun mükemmel bir örneğidir. Jelatin yüksek nitrojen seviyelerine sahiptir ve bu, bitkilerinizin büyümesine ve büyük çiçeklere veya yapraklara sahip olmasına yardımcı olabilir.


Bu tarifi oluşturmak için bir paket sade jelatin alın ve bir bardak sıcak suya ekleyin. Jelatin çözülene kadar karıştırın ve karışımı üç bardak soğuk suya ekleyin. Tamamen soğuduğunda, bitkilerinizin etrafındaki toprağa dökün. Bunu hem iç mekan hem de dış mekan bitkilerinizde ayda bir kez tekrarlayın.

PEKMEZ
Pekmez kullandığınızda bitkinin sağlıklı kalması için topraktaki faydalı bakteri ve mikropları artırır. Buna karşılık, bitkileriniz büyüyebilir ve geniş yapraklar ve çiçek açabilir. Bunu yapmak için plastik bir sürahiye su koyun. Suya bir ila üç yemek kaşığı pekmez ekleyin ve iyice çalkalayın. Bu karışımı bir sprey şişesine ekleyin ve bitkilerinizi haftada bir kez püskürtün.

SİRKE
Sirke, yüksek düzeyde asetik asit içerir. Bu asit, güller veya ev bitkileri gibi belirli bitki türlerini canlandırmada harika çalışıyor. Aynı zamanda sebzelerde de işe yarar. Bu basit tarif şunları gerektirir:

Sürahiyi suyla doldurun ve bir yemek kaşığı sirke ekleyin. Sürahiyi kapatın ve sirke ve suyu karıştırmak için iyice çalkalayın. En iyi sonuçlar için bitkilerinizi 90 günde bir bu gübre ile sulayın. Ema sirkesi yerine beyaz sirke kullanmayın. Elma sirkesinin farklı besin özellikleri vardır.


MUZ KABUKLARI
Muzun mükemmel bir potasyum kaynağı olduğunu hepimiz biliyoruz, bu nedenle muz kabuğu gübresinin listeye girmesi şaşırtıcı değil. Muzlar ayrıca daha yüksek seviyelerde fosfor ve kalsiyum içerir ve bu onları meyve bitkilerini, meyve ağaçlarını ve çiçekli bitkileri gübrelemek için harika bir hale getirir. Muz kabuğunu bitkinizin toprağına birkaç şekilde dahil edebilirsiniz.

Yapabileceğiniz ilk şey, muz kabuklarını bitkilerinizin tabanına toprak yüzeyinin altına gömmekAşırı olgunlaşmış muzlarınız varsa, dondurun. Bitkilerinizi gübrelemek istediğinizde onları çıkarın ve toprağa gömün. Son olarak, muz kabuklarınızı iki veya üç gün boyunca üç bardak suda bekletebilirsiniz. Suyu bir sprey şişesine dökün ve fidelerinize veya bitkilerinize püskürtün.

YUMURTA KABUKLARI
Listemizdeki son gübre yumurta kabuğu gübresi. Yumurta kabukları, büyük olasılıkla hafta boyunca atacağınız şeylerdir. Bununla birlikte, her yumurta kabuğunda çok miktarda kalsiyum bulunur ve bu, bitkinizin hücresel büyüme düzeylerini artırır. Bitkilerinizde kalsiyum eksikliği varsa, çiçek çürümesine neden olabilir. Neyse ki, bu tarif onu durduracak.


Yumurta kabuğunu kullanmanın bir yolu, onları ezmek ve bitkilerinizin etrafındaki toprağa işlemektir. Yapabileceğiniz başka bir şey de sprey yapmaktır. Bunu yapmak için suya ve 20 yumurta kabuğuna ihtiyacınız olacak. Kabukları suya koyun ve 10 dakika kaynatın. Isıyı kapatın ve yumurta kabuklarını gece boyunca suda bekletin. Kabukları süzün, suyu bir sprey şişesine dökün ve birkaç haftada bir doğrudan bitkinizin toprağına püskürtün. Bu özellikle güllerinizi coşturacaktır.

https://www.mynet.com/bitkilerinizi-costukca-costuracak-gubre-tarifleri-balik-atiklari-pekmez-ve-yumurta-kabugu-1261478-mykadin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.