Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Hindistan da Felaket Başladı Kara mantar hastalığı ülkede hızla yayılıyor Covid-19 dan daha fena Mucormycosis india

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Dünya henüz koronavirüs salgınını geride bırakamamışken, Hindistan bu kez de kara mantar salgını ile mücadele ediyor. Ülkede hızla yayılan kara mantar, 4 bin 300 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Vaka sayısı da 45 bine yükseldi.

Koronavirüs salgınının merkez üslerinden biri haline gelen Hindistan'da kabus bitmiyor. Ülke genelinde 45 binden fazla insana kara mantar bulaşırken, bir çeşit ciğer enfeksiyonu olan hastalık nedeniyle 4 bin 300 kişi yaşamını yitirdi. Hastalığı geçiren bir kişi, "En kötüsünün korona olduğunu düşündüm. Fakat sonra sol gözüme bir ağrı girdi. Gözümden ve burnumdan kan akmaya başladı. Hastaneye gittim ve enfekte olmuş dokuları ve parçaları aldılar" ifadelerini kullandı.


Koronavirüs salgınının merkez üslerinden biri haline gelen Hindistan’da kabus sona ermiyor. Bu kez göz kaybına sebep olan kara mantar hastalığı hızla yayılıyor.

Kara mantar, Hindistan’da ülke genelinde 45 binden fazla kişiye bulaştı.

Yetkililer, kara mantarla mücadele edenlerin yüzde 85’inin koronavirüsü atlatan kişiler olduğunu açıkladı.

Bir ciğer enfeksiyonu olan kara mantar nedeniyle Hindistan’da 4 bin 200'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Koronavirüs nedeniyle bağışıklığı düşen kişilerde görülen kara mantar hastalığının ölüm oranı ise yüzde 50 seviyesinde.

Yüzde oluşan kara mantar lekelerine, görme kaybına ve ölüme neden olan hastalıktan kurtulmak için birçok hastanın gözü bile alınabiliyor

Bilim insanları, özellikle şeker hastalarının bu hastalığa yakalanma riskinin yüksek olduğunu belirtiyor.

Resmi verilere göre kara mantar, Hindistan’ın yanı sıra Nepal, Afganistan, Mısır ve Umman’da da görüldü.


KARA MANTAR (MUKORMİKOZ) NEDİR? 
Tıbbi ismiyle ‘Mukormikoz’, Kara Mantar hastalığı çok nadir görülen bir enfeksiyondur. Genellikle toprakta, bitkilerde, gübrede ve çürüyen meyve ve sebzelerde bulunan mucor küfüne maruz kalmaktan kaynaklanır. Sinüsleri, beyni ve akciğerleri etkileyen Kara Mantar, kanser hastaları veya HIV/AIDS'li kişiler gibi diyabetik veya bağışıklık sistemi ciddi şekilde zayıflamış kişilerde yaşamı tehdit edebilir.

KARA MANTAR HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR? 
Hindistanlı doktorlar, ülkenin yedi günlük vaka oranında yeni bir rekora imza atıldığını bildirdi.

Yüzde şişlik ve siyah lezyonlar enfeksiyon belirtileri arasında sıralanıyor. Bazı kaynaklarda göz kararması veya renk değişikliği, bulanık veya çift görme, göğüs ağrısının da belirti olabileceği öne sürüldü. Öte yandan belirtiler arasında göğüs ağrısı, nefes almada güçlükler ve kanlı öksürük yer alıyor.

Batıdaki Maharashtra eyaletinin sağlık bakanı Rajesh Tope, "Bir hastanın, hastalığın ciddiyetine bağlı olarak 60 ila100 enjeksiyona (amfoterisin B) ihtiyacı var. Mevcut vaka yüküyle, 150 binden fazla enjeksiyona ihtiyacımız var. Şimdiye kadar bin 500 mukormikoz vakası bildirildi ve 850 hasta tedavi görüyor” ifadelerini kullandı.


Şimdi de Kara Mantar (Mukormikoz) hastalığı başladı nedir, belirtileri nelerdir?

Kaynak Linki = https://www.memursite.com/2021/06/simdi-de-kara-mantar-mukormikoz-hastalg.html

2 yorum:

  1. Dünyayı sarsan koronavirüs salgınının etkileri yeni yeni atlatılırken, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yeni bir enfeksiyona dikkat çekiliyor. Halk arasında kara mantar olarak bilinen “Mukormikoz” enfeksiyonu, özellikle de bağışıklık sistemi düşük olan bireyler, kronik hastalığı bulunanlar için risk oluşturabiliyor. Özellikle kontrolsüz şeker düzeylerine sahip olanların daha da dikkatli olması gerektiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Turhan, son dönemlerde Hindistan’da sıkça rastlanan kara mantar enfeksiyonu ile ilgili bilgi verdi.


    Mukormikozun, ciddi COVID-19 hastalarında veya hastalıktan iyileşen hastalarda görülebildiğini ve ciddi hastalık ve ölümle ilişkilendirildiğini söyleyen Medicana Sağlık Grubu Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Turhan, “Hindistan, mukormikoz vakalarında son zamanlarda bir artış bildirdi. COVID-19 ile ilişkili mukormikozun önlenmesi, erken teşhis için uygun ortam oluşturulması önem taşımaktadır" dedi.

    DİYABET HASTALARININ DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR


    Prof. Dr. Vedat Turhan, kara mantarla ilgili şu uyarılarda bulundu:
    “Halk arasında kara mantar olarak bilinen mukormikoz, mukormiset adı verilen bir grup küfün neden olduğu ciddi bir mantar enfeksiyonudur. Mukormikoz esas olarak sağlık sorunları olan veya vücudun mikroplar ve hastalıklarla savaşma yeteneğini azaltan ilaçlar alan kişileri etkiler. Örneğin kronik şeker hastaları, kanser hastaları, organ nakli olmuş kişiler, bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar kullananlar daha sık bu sorundan etkilenir.”


    SAĞLIKLI KİŞİLERDE ZARARLI DEĞİL


    “Mukormikoza neden olan mantar grubu olan mukormisetler, özellikle toprakta ve yapraklar, kompost yığınları ve hayvan gübresi gibi çürüyen organik maddelerle birlikte çevrede bulunur. Çoğu insan her gün mikroskobik mantar sporlarıyla temas eder, bu nedenle mukormisetlerle temastan tamamen kaçınmak muhtemelen imkansızdır. Bu mantarlar çoğu insan için zararlı değildir. Bununla birlikte, bağışıklık sistemleri zayıf olan kişiler için mukormiset sporlarını solumak, akciğerlerde veya sinüslerde vücudun diğer bölgelerine yayılabilen bir enfeksiyona neden olabilir.”

    HIZLI VE AGRESİF SEYİRLİ BİR ENFEKSİYON

    Belirtileri hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Prof. Dr. Vedat Turhan, “Tek taraflı yüz şişmesi, şiddetli baş ağrısı, burun ya da sinüs tıkanıklığı, ateş, öksürük, göğüs ağrısı, nefes darlığı gibi bazı belirtileri olabilir. Bazı kişilerde cilt üzerinde kabarcıklar ve koyu renkli yaralar şeklinde de belirtiler gösterebilir. Mide bulantısı, karın ağrısı gibi belirtileri de bulunmaktadır. Sinüslerden girdiği için de bazı kişilerde beyin dokusu etkilenebilir. Özellikle kronik hastalığı olanlar için risk bulunmaktadır. Hızlı ve agresif bir seyri olan enfeksiyona karşı özellikle sağlık profesyonellerinin çok dikkatli olması gerekmektedir” dedi.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. COVİD 19 SONRASI GÖRÜLMEYE BAŞLANDI

      Koronovirüs pandemisinden sonra yeniden önem kazanan bir enfeksiyon olduğunu da hatırlatan Prof. Dr. Prof. Dr. Turhan, “Seyrek görülen kara mantar salgın haline de gelebilir. Hava kirliliği, inşaatlar ve doğal afetler sonrasında ortaya çıkabilir. Bu enfeksiyon Covid-19 geçirenlerde daha sonrasında Hindistan'da sıkça görülmüştür. Enfeksiyondan İran, Irak, Mısır, Bangladeş, Pakistan gibi ülkeler de etkilenmiştir. Yeni bir enfeksiyon olmasa da koronavirüs pandemisiyle birlikte yeniden önem kazanan bir enfeksiyon olmuştur” şeklinde konuştu.


      KRONİK HASTALAR İLAÇLARINI DÜZENLİ KULLANSIN

      Son olarak korunma yolları hakkında da tavsiyelerde bulunan Turhan, “Yoğun toprak ya da tozlu ortamlarda maske kullanımı önemlidir. Bahçe işleri yapılacaksa uzun kollu, bacakları kapatan kıyafetler giyilip maske takılmalıdır. Ciltte yarası ya da kesiği bulunanların toz ya da toprakla temas etmesi halinde sabun ve suyla hijyen önlemleri alması gerekir. Bunun yanında kirli sulardan kaçınmak, evde neme ve küfe sebep olan yerler varsa tamir ettirmek, vücut hijyenine dikkat etmek korunmak açısından önem taşımaktadır. Ayrıca kronik hastalığı bulunan bireylerin mutlaka ilaçlarını düzenli kullanması gerekmektedir. Özellikle şeker hastaları ilaçlarını düzenli kullanmalı. Kontrolsüz şeker düzeyine sahip diyabetliler, hem ilaçlarına dikkat etmeli hem de düzenli kontrollerini yaptırmalı. Kanser hastaları, organ nakli olan bireylerin de düzenli kontrollerini aksatmamaları, hekimlerinin dediklerini uygulamaları büyük önem taşımaktadır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

      Sil


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.