Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Numarataj Belgesi Nasıl Alınır? Nereden Alınır?

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Numarataj Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır? Büyükşehir belediyeleri tarafından talep edilen numarataj belgesi; en genel tanımıyla belediyenin mücavir sınırlarına dahil olan bulvar, cadde, sokak, yol ve meydanlar ile bunlara cephesi olan binaların adres tespitlerinin yapılmasını ifade ediyor.

Numarataj işlemi ile bir binanın ya da bir toprak parçasının coğrafi konumunu tanımlamak, bu yapı ve toprak parçasının belediyeler tarafından tanımlanmasını sağlamak hedefleniyor.
Bu yazımızda kısaca numarataj belgesi nereden alınır? Numarataj belgesi almak için gerekli belgeler nelerdir? vb. konuya dair en çok merak edilen soruları yanıtlamaya çalıştık.

İşte, numarataj belgesine dair bilmeniz gereken o detaylar:

Numarataj Belgesi Nedir?
Belediye sınırları içerisinde yer alan köy, mezra, cadde, sokak, meydan, mahalle, mevkii, küme evler, binalar vb. tüm yapı ve toprak parçalarına tek bir numaranın ve tek bir adresin verilmesi gerekiyor. Numarataj belgelerinin mutlaka adres ve numaralamaya ilişkin yönetmelik kapsamında alınması, zorunluluk arz ediyor.

Büyükşehir belediyesi tarafından verilen Numarataj belgesi; yapı ve toprak parçasının konumunun belirlenmesini, diğer yapılardan ve toprak parçalarından ayrılmasını sağlıyor.

Numarataj Belgesi Nereden Alınır?
Numarataj Belgesi Nereden Alınır? Numarataj belgeleri büyükşehir belediyesi bünyesinde hizmet gösteren İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerine devam eden ‘Adres Yönetim Şenliği’nden alınabiliyor. Kişinin bu noktada öncelikle Adres Yönetim Şefliği evrak servisinden aldığı matbu dilekçesini doldurması gerekiyor.

Matbu dilekçesinde numarataj belgesi alınacak toprak parçası ya da diğer yapıların bulunduğu il, ilçe ve mahalle bilgilerinin belirtilmesi, gerekli hallerde dilekçede parsel ve sokak isminin de yazılması, bağımsız bölümlerin işyeri mi yoksa mesken mi olduğunun da yazılması gerekiyor.

Mesken ya da işyerine dair numarataj harcının daha önce ödenmemiş olması halinde ise kişiden bir seferlik numarataj harcı talep ediliyor.

Numarataj harcı, Büyükşehir belediyesi mali hizmetler dairesi başkanlığına yatırılıyor.

**Numarataj belgesi için yapılan başvuruların tapu sahibi tarafından yapılması gerekiyor.

Tapu sahibinin binayı kiraladığı hallerde ise kiracı ya da numarataj başvurusunda bulunacak diğer kişilerden ‘vekaletname’ talep ediliyor.

Kentsel dönüşüm projelerine dahil olan yapı ya da toprak parçaları için numarataj belgesi talebinde bulunmadan önce kişilerin öncelikle ilçe belediyelerinden resmi yazı almaları, sonrasında bu resmi yazıyla birlikte ‘Adres Yönetim Şefliklerine’ başvurmaları gerekiyor.

Numarataj Belgesi Almak için İstenen Belgeler Nelerdir?
Numarataj belgesi almak için talep edilen belgeleri kısaca aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

Başvuranın TC kimlik kartı ya da nüfus cüzdanı fotokopisi
Başvurulan yani numarataj belgesi alınacak yapıya dair iskan belgesi veya tapu fotokopisi-Yapı ruhsatı
Başvurulan yapının şirket olması halinde şirket kaşesi ya da imza sirküsü-yetki belgesi
Yeni projeler için belediye onaylı mimari proje
Başvuran kişinin kiracı olması halinde kira kontratı fotokopisi
Başvuran kişinin kiracı olması ya da üçüncü bir şahıs olması halinde vekaletname fotokopisi
**Kimi hallerde belediyeler; fotokopi yerine belgenin aslını da talep edebiliyorlar.

Keşif Nedir? Neden Yapılır?
Belge almak için başvurulan yapının Ulusal Adres veri tabanında veyahut Numarataj banko sisteminde kayıtlı olmadığı hallerde Adres Yönetim Şefliği tarafından görevlendirilen keşif memurları tarafından başvurulan yapı, bulunduğu yerde tespit ediliyor.

Bu yapının önce tespit edilip, sonra da sisteme kaydedilmesine ise keşif deniliyor.

numarataj belgesi için gerekli evraklar
Numarataj Harç Bedeli Ne Kadar?
Numarataj harç bedelleri; numarataj belgesi almak için başvurulacak yapının türüne göre değişiklik gösterebiliyor.

Yatırılması gereken harç bedellerini kısaca aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

6360 sayılı yasa kapsamında çok katlı yapılar için 450 TL
6360 sayılı yasa kapsamında işyerleri için 250 TL
6360 sayılı yasa kapsamında hobi bahçeleri için 100 TL
6360 sayılı yasa kapsamında tek konutlar için 300 TL
Çok katlı konutlar için 600 TL
İşyerleri için 450 TL
Hobi bahçeleri için 200 TL
Yol keşif bedeli için 140 TL
Tek konutlar, dublex ve triplex konutlar için 500 TL
Diğer yapılar kapsamında bulunan istinat duvarları, fore kazılar vb. yapılar için 500 TL
Numarataj Belgesi Kaç Günde Çıkar?
Numarataj belgesinin ne zaman çıkıp, belediye tarafından ne zaman onaylanacağı başvurulan belediyenin yoğunluğuna göre değişiklik gösterebiliyor.

Bu süreç; ortalama bir ay sürüyor. Ulusal adresin veritabanında görünmediği hallerde bu süre, daha da uzayabiliyor.

Bu durumda kişinin şahsen Numarataj şube müdürlüğüne giderek, başvuruda bulunması gerekiyor.

Kentsel dönüşüm projesi için yapılan başvurularda öncelikle ilçe belediyesinden resmi yazı almak, sonrasında bu yazıyı Numarataj şube müdürlüğüne gidip, teslim etmek gerekiyor.

Yani Numarataj belgesinin onaylanması sürecinde pek çok etmen belirleyici olabiliyor.

Numarataj Belgesi Başvuru Dilekçesinde Bulunması Gerekenler
Dilekçede gereken tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde belirtilmesi, başvurunun kabulü noktasında oldukça önem arz ediyor.

Adres belgeleme için dilekçeye mutlaka eklenmesi gereken bilgileri aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

Adres
Elektrik ve su faturaları
Bina koordinatları
Yapı ruhsatı
Kira kontratı
İlçe adı, site adı, kapı numarası, mahalle bilgileri
Tapu bilgileri
Numarataj Değişikliği Nasıl Yapılır?
Numarataj değişikliği için yapılması gerekenleri aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

Öncelikle işyerinin bağlı olduğu belediyenin Numarataj Şube Müdürlüğü’ne başvurmalısınız. Başvuru esnasında teslim edeceğiniz dilekçede hem eski adres hem de güncel adres bilgilerine yer vermelisiniz.
İşyerinin Ulusal Adres Veritabanı kodunu da dilekçede belirtmelisiniz.
Vadesi geçmiş, henüz ödemediğiniz borçlarınız varsa başvuru öncesinde belediyeye bu borçlarınızı ödemelisiniz.
Ticaret Odası Evrak Kayıt Servisi’ne belediyeden almış olduğunuz Numarataj kodunu göndermelisiniz.
Bu yazımızda Numarataj nedir? Numarataj belgesi nasıl alınır? Numarataj nasıl değiştirilir? vb. soruları yanıtlamaya çalıştık.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli takipçilerimizle sizler de paylaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.