Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Google'da 2021'in en çok arananları

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Dünyanın en büyük internet arama motoru Google, 2021 yılında dünyada en çok aranan trendlerin ve konuların listesini açıkladı. Bu liste, tüm inişleri ve çıkışları ile 2021 yılına dair anılarımızı da tazeliyor.

Covid pandemisi tüm dünyayı sarsarken, 2021 yılında, dönemin ruhuna uygun bir şekilde en çok aranan kelimelerden biri 'Doomscrolling' (Felaket Kaydırması) oldu.
Bu kavram, durmadan telefonumuzun ekranını aşağı kaydırırken maruz kaldığımızdan bile daha fazla kötü haber okuyacağımız beklentisinde olmamız anlamına geliyor.

Google'dan yapılan açıklamaya göre, bu kavram dünyada 'daha önce hiç olmadığı kadar' arandı. Ocak ayında ise 'doomscrollingi'" aratanların sayısı zirveye ulaştı.

Dünyanın dört bir yanında çok sayıda insan için bu yıl, belirsizlik ve stresle geçti. Birçok yerde sokağa çıkma yasağı hayata geçerken, ülkelerarası sınırlar kapatıldı ve uçuşlar da durduruldu.

İnsanlar internette Covid virüsü ile ilgili en son bilgilere ulaşmaya çalışırken, birçoğu da tam olarak yapmakta oldukları şeyi Google'ın arama motoruna yazdı: Doomscrolling


Aramalar

EBA giriş
Squid Game
AÖL (Açık Öğretim Lisesi)
Mesut Özil
Elmalı davası
MHRS randevu
Okulun ilk günü
Sadakatsiz
Sezai Karakoç
HES kodu alma
İsimler

Mesut Özil
Ebrar Karakurt
Mahmut Özer
Burak Elmas
İrfan Can Kahveci
Miralem Pjanic
Gedson Fernandes
Nihal Yalçın
Batuhan Karacakaya
Zehra Güneş
Dizi/ Film

Squid Game
Sadakatsiz
Aşk Mantık İntikam
Masumiyet
Yargı
Üç kuruş
Masumlar Apartmanı
Sen Çal Kapımı
Son Yaz
Maraşlı
Kaybettiklerimiz

Rasim Öztekin
Doğan Cüceloğlu
Sezai Karakoç
Başak Cengiz
Oğuz Yılmaz
Hüner Coşkuner
Kadir Topbaş
Ferhan Şensoy
Kartal Tibet
Karahan Çantay
Nasıl?

HES kodu nasıl alınır
Aşı randevusu nasıl alınır
Aşı kartı nasıl alınır
Tam kapanma nasıl olacak
Su diyeti nasıl yapılır
Cuma namazı nasıl kılınır
Peppa pig nasıl öldü
İnsülin nasıl yazılır
Ritüel nasıl yapılır
Türkiye gruptan nasıl çıkar
Tarifler

Güllaç tarifi
Soğuk baklava tarifi
Taco tarifi
Tulumba tatlısı tarifi
Sufle tarifi tencerede
Galette tarifi
Gulaş tarifi
Çiğ köfte tarifi
Panna cotta tarifi
Cizleme tarifi
Ne zaman?

Okullar ne zaman açılacak
Kabine toplantısı ne zaman
Yasaklar ne zaman bitiyor
Tam kapanma ne zaman
Kafeler ne zaman açılacak
Bilim kurulu toplantısı ne zaman
DGS tercihleri ne zaman
YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2021
Okullar ne zaman kapanacak
Türkiye maçı ne zaman
Kim?

Survivor kim elendi
Masterchef kim kazandı
Şampiyon kim
Camdaki kız hayri kim
Galatasaray başkanı kim oldu
Yeni Milli Eğitim Bakanı Kim
Boji kim
Andımızı kim yazdı
Elektriği kim buldu
Emniyet Genel Müdürü kim
Nasıl geçer?

Burun akıntısı nasıl geçer
Grip nasıl geçer
Öksürük nasıl geçer
Arpacık nasıl geçer
Pişik nasıl geçer
Koltuk altı kararması nasıl geçer
Sivilce lekeleri nasıl geçer
Nasır nasıl geçer
Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer
Kulak tıkanması nasıl geçer

RUH SAĞLIĞI
2021'de 'ruh sağlığı', dünyada ilk kez bu kadar fazla arandı.

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle birçok insan evlerine kapanırken, sevdikleri ve yakınları virüs nedeniyle yaşamını yitiren çok sayıda insan da yas tuttu. Yalnızlık ve izolasyon halinin insan psikolojisine olan etkisi nedeniyle, "Ruh sağlığı nasıl korunur?" ve "Nasıl iyileşilir?" gibi sorular, hiç olmadığı kadar fazla arandı.

Öte yandan beden olumlama olarak bilinen "body positivity" kavramı ile olumsuz düşüncelerin üstesinden gelmeyi amaçlayan "telkin" (olumlama) kavramının da en çok arananlar arasında olması, geride bırakacağımız 2021 yılında ruh sağlığımıza daha çok dikkat ettiğimize işaretti.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ
Bu yıl aklımızda sadece ruhumuzun sağlığı değil, gezegenimizin sağlığı da vardı.

2021 yılı boyunca ABD'deki Ida Kasırgası'ndan tutun da Türkiye'nin de aralarında olduğu birçok ülkede yaşanan orman yangınlarına, iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerine bütün dünya tanık oldu.

Google'ın verilerine göre, daha "yeşil" ve "daha iyi" bir yaşam mümkün mü diye merak ettik ve bunların yollarını internette eskisine göre çok daha fazla aradık. Örneğin dünya çapında "Nasıl korunur" ve "sürdürülebilirlik" trendleri, hiç olmadığı kadar fazla aratıldı.

Metropollerden tropik adalara kadar dünyanın dört bir köşesinde "iklim değişikliğinin etkileri" şeklindeki arama trendi de, hiç bu kadar fazla aranmamıştı.

Bu ifadelerin, dünyada iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan Fiji'de en çok aranmış olması, büyük bir sürpriz olmasa gerek.

PARA MESELELERİ
Pandeminin ekonomide yarattığı belirsizlikler sonucu, 2021'de birçok insan işini kaybetmekten enşideliydi.

Dolayısıyla 'kendi patronu olmak' trendi de Google'ın listesinde başlarda yer aldı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, birçok insan girişimcilik fırsatlarını arattı ve arama motoruna "Kendi işimi nasıl kurarım?" yazdı. Bu ifade, arama trendleri arasında 'nasıl iş bulunur' sorusunun da önüne geçti.

Nitekim resmi verilere göre sadece ABD'de Ekim ayında 4 milyondan fazla kişi istifa etti.

Çok sayıda insan için pandemi, duraksayıp, hayattaki önceliklerini yeniden gözden geçirdikleri bir dönemdi. Birçok insan daha çok maaş alacakları ya da daha çok tatmin duyacakları kariyer fırsatlarını araştırmaya koyuldu.

SÖYLE BANA GOOGLE, NFT NE ANLAMA GELİYOR?
Para kazanma teması altında en çok aranan kelimelerden biri de, NFT oldu.

Kripto para birimleri ile alınıp satılabilen NFT, dijital ortamda yer alan eserlerin varlığını ve gerçekliğini temsil eden sertifikalar olarak tanımlanıyor.

NFT bu yıl ortaya çıkan bir kavram değil ancak Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in tarihin ilk tweet'ini 2.9 milyon dolara satması sonrası, NFT'ye olan merakımız da arttı.

"Nasıl yaratılır (ya da üretilir)" kavramının önüne en çok konan kelimeler arasında NFT, öne çıktı.

İNGİLTERE KRALİYET AİLESİ
Geçen yıl İngiltere Kraliyet Ailesi'ndeki tüm görevlerinden çekildiklerini açıklayan Kraliçe 2. Elizabeth'in torunu Sussex Dükü Prens Harry ile eşi Düşes Meghan Markle, Mart ayında ilk televizyon röportajını ünlü ABD'li sunucu Oprah Winfrey'e verdi.

Meghan-Harry röportajı, "Google Trendleri arasında tarihte en çok aranan röportaj" oldu.

Meghan Markle, Oprah'a verdiği röportajda Kraliyet Ailesi ve çevresinde oğulları Archie'nin ten rengi üzerinden bazı "ırkçı" yorumlar yapıldığını da ima etmiş ve bu, tüm dünyada manşet olmuştu. Çift, röportaj sırasında Kraliyet Ailesi ile yaşadıkları gerginliklere de değinmişti.

Ancak 2021'ün en büyük televizyon olayı, bu değildi.

KORE DİZİLERİ
Çoğumuz pandemi kısıtlamaları nedeniyle dört duvar arasında zamanımızı geçirirken, arka arkaya dizi izleyecek vaktimiz de oldu.

Netflix tarihinin en çok izlenen dizisi olarak da tarihe geçen Güney Kore dizisi Squid Game, dünyada en çok aranan televizyon dizisi oldu.

Squid Game, para kazanmak için ölümcül bir hayatta kalma yarışına dahil olan bir grup insanın hikayesini anlatıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.