Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Hakediş Nedir? Adım Adım Nasıl Hazırlanır?

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Hakediş, taşeron ve müteahhitler arasında olan sözleşmelere göre inşaat sektöründe gerçekleşen belirli ihzarat ve imalat karşılığı tahakkuk edilen alacaktır.

Adım Adım Hakediş
İdari hakedişler sözleşmelerde bu terminler dikkate alınarak hakediş hazırlama süreçleri ve belirtilen tarihlerde idareye sunulması gerekir. Hakedişte kullanılan bilgiler sahadan hakediş bölümünde gecikmeler yaşanmaması gerekir.
Hakedişler çalışma tamamlanmıştır ne kadar doğrudan ilgili bir proje boyunca giderek sağlanmakta  olan ödemelerdir. Ayrıca ilerici ödemeleri olarak bilinen olabilir. Bu ödeme yöntemi ile inşaat sektöründe müteahhitler görülebilir taşeron bir iş, ve diğer insanları telafi etmek için kullanılır. Ayrıca bazı hükümet sözleşmeleri ile görülür.
HAKEDİŞ NEDİR?Hakedişler kullanmanın bir avantajı ihtiyacını azaltır olmasıdır sermayesi insanlar bir proje ödemek için ön para büyük bir meblağ ile gelip gerek yoktur çünkü. Ayrıca proje sonunda büyük bir ödeme yapmak için mücadele gerekmez. Iş tamamlanır tamamlanmaz Bunun yerine, alan ödemeleri yapabilirsiniz. Bu aynı zamanda tek bir yerde tüm lavabo gerek yoktur, çünkü insanlar var işletme sermayesi ile daha esnek olmasını sağlar.
Hakedişler şeklinde telafi insanlara bir diğer avantajı da çalışmalarını izlemek için fırsatlar sağlamaktır. Segmentlerinde iş için ödeme insanlar belirtilen iş programları sopa teşvik ve aynı zamanda yapan kişinin izin planlandığı gibi ilerliyor değildir veya kalitesi ile ilgili endişeleri varsa bir proje durdurmak için bir fırsat ödeme. Ödemeleri de işçilerin işten daha az karmaşık hale getirir işi, bu noktaya herhangi bir yükümlülük kadar boşaltın.
HAKEDİŞ NEDİR?
 Insanlar genel müteahhitlik işleri için ödeme hakedişler kullandığınızda, onlar elde etmek için dikkatli olmalıdır haciz her bir ödeme ile bültenleri. Sürümleri geri ödemek için onlar mülk sahibi karşı harekete alamaz o noktaya tam kadar ve bu taşeronlar ve tedarikçiler ödendiğini gösterir. Haciz bültenleri elde değilseniz, mülk sahibi tedarikçiler ve taşeronlar ödenmiş olup olmadığını bilmenin bir yolu vardır ve bu satır aşağı hakkında daha fazla bir sorun haline gelebilir.

Bir proje için ödeme hakediş şeklinde ele olacak, bu sözleşme yapılandırılmalıdır. Sözleşme açıkça proje ilerledikçe anlaşmazlıkların riskini azaltmak için ilgili tüm tarafların sorumluluklarını ve beklentilerini anahat gerekir. Projelerin bu tür sözleşme gözden bilen bir avukat olan sözleşme sonuçlanmadan herhangi boşluklar ya da göze batan hataları ele alınmasını sağlamak için son derece tavsiye olabilir.

Hakediş Ön Kapağı
Hakediş ön kapağında olan bilgiler sözleşme bilgileriyle uyumlu olması gerekir.

Hakediş İçindeki Bilgi ve Belgeler
Hakediş raporlarında, içerikleri son durumu yansıtılacak şekilde düzenlenen, hakediş keşif özetleri, gerekli imalatların metrajları, yeşil defter, varsa nakliye analizleri ve metrajı ile mesafe tutanakları mutlaka yer alması gerekir.
İmalat sırasında düzenlenen ataşmanlar, ihzarat söz konusuysa ihzarat tespit tutanakları, fiyat farkları varsa fiyat farkı ile ilgili hesaplar ve bu hesaplara dayanak teşkil edecek tüm belge ve bilgiler hakedişe ilave edilmesi gerekir.
Ara hakedişleri, içerdikleri belge ve bilgiler bakımından noksansız ve hatasız düzenlenmesine özen gösterilmesi gerekir. Bu durum kesin hakedişin hazırlanması açısından önemli ölçüde hızlandıracak, kolaylaştıracaktır.
Her hakediş döneminde yapılan işlerin miktarı kesin olarak belirlenmesi pratik zorluklar olduğundan, hakediş düzenlenmesi, inşaatın başından itibaren yapılan işlerin tamamının tutarı hesaplanması ve bundan bir önceki hakediş tutarları çıkartılarak son hakedişin tutarı bulunması gerekir.
Hakedişe girilen miktarlar, sahadaki imalat yerlerinde ölçülerek veya proje üzerinden hesap edilerek bulunması gerekir.
Proje üzerinden yapılan ölçümlerin projenin birebir uygulanmasını veya projenin tüm revizyonları içermesi halinde doğru olacağı unutulmaması gerekir.
Hakediş 

Ataşmanlar
Ataşmanlar düzenli olarak tutulması gerekir.
Proje ve planlarda bulunmayan işlere ait imalatlarla temel üstü kotunun altında kalmış kısımların ölçüleri alınarak zemin cinsi, kot ve rölevenin yapılacağı tarih kaydedilmek sureti ile ataşmanın kroki bölümüne yazılması gerekir. Ataşmanın metraj kısımlarında kroki bölümlerindeki imalat birim ve poz numaraları kayıt ederek metraj hesaplaması yapılması gerekir.
Sözleşmeye göre zamanında tutulması gereken yerinde ölçü, tartı tutanakları ve benzeri tutanaklar tarihleri ile birlikte içerdikleri hususlarda belirtilmesi sureti ile ataşmanlara kaydedilmesi gerekir.
Hakedişlerin içerisindeki ataşmanlarda şantiye yetkililerinin imzaların eksiksiz bir şekilde olması gerekir.
Hakediş Keşif Özeti (Fiyat İcmali)
Keşif özet sayfası, yeşil defterin toplam iş miktarlarına göre sözleşme birim ücretleriyle çarpılmasıyla her iş kalemine ait toplam maliyet ve bunların toplamının olduğu sayfadır.

Bir işin ek protokoller ile belirlenmiş, fiyat artışlarından dolayı birden çok birim fiyatı oluşursa bu fiyatların sözleşme veya ek protokollerde tanımlanan zaman aralıkları ve bu aralıklardaki iş miktarını kapsayacak bir şekilde kullanılmasına dikkat edilmesi gerekir.
Hakediş icmalinde yer alan miktar, yeşil defterde yer alan miktarlarla uyumlu olması gerekir.
Hakedişlerde birim fiyatları sözleşme birim fiyatları yapıldıysa ek protokol fiyatları ile uyumlu olması gerekir.
Özellikle kamu inşaatların yapımlarında hakedişler düzenlenirken yapılan iş miktarıyla söz konusu işin birim fiyatlarının çarpımı hakediş tutarlarını bulmak için yeterli olmamaktadır. Hakediş düzenlendiği zaman yükleme boşaltma, taşımalar ve istif bedelleri, fiyat farkları maliyetleri, derinlik su zammı gibi üretim koşullarının ağırlaşmasından dolayı maliyetler varsa belirlenerek hakedişe eklenmesi gerekir.
Hakediş icmalindeki toplam hakediş tutarları ve hakediş arka kapağında toplam tutar birbirleriyle uyumlu olması gerekir.
Hakediş Arka Kapağı
Teminat kesintileri ve diğer tüm kesintiler sözleşmeye uygun ve zamanında yapılması gerekir.
İdari hakedişlerde sözleşmeye göre sene aşımı olursa, bu doğrultuda stopaj kesintileri doğru bir şekilde yapılması gerekir.
Hakediş arka kapağında bulunan imzalar eksiksiz olarak tamamlanmış olması gerekir.
Hakediş arka kapağında hakediş tarihi ve numarası, hakedişin özel bir durumu varsa bu durum yazılı bir şekilde belirtilmesi gerekir.
Önceki hakediş arka kapağında olan değerlerin doğruluğu kontrol edilmesi gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.