Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Hangi eldiveni almalıyım?

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Öncelikle eldivenin kullanım amacına uygun bir eldiven seçilmelidir. Bulaşık eldiveni olarak mı yoksa sağlık sektörüne uygun muayene eldiveni olarak mı kullanılacak olması eldiven seçimini etkilemektedir. Latex, nitril, vinil, polietilen ve naylondan yapılmış bulaşık eldiveni ve muayene eldiveni çeşitleri bulmak mümkündür. Yemek yaparken hamur işlerinde gıda sektöründe de kullanılmaktadır.

Hangi eldiveni almalıyım? Latex, nitril, vinil eldivenler arasındaki farklar
Birçok iş kolunda kullanılan eldivenlerin aynı şekilde bir çok çeşidi de bulunmaktadır. Çeşitli satış kanallarında bu çeşitlere ulaşabildiğiniz eldivenlerin, sizin iş kolunuza en uygununu seçmek en önemlisi. Hem kullanıcının sağlığı hem de dokunulan eşya/yiyecek/insan sağlığı için büyük önem arz eden ve birçok iş kolu için zorunlu olan eldivenlerin, günümüz şartlarında önemi bir kat daha artmıştır. Burada bu eldiven çeşitlerinin aralarındaki farklar, özellikleri ve kullanım yerleri hakkında bilgilere ayrıntılı ulaşabileceksiniz.

LATEKS (LATEX) ELDİVENLER
Lateks eldivenler olarak satış kanallarında gördüğünüz eldivenler, özellikle sağlık çalışanları için üretilmiş olup, bir diğer adı muayene eldivenleridir. Lateks, doğada bulunan bitkilerin salgıladığı bir sıvı olup, bu öz hava ile karşılaştığında katılaşarak sütlü bir köpük halini alır. Çoğunlukla kauçuk bitkisinin özünden elde edilen bu sıvı, bu formundayken kağıt yüzeylere yapışır ancak kuruduğunda kağıt ile temasında yüzeye tutunma yapmaz. Bu maddeye doğal plastik de denir. Evde temizlik esnasında, hastanelerde hastaya temas esnasında ve gıda üretim sektöründe gıdaya temas esnasında sıklıkla kullanılan lateks eldivenler hastalık, kir, mikrop, bakteri vb. her türlü zararlı maddenin kullanıcıya bulaşmasını önler. Şeffaf naylondan üretilen eldivenlere göre kullanımı daha kolay, dokunsallık hissini daha çok veren, el üzerine maksimum tutunan ve daha dayanıklı olan lateks eldivenler, hem ucuz hem pratik bir kullanım deneyimi sunar. Lateks maddesinin bazı ciltlerde alerjiye sebebiyet vermesi nedeniyle, alerjiyi önleyen pudralı lateks eldivenlerin de kullanımı yaygınlaşmıştır. Eğer alerjik bir cildiniz var ise pudralı lateks eldivenlerin kullanımı önerilir. Lateks eldivenlerin en yaygın kullanım alanı sağlık ve gıda sektörü olup, doktorlar, hemşireler ve veterinerler tarafından kullanılır ve tek kullanımlık olup, her hasta temasında yenisiyle değiştirilir. Aynı şekilde gıda ile temas eden kişilerin de (gıda üretim fabrikaları, gıda ambalajlama birimi çalışanları, restoran çalışanları, fırınlarda çalışan elemanlar vb.) sıklıkla kullanıldığı lateks eldivenler gıda ve kullanıcı hijyeni açısında büyük önem arz etmektedir. Bir defa kullanılan lateks eldiven bir daha kullanımı kesinlikle yapılmamalıdır. Gıda sektörü çalışanlarının ise gün içinde sıklıkla değiştirmesi önerilir.
Lateks eldiven alırken dikkat edilmesi gereken unsurlar;
• Eldiveni satın aldığınız kanalın güvenilir olmasına,
• Anti alerjik olmasına,
• Protein alerjisi olanların (lateks maddesi protein ihtiva eder) protein oranı düşük olan lateks eldivenler tercih ediyor olmasına,
• Vitril ve nitril maddelerden üretilen lateks eldivenlerin, bu ürünlere alerjisi olanların tercih etmemesine,
• Satın aldığınız eldivenin bilek kısmınızı tam kavramasına, gevşek ya da çok dar olmamasına,
• Ürünün geçirgen olmamasına,
• Ve kendinize en doğru bedende satın alım yapılmasına (Small (S), Medium (M) ve Large (L) olmak üzere üç bedeni bulunur.) dikkat edilmelidir.

NİTRİL (NITRILE) ELDİVENLER
Doğal kauçuk özütünün ihtiva ettiği proteine alerjisi olan kişilerin lateks eldiven yerine Nitril Eldiven kullanması tavsiye edilir. Nitril eldivenler bir çeşit suni latekstir ve yapımında doğal lateks kullanılmaz. Hammaddesi sentetik bir ko-polimer olan akrilonitril butadien’ dir. Nitril eldivenler pudrasız olup, cildi pudra hassasiyeti/alerjisi bulunanlar için tercih edilir. Diğer yandan kullanım alanında pudra olmaması tercih edilen iş sahalarında da sıklıkla kullanılır. Lateks eldivenlere göre 2-3 kat daha dayanıklı bir yapıya sahiptir. Yırtılma/delinmelere karşı çok daha dayanıklı olup, parmak uçlarındaki pütürler sayesinde dokunduğu yeri daha iyi kavrar ve kayma yapmaz. Ayrıca geniş bir spektrumdaki kimyasallara karşı Lateks eldivenlere göre daha dirençli olup çalışma ortamında kimyasallarla teması sık olan kişilerin tercih ettiği eldivenlerdir. Mavi, turuncu, siyah alternatifleri bulunmaktadır. Mavi nitril eldiven çoğunlukla sağlık sektörü çalışanları tarafından, siyah nitril eldiven gıda sektörü profesyonelleri tarafından, turuncu nitril eldiven kimya sektörü çalışanları tarafından tercih edilir. Özellikle laboratuvarlarda kullanılan bu eldivenlerin satın alımı aşamasında dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

• EN Klavuzuna göre kompleks tasarımlı eldiven grubunda olmalıdır.
• CE 0493 uygunluk işareti taşımalı, EN 420:2003 ve EN 374:2003 standartlarını karşılamalı, KATEGORİ III sınıfında olmalıdır.
• Ambalajı üzerinde TS veya uluslararası standartları gösteren semboller bulunmalıdır.
• Eldivenler % 100 nitril malzemeden üretilmeli ve pudrasız olmalıdır.
• Ambalajı üzerinde AQL değeri 1.5 olmalıdır.
• Eldivenler EN 374/2, EN 374/3 standartlarında olmalıdır.


VİNİL (VINYL) ELDİVENLER
Vinil eldivenler, tıpkı nitril eldivenler gibi doğal lateksten üretilmediği için protein ihtiva etmez ve alerjik cilt tipleri için uygundur. Hammaddesi PVC (Poli Vinyl Klorür)’dür. Nitril eldivene göre daha az dayanıklı, lateks eldivene göre alerjen içermez. Kimyasal madde ile teması bulunan kişilerin tercih etmemesi gerekir. Nitril ve lateks eldivenlere göre maliyeti daha düşük olup, beyaz renktedir. Hijyen, temizlik, gıda, paketleme, ambalaj, üretim, süt ve süt işleri, et kombinaları için idealdir. Pudrasız olup, pudra alerjisini de önler. Lateks eldivenler kadar elastikiyet içermez ancak dayanıklılığı daha fazladır.


Bulaşık Eldiveni Ne İşe Yarar?

Birçok alanda kullanılan eldivenler, muayene eldiveni haricinde bulaşık yıkarken de kullanılması gerekmektedir. Bulaşık temizleyicilerinin içinde birçok zararlı kimyasallar bulunmaktadır. Bu kimyasallar kısa vadede olmasa da uzun vadede cildimize zarar vermektedir.

Bunun dışında sıcak su da cildimizin kimi zaman deforme olmasına sebep olabilir. Hem kimyasallardan hem de sıcak sudan ellerimizi korumak için bulaşık eldiveni kullanmamız gerekmektedir. Silikon bulaşık eldiveni, içi pamuk astarla kaplı olduğu için terlemeyi azaltır ve alerji riski oldukça az eldivenlerdir.

Birçok sağlık kurumu ve araştırma, bulaşık yıkarken bulaşık eldiveni takılması gerektiğini söylemektedir. Tek kullanımlık olmayan bulaşık eldiveni ürünlerinin iç kısmının belirli aralıkla yıkanması da gerekmektedir. Kısacası muayene eldiveni seçimi kadar bulaşık eldiveni seçimi de ciddi ölçüde önemlidir. Farklı ebatlara sahip bulaşık yıkama eldiveni konusunda sağlık güvencesi veren Avansas, bu ürünlerin satışını güvenle yapmaktadır.

Bulaşık Eldiveni ve Tek Kullanımlık Eldiven Çeşitleri Nelerdir?

El sağlığımızı korumamız için önemli bir konumda olan bulaşık eldiveni çeşitleri silikon yapıdadır. Silikondan yapılması esnek bir yapıya sahip olmasında büyük bir etkendir. Bulaşık yıkarken bulaşık yıkamaya yardımcı olan temizlik malzemeleri cildimize zarar verebilir. Uzun vadede oluşacak cilt hastalıklarından ya da cilt deformasyonlarından korunmak için bulaşık eldiveni kullanılması gerekmektedir. İçlerinde bulunan pamuk astar sayesinde ellerde alerji yapmaz ve oldukça rahat tutar. Ayrıca terlemeyi de engeller.

Birçok yapıda ve çeşitte bulunabilen eldivenler vardır. Bunlar kullanım alanlarına ve yapıldıkları malzemelere göre ayrılmaktadır. Bulaşık eldiveni ya da muayene eldiveni şeklinde sınıflandırılabilirler. Yapıldıkları malzemelere göre latex, nitril, vinil, polietilen, naylon ve silikon olabilir.

Latex eldivenler genelde muayene eldiveni olarak kullanılır. Cerrahi eldiven olarak da kullanılabilen latex muayene eldiveni çeşitlerinin steril olması gerekmektedir. Birçok alanda kullanılan latex eldivenler oldukça dayanıklı ve yumuşak elastik yapısı sayesinde hareket kabiliyetini sınırlamaz, yapılması gereken işe engellemez.

Doğal kauçuk kullanılarak yapılan latex muayene eldiveni çeşitleri oldukça iyi bir izolasyon sağlar. Genellikle tıbbi eldiven olarak kullanılan latex muayene eldiveni; muayene sırasında virüslerle, bakterilerle ve mikroplarla teması keser. Bu yüzden bulaşık eldiveni olarak değil muayene eldiveni olarak kullanılması tavsiye edilir.

Latex dışında kullanılan diğer tek kullanımlık eldiven çeşidi ise nitril eldivenlerdir. Nitril eldivenler oldukça güçlü ve dayanıklı bir yapıya sahiptir. Kolayca deforme olmaz. Nitril eldivenler bilinen en güçlü ve koruyucu yapıya sahip tek kullanımlık eldivenlerdir. Yırtılmaya karşı dayanıklıdır ve daha iyi bir korumaya sahiptir. Bu yüzden acil serviste çalışanlar, laboratuvar çalışanları, kimyasal ürünlerle teması olanlar ve ilaç üreticileri için oldukça uygundur. Kimi zaman muayene eldiveni olarak kullanılır. Parmak uçlarındaki tırtıklı yapısı sayesinde yüzeylere kolaylıkla tutunur ve kaymaz. Sağlık cihazları kullanırken büyük yarar sağlar.

Vinil eldiven ise latex eldiven gibi esnektir ve hareket kolaylığı sağlar ancak latex eldivenler gibi dayanıklı ve sağlam değildir. Daha az temas gerektiren ve daha az tehlikeli durumlarda kullanılır. Aynı zamanda ekonomik bir tek kullanımlık eldivendir.

Diğer bir eldiven çeşidi ise polietilen eldivendir. Polietilen eldivenler ellerin daha fazla nefes alması için gevşek bir oturuşa sahiptir. Ellere serbestlik tanır ve hareketi engellemez. Latex ve nitril gibi eldiven çeşitlerine kıyasla oldukça dayanıksızdır. Genelde gıda ile ilgili durumlarda kullanılır. Ayrıca oldukça ucuz bir maliyete sahiptir.

Naylon eldivenler ise genellikle başka malzemeden yapılmış kaplamaya sahiptir. Esnek ve aşınmaya karşı oldukça dayanıklıdır. İyi bir tutuş sağlar. Oldukça dayanıklı olan bu eldiven zararlı maddeler ve kirlenmeye karşı koruma sağlar.

Pudralı Eldiven ve Pudrasız Eldiven Farkı Nedir?

Oldukça geniş kullanılan eldivenler, bulaşık eldiveni ve muayene eldiveni olarak ayrıldığı gibi pudralı eldiven ve pudrasız eldiven olarak da ikiye ayrılmaktadır. Kullanımı artan latex eldivenlerde bu farkı görmek kolaydır. Muayene eldiveni çeşitlerinde de genellikle pudra kullanılır.

Pudralı eldivenlerde pudra hafif kaygan bir ortam yaratarak eldivenin giyilmesini kolaylaştırır. Çıkarırken daha kolay çıkmasına yardımcı olur. Ayrıca pudralı eldivendeki pudra sadece bu işe yaramaz. Hava ile teması kesilen ellerin eldiven içinde terlemesi daha fazla olur. Eldivenin içinde olması durumda terleyen eller kullanıcıyı rahatsız edebilir.

Pudra, eldeki teri emer ortamın nemini azaltır ve daha kuru bir ortam sağlar. Böylece eldivenin tenimize yapışması engellenir. Pudralı latex muayene eldiveni muayene sırasında oldukça kolaylık sağlamaktadır. Pudralı eldivenin neden pudrasızı da vardır?

Pudralı eldivenler her cilde önerilmez. Hassas ve kuru ciltlerin pudralı eldiven kullanmaması gerekir. Pudra, terlemeyi ya da ortamdaki suyu emdiği için kuru ciltler daha fazla kuruyor. Bu yüzden kuru ciltlerde tahriş ve kurumadan dolayı çatlaklar oluşabiliyor. Pudrasız eldivenlerin bazılarında ise kullanılan özel maddeler sayesinde kullanımı daha kolay olur. Bu özel maddeler sayesinde muayene eldiveni olarak kolaylıkla kullanılmaktadır.

En Popüler Muayene Eldiveni Markaları Nelerdir?

Beybi, Dolphin, Vileda, New City ve Polente gibi muayene eldiveni ve bulaşık eldiveni markaları en çok bilinen markalar arasındadır. Avansas, yıllarca bu sektörde önemli yere sahip olan markaları tek bir platformda bir araya getirip müşterilerin alışverişi için seçim hakkı tanımaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.