Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

AK Parti'den ayrılan Ethem Sancak Vatan Partisi'ne üye oldu

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
İş İnsanı Ethem Sancak, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile düzenlediği basın toplantısıyla Vatan Partisi'ne katıldı.

Partinin İstanbul İl Merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ethem Sancak, Vatan Partisi'ne katılmasından dolayı mutluluğunu dile getirerek, siyasi yaşamına ilişkin bilgiler paylaştı.
"BENİM İÇİN ONURDUR"
2023 seçimlerine de değinen Sancak, 2023 seçimlerinin bir milli mücadele seçimi olduğunu belirterek, ülkeyi koruyacak bariyeri inşa edecek en sağlıklı programa ve siyasal stratejilere sahip partinin Vatan Partisi olduğunu savundu.

Sancak, "Benim de düşüncelerimle örtüştüğü için Vatan Partisi'ne bir nefer olarak katılmam onurdur. " dedi.

PERİNÇEK: ÖNEMLİ HİZMETLER YAPMIŞ BİRİ
Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek ise Ethem Sancak'ı dünyanın tanıdığını söyleyerek, "Köken olarak devrimci siyasetin içerisinde olmuş, bizim partimizde de çok önemli hizmetler yapmış bir arkadaşımız. Ethem Sancak, zor bir dönemde, Türkiye çetin bir döneme girerken o zorlukları en ön cephede göğüslemek için, Türkiye'nin bu zorluklardan, bağımsız, başı dik, üreten bir Türkiye yoluna girmesinde önder kadrolarında Vatan Partisi'nin yer almak için geliyor" diye konuştu.

"2023 seçimi bir milli mücadele seçimidir"Konuşmasının devamında Vatan Partisi'ne katılımını ilan eden ve 2023 seçimini işaret eden Sancak, "Bünyesinde devam edeceğim tek seçenek tilkinin kürkçü dükkanına dönmesiydi. Başkanım da bana teklif edince benim için büyük onurdur dedim ve katılmaya karar verdim. Çünkü 2023 seçimleri bir milli mücadele seçimidir. Son elli yılın en önemli seçimidir. Bu seçimde Biden Çetesi'nin kazanmaması lazım. Kazanırsa Suriye'ye, Irak'a, Libya'ya döneriz. Amerika'nın niyeti bu. Büyük Orta Doğu planının, renkli devrimlerin amacı buydu. Bunu engelleyecek bir milli bariyer inşa etmek lazım. Bu bariyeri inşa edecek en sağlıklı programa ve siyasi stratejilere bugün Vatan Partisi sahiptir" şeklinde konuştu.


Tepki çeken açıklamalarıyla sık sık gündem olan Ethem Sancak, kamudan milyonlarca liralık ihaleler alıyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik, “Dürüstlüğünü, yiğitliğini gördüm, gördükçe de âşık oldum” diyen ve uzun bir süre AKP’de yöneticilik yapan Sancak, sadece iki şirketiyle kamudan son 10 yılda 166 ihale aldı. Bu ihalelerle kamudan Sancak’ın şirketlerinin kasasına yaklaşık 1,1 milyar lira girdi.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre 2013 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ni Çukurova Grubu’nun elinden aldı.

Şirket, 2014 yılında da 751 milyon TL’ye Ethem Sancak’a satıldı. Sancak, satın alma işleminin hemen ardından şirketin yüzde 49,9’unu 300 milyon dolar bedelle Katar Ordusu’na devrederek BMC’ye ortak etti. Sancak geçen yıl da BMC’deki hisselerinin tamamını yine AKP’ye yakınlığıyla bilinen Tosyalı Holding’e sattı.

DEVLETE KAMYON VE OTOBÜS SATTI

Fakat Sancak, BMC’nin sahibi olduğu 2014 ile 2021 yılları arasında kamu kurumlarından onlarca ihale aldı. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, 2014’le 2021 arasında BMC Şirketi, kamudan tam 87 ayrı ihale aldı. Bu 87 ihalenin toplam bedeli de 1 milyar 20 milyon TL’yi buluyor. BMC en fazla ihaleyi de Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğü’nden aldı. Şirketin DMO’dan tam 69 ihale aldığı açıklandı. BMC bu ihaleler ile devlete otobüs, itfaiye aracı, kar küreme aracı, kamyon, çöp kamyonu, su tankeri, çekici ve yol süpürme aracı sattı.

Sancak, yine bu şirket üzerinden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) binlerce zırhlı araç sattı. Zırhlı araç alımları Kamu İhale Kanunu’na tabii olarak yapılmadığı için BMC’ye kamunun kasasından ne kadar ödendiği bilinmiyor.

SADECE 2 ŞİRKET ÜZERİNDEN 166 İHALE ALDI

Yine hâlâ Sancak’ın sahibi olduğu Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri Anonim Şirketi de kamudan son 10 yılda 116 milyon TL değerinde 78 ayrı ihale aldı. Şirketin en fazla ihale aldığı kurumların başında da 37 ayrı ihaleyle AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi geliyor. Sancak bu şirket aracılığıyla belediyelere toplutaşıma araçlarında kullanılan validatör (kart okuyucu cihaz), ulaşım kartı, akıllı durak ve bisiklet sistemleri sattı.

Sadece bu iki ayrı şirket üzerinden Ethem Sancak kamu kurumlarından toplam 166 ihale aldı. Bu ihalelerin toplam bedeli de 1 milyar 136 milyon TL’yi buluyor.

AKP'DEN ATILACAKKEN İSTİFA ETTİ

Geçen mart ayında Sancak yine tartışma yaratacak açıklamalar yaptı. Sancak, Rus TV kanalına verdiği röportajda, “NATO üyeliği Türkiye’nin geçmişten gelen ayıbıdır. NATO geçmişten gelen kanserdir, urdur. Teröristleri destekleyen, 2016’da darbeye kalkışan da NATO’dur” diye konuştu.

Rusya’yı savunan Sancak, Ukrayna’nın kullandığı SİHA’lara ilişkin, “Bayraktar’ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk” dedi.

AKP’den ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilen Sancak, partisinden ihraç edilmemek için istifa ettiğini açıkladı. Sancak, ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinin ‘onur kırıcı’ olduğunu belirtirken AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ise ‘‘Âşık oldum adama. Neferi olarak arkasından yürüdüm’’ dedi.


Açılımı “British Motor Company” olan BMC, 1964 yılında kuruldu. Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden biri olan BMC, Çukurova Holding'in Interbank’tan kaynaklanan borçları nedeniyle Mayıs 2013’te Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) geçti.

Ethem Sancak ise 2014’te TMSF'den BMC’nin tamamını 751 milyon TL’ye satın aldı. Sancak ailesi satın alma işleminin hemen ardından şirketin yüzde 49,9'unu 300 milyon dolar bedelle Katar ordusuna devrederek BMC'ye ortak etti. Ethem Sancak daha sonra, elinde kalan hisselerin yüzde 25,1’ini Talip Öztürk’e sattı. Böylece BMC hisselerin yüzde 25'lik kısmı Sancak ailesinde kalmıştı.

SANCAK VE ÖZTÜRK AİLELERİNİN HİSSESİ KALMADI
BMC'ye talip olan Fuat Tosyalı, bir süredir Sancak ve Öztürk aileleriyle görüşmelerini sürdürüyordu. Ticaret Sicili Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre, Sancak ve Öztürk ailelerinin toplam 50,1'lik hissesi Tosyalı Holding'e geçti. Satış bedeli ise iddiaya göre 480 milyon dolar oldu. Sancak ve Öztürk ailelerinin hiçbir hissesi kalmazken BMC'nin büyük hissedarı Tosya Holding oldu.

Ethem Sancak'ın yerine BMC Yönetim Kurulu Başkanlığı'na da 22 Temmuz 2023’e kadar, aynı zamanda Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetim Kurulu üyeliği yapan Fuat Tosyalı seçildi. Tosyalı Holding İç Denetim Müdürü Mustafa Ekrem Altınözlü ise Talip Öztürk’ün yerine, Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. 

KATARLILARIN ORTAKLIĞI SÜRÜYOR
BMC’nin yüzde 49,9’unu 2014 yılında 300 milyon dolara alan Katar ortakların yönetimdeki yeri değişmedi. 10 kişiden oluşan yönetim kurulunda 5 Katarlı yönetici yer almaya devam etti. Nisan 2018’de Altay Tankı ihalesini alan BMC’ye Sakarya’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Tank-Palet Fabrikası 50 milyon dolar yatırım şartıyla 25 yıllığına tahsis edilmişti.

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, BMC şirketinin ortaklık yapısındaki sözkonusu değişiklik söylentileri sonrası Altay Tankı projesinden Katarlıların çıkarılma çağrısında bulundul.

Özkoç yaptığı açıklamada, "TSK'nın fabrikasını ele geçiren Ethem Sancak, 29 aydır Altay tankını üretemedi. Şimdi her şeyi bırakmış kaçıyor. Sancak’a siper olan, yalanlarına ortak olan devlet yöneticilerini Allah’a havale ediyorum" dedi.


TANK-FALET FABRİKASI POLEMİĞİ

Tank-palet fabrikası almadık biz. Onu dezenformasyonla çarpıtıyorlar. Koç'un takriben 10 milyon euroluk girdiği ihaleyi yaklaşık 3.5 milyon euroya aldık. Tankları yapacak yer arıyorduk. Fabrika kuracaktık Karasu'da, o uzun sürüyordu, ordunun acil ihtiyaçları vardı. Bir an önce tank imalatına geçelim diye Savunma Bakanlığı bize Arifiye'yi 25 yıllığına kiraladı.

Savunma sanayi işine girdiğim zaman yatırdım para 50 milyon dolardı, çıktığımda 60 milyon dolar para aldım. 

Işık: 200 milyon dolara aldığınız tank palet fabrikasının yarısını 300 milyon dolara Katarlılara sattınığınız söyleniyor

Yalan kardeşim. Ben tank-palet fabrikasına bir kuruş para vermedim, kiraladım çünkü. 50 milyon dolar yatırım yapacaktım. Şirket yapacaktı bunları. Katarlılarla ortaktım, bir de yerli ortağım vardı. Ben aldım, 1 milyar euroya kadar ciroyu çıkarttım. İlk 100'e girdi, dünya savunma sanayi sıralamasında. Dağılmış bir şirketi 4 bin çalışana çıkarttım. Sonra görevim bitti, bayrağı bir vatansever adama devrettim. 

Işık: Neden bitti göreviniz? Tank palet fabrikasının yarısını 300 milyon dolara Katarlılara satıldı mı satılmadı mı?

Ortaklar arasında ihtilaf çıktı. Yalan. Tank palet fabrikasının yarısını 300 milyon dolara Katarlılara falan satmadım. Ben BMC'yi aldığımda Katar, tank-palet falan filan yoktu, dağılmış bir şirketti. Onları toparlamak için şirketi aldım ben. Dağılmış şirketin yarısını Katarlılara sattım. Paralarını verdiler, paylarına düşen neyse hissede. 700 milyona almıştım 350 milyona yarısını sattım onlara. Ortak aldım. Bir de finansman verdiler. Sonra büyüttük, 72 savunma sanayi ürünü geliştirdik orada. Sonra tank ihalesi yapıldı. Koç'a önerildi prototipleri o geliştirdiği için. Koç yüksek fiyat istedi. Devlet vermedi o yüksek fiyata. İhaleye girdik, biz FNSS ve Koç. En düşük teklifi ben verdim, tankın imalatı için. İhale bende kaldı. 


https://www.odatv4.com/siyaset/ethem-sancak-tan-flas-aciklamalar-akp-den-ihraci-tank-palet-fabrikasi-ve-rusya-ya-bakisi-241648
https://www.sondakika.com/yerel/haber-is-adami-ethem-sancak-vatan-partisi-ne-katildigini-aciklayarak-dogruyu-soyleye-15134550/
https://www.tgrthaber.com.tr/politika/ethem-sancakin-yeni-partisi-belli-oldu-2841089
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/istanbulda-sayilari-her-gecen-gun-artiyor-zika-virusune-neden-oluyor--566689h.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.