Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Sinemamıza Renk Getiren 10 Yabancı Oyuncu

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Bu haftaki Yeşilçam dosyamızda da yolu Yeşilçam’dan geçmiş on yabancı oyuncuya değineceğiz. Belki çoğumuz ilk izlediğimiz yıllarda onları yerli sandık, fakat dikkatli izleyiciler ağız hareketlerinden efsane dublajlar döndüğünü anlamıştır. Özellikle Chiristine Haydar, Robert Widmark ve Annie Hall’in gram Türkçe kelam etmediği muhtemel çekim sırasında da ana dilleriyle konuştuğu sonradan dublajla seslendirildikleri ortada.
Yeşilçam’ımıza giren yabancı oyuncularda İranlı oyuncular ağırlığını hissettirirken kadın oyuncular Avrupa sınırlarından ülkemize giriş yapmış. Kadın oyuncuların hepsi çoğunlukla seks sembolü (Suna Yıldızoğlu’nu tenzih ediyorum) olarak beyazperdede arzı endam ederken erkek oyuncular da aksiyon filmlerinin aranan ismi olmuş. Özellikle Robert Widmark, Cüneyt Arkın’ın aksiyon kankası olmuş beraber az figüran dövmemişler. Lafı fazla uzatmadan yabancı oyuncularımıza değinelim.

Sonia Viviani İtalya


Bence Yeşilçam’ın beyazperdeye yansıttığı en güzel yabancı aktris Sonia hanımdı. Akdeniz insanı olduğu için ülkemizde görülme ihtimali yüksek bir tip olan Sonia hanımı sinemada ilk gördüğümde yabancı olduğunu hiç düşünmemiştim. Gözde Kansu’nun İtalyan ikizi gibi duran Sonia Viviani sinemamızda Teşekkür Ederim Büyükanne ve Delicesine adlı iki film çeviren güzel oyuncu tabi ki beraber rol aldığı yakışıklı oyuncu Kadir İnanır’la kısa süreli bir birliktelik yaşamış sonra da memleketine dönmüştür. 1976’da iki filmle Yeşilçam’a resmen imzasını atan güzel oyuncu sinemamızda aradan yıllar geçse de unutulmazlardan olmayı başarmıştır. Gerçi bunun için fazla çaba harcamasına da gerek yok şu duru güzellik, masum çekicilikle Sonia unutulur mu?

Eva Bender İsveç


Tarkan serilerinin unutulmaz oyuncusu Eva Bender, mağdur Viking prensesi Ursula ve Yeşilçam’ın büyücü vampiri Gosha rolüyle özellikle dönemin erkek izleyicilerin aklına kazınmıştır. Dansçı olmanın avantajıyla gösterişli vücudunu sergilemekten çekinmeyen Eva, dönemin ünlü yönetmeni Halit Refiğ’i de nikah masasına oturtmuştur. Sonradan bunalıma girip intihar teşebbüsüyle gazetelerde yer etse de sinemamızda da hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahipti. O cesur duruş, kusursuza yakın vücut ve Avrupai tiple hayran kitlesi edinmekte fazla zorlanmasa gerek.

Beyk İmanverdi İran


Gösterişli fizik ve dövüş sahnelerine olan yatkınlıkla Beyk İmanverdi de sinemamıza imzasını atmış yabancı oyunculardandı. Komşu İran’dan olduğu için diğerlerine oranla daha iyi bir Türkçe’ye ve daha fazla filmografiye sahip olan Beyk bey Sezercik’in babası olup oğluna karate bile öğretmişti.

Chiristine Haydar Fransa


Fransız fotomodel Chiristine hanım kendi ülkesinde fazla ilgi göremeyince leopar desenli bikinisini giyip Haydarpaşa Garından ülkemize giriş yapmıştır. Cüneyt Arkın’la oynadığı Tehlikeli Sarışın filmiyle akıllara kazınan Chiristine mi yoksa balıkadam kostümlü Cüneyt abi mi daha ikonikti bilemedim. Zaten filmin başında Chiristine ablaya Ajda’mızın Petrol şarkısını seslendirtmişler. Gerçi orda da geride Ajda ablanın kaseti vokal yapmış, önde kırık bir Türkçeyle Chiristine petrol petrol deyip duruyor. Zaten sonradan da göbek havasına dönüşen müzikte Chiristine, Nesrin Topkapı’ya dönüşmüş. Bu filmde kadını seks ilahı gibi göstermişler, film boyunca düzgün fiziğiyle yarı çıplak arzı endam eden bir Chiristine var. Tanga bikinisiyle sahilde oryantale yakın bir havada döktüren Chiristine’nin cesareti Kadir İnanır’ı yüreklendirmiş. Uzun zaman sonra setlere yeniden dönen Kadir bey, Chirstine ile başrol oynamak istemiş ama bu isteği burnundan gelmiş. Kadının soğuk tavırları ve cesur olmayan duruşu Kadir İnanır’ı sinirlendirmiş. Yönetmen filmi bir an evvel bitirmek için çabalamış durmuş. Zaten endamlı bir kadın olan Chiristine topuklu ayakkabı giymekte diretince diğer rol arkadaşı Ekrem Bora’nın yanında devanası gibi kalmış. Gülme krizine giren set ekibi de Ekrem bey için bir takoz ayarlamış. Geçmiş gazetelerden öğrendiğim set dedikodularını da araya sıkıştırarak Chiristina’ya veda ediyoruz. Sonia kadar güzel sayılmazdı ama listenin tamamından uzundu kadın.

Annie Hall Almanya


1953 yapımı Drakula İstanbul’da filminde orijinal versiyondaki Mina karakterine denk gelen Güzin’e can veren Annie Hall, Alman asıllı bir dansçı. Bu yüzden de orijinal serinin masum Mina’sı seksi bir dansçıya dönüşmüş. Küvetteki bıcı bıcı sahnesiyle döneme göre bayağı cesur davranan Annie hanım, ufak tefek yapısı ve yuvarlak yüz hatlarıyla Sonia Viviani’den sonra listenin en bizden kadınıydı. Oynadığı film Yeşilçam’ımızın klasiklerinden olduğu için türün hastaları haricinde hayran kitlesi elde edemeyen Annie hanımı fantastik korku sever olarak saygıyla anıyorum.

Robert Widmark İtalya


Yeşilçam’ın Fırlama Necmi’si ve Piç Rıza’sı olarak izleyicilere kendini sevdiren İtalyan oyuncu aksiyon filmlerinin aranan ismiydi. Cüneyt Arkın’ın aksiyon ekürisi olan Robert beyin mafya babası Sadri ağabeyin paralarını çalıp bir de adama nispet yapar gibi kızına yürüdüğü Baş Belası filmi de ayrı bir efsaneydi. O, Sadri ağabey ve adamlarının peşinde olduğu bir über dolandırıcıydı. O zaman O çocuğu canum evladum diyerek Sadri Alışık’ı da anarak bitirelim Robert’e ayırdığımız satırları.

Nasir Melek İran


İran’ın önemli karakter oyuncularından olan Nasir Melek, Cüneyt Arkın’ın efsaneleştiği Alın Yazısı filminin orijinal versiyonunda evin büyük oğlunu canlandırıyordu. ( Bizdeki versiyonunda Erol Taş’ın canlandırdığı rol.) Yeşilçam’da İki Kızgın Adam, Baraj gibi filmlerde oynayan Nasir, özellikle Baraj filminde canlandırdığı Nazım karakteriyle hatırlanır. Çirkin bir erkek olduğunu düşünüp kendine güzel bir kadını yakıştıramayan Nazım, bir oyun oynar. Bu film aynı zamanda Türkan ablamızın da efendi adamı yakışıklı piç adama tercih ettiği ikinci film olma özelliğini taşır.

Hoomayun Tebrizyan İran


Baş Belası filminde Piç Rıza’ya paraları kaptıran mafya babası Sadri Alışık’ın iri kıyım koruması Ayı Mehmet en bilindik rolüdür. Harbiden biraz saf olsa da vurdu mu boğayı devirengillerdendi.

Suna Yıldızoğlu İngiltere


Resme beş saniye bakıp etkilenmeyecek bir bünye yoktur. Zira Suna hanım listenin en etkileyici ismiydi. Hippi olarak İstanbul’a giriş yapsa da bu güzelliğiyle sinema sektörümüz tarafından keşfedilmesiyle Yeşilçam’ın aranan ismi olmuş. Kayhan Yıldızoğlu ile evlenip Yıldızoğlu soyadını alsa da kızı Yasemin’in babası Kayhan bey değildir. Yeni dönem magazin medyası tarafından kızı Yasemin’in kendisinden daha güzel olduğu iddia edilse de bence bir Suna değil. Ha güzel kız eyvallah da Suna hanımın daha dikkat çekici, yıldızı yüksek bir güzelliği varmış. Suna Yıldızoğlu sinemamızda daha çok Kemal Sunal ile oynadığı Gol Kralı ve Zeki – Metin ikilisiyle oynadığı Petrol Kralları filmleri ile hatırlansa da Güneşli Bataklık filmindeki kapitalizmi temsil eden zengin kızı rolüyle de büyüleyiciydi.

Cihangir Gaffari İran


Azeri kökenli İranlı olan Cihangir Gaffari, İran’da tanınmış bir oyuncuyken İstanbul’a ablasını ziyaret için geldiği sırada Yeşilçam’ın markajına takılmış. Kadir İnanırgiller familyasının kaşlı bir üyesi olan Cihangir beyin sinemamızda görünmemesi imkansızdı. Tugay Toksöz’le beraber Kadir beyle üçüz gibi duruyorlar. İstanbul’a ve Yeşilçam’a adımını atar atmaz hızlı çıkıp dönemin taş kadınlarından Gülsün Kamu’ya nikahı basmasıyla magazin basınının da dikkatini çeken Cihangir beyin en bilindik filmi başrolünde Cüneyt Arkın’ın olduğu Malkoçoğlu Cem Sultan filmidir.

Bonus: Micky Sebastian Romanya


1992 yapımı İlyas Salman’ın başrolünde oynadığı Adalet Ağaoğlu’nun romanı Fikrimin İnce Gülü’nden Tunç Okan’ın uyarladığı Sarı Mercedes’in çok güzel bir karısınız hanfedisi Romanyalı güzel Micky Sebastian’a da selam olsun. Cidden çok güzel bir hanımefendiydi. Gerçi filmde hayat kadınını canlandırıyordu ve Bayram’ın üzerine titrediği bal rengi Mercedes’inin kapısını çizerek bok ettin bayan tepkisiyle karşılaşıyordu. Ama kadın haklıydı, araba içinde kadın sıkıştırmak nedir Bayram!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.