Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Bu Bitkiler Stresinizi alıyor, sakinleştiriyor ve 20 adet şifalı bitki

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Yaşanılan stresler yüzünden hayatımız olumsuz yönde etkilenebiliyor. Bu durumu yaşayan kişiler ise kendilerini stresten uzaklaştırabilecek ve hayatlarını daha huzurlu hale getirebilmek için doğal yöntemler araştırıyor. İşte evinizde bulunduğunda stresinizi azaltacağı onaylanmış, uzmanların bile önerdiği bitkiler…

**Herhangi bir hastalığınız var ise, bu bitkileri kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanızı öneririz.**
MELİSA

Avusturya’da sindirim problemlerine iyi geldiği, sinir sistemi bozukluklarına iyi geldiği, safra ve karaciğer sorunlarında tedavi edici olduğu kanıtlanan Melisa bitkisi, çay olarak tüketildiğinde stresi azaltıyor, uykunuzu getiriyor. Sinir sistemine etki eden Melisa çayı; rahat ve derin bir uyku geçirmenizi sağlıyor.

NANE

İçeriğinde mentol olan nane, stresinizi azaltmanın yanında enerji verir ve mutlu olmanızı sağlar. Evinizde bulunarak güzel koku veren ve bu şekilde rahatlamanızı sağlayan naneyi, çay olarak tüketebilir ya da sadece evinize verdiği ferah kokuyla rahatlayabilirsiniz.

FESLEĞEN

Fesleğen bitkisi kaygılara yardımcı olan anti-stres özelliğine sahip bir bitkidir. Ruh halini iyileştiren fesleğen, stresi azaltır, zihninizi açar.

LAVANTA

Lavanta uçucu yağlar içerisinde stresi azaltan en verimli bitki olarak biliniyor. Az miktarda koklamanız bile rahatlamanızı sağlayabiliyor. Çok yoğun bir aroması olduğu için, yaptığınız papatya ya da Melisa çaylarına bir damla koymanız sizi rahatlatmaya ve stresten uzaklaştırmaya yetecektir.

SARI KANTARON

Üzerinde sarı çiçekleri bulunan kantaron, yorgunluğa, strese iyi gelen bitkilerin başında gelmektedir. Özellikle içerisinde bulunan hyperisin sayesinde mutluluk hormonu salgılar ve doğal antidepresan görevi görür. Fakat uzmanlar bu bitkinin bir hekime danışılmadan kullanılmamasını önermektedir. Aşırı kullanımına bağlı olarak mide bulantısı, yorgunluk ya da baş dönmesi gibi semptomlar görülebilir.

KEDİOTU

Latince adı Valeriana officinalis olan kediotunun içerisinde yüzden fazla aktif madde vardır. Uzmanlar tarafından bu maddelerin rahatlattığı, anksiyeteye iyi geldiği, uykusuzluk problemlerini azalttığı söylenmektedir. Doğal bir antidepresan olarak bilinen kediotunun kökü ve yaprakları da kasları gevşetir ve kan basıncını düşürür.

PAPATYA

Hem kas gevşetici, hem şişkinliği azaltıcı özelliği olan papatya, çay olarak tüketildiğinde stresi azaltıyor, uykusuzluk problemlerini yok ediyor, gerginliğinizi alıyor. Papatya çayı içtikten kısa bir süre sonra uykunuz gelebilir ve kaslarınız gevşediği için huzurlu, derin bir uyku çekebilirsiniz.


20 Şifalı Bitki ve Yetiştiriciliği
Ülkemizde ve Hindistan'daki şifalı bitkilerin organik tarım uygulamaları hızla artmaktadır. Şifalı otlar değerli ve karlı nakit ürünler olarak kabul edilir. Otlar da iyi bir ihracat potansiyeline sahiptir. Şifalı bitkilerin yetiştirilmesi, işlenmesi ve satılması çiftçiler için daha iyi bir fırsattır. Ülkemizde büyüyen şifalı otlar, ticari nakit mahsül yetiştirme olarak kabul edilir.
Şifalı Bitki Yetiştirmek
Çiftçilerimize Ticari Olarak Büyümesi İçin 20 Şifalı Bitki ve Yetiştiriciliği

1. Aloe vera - Aloe Barbadensis : Aloe vera yüksek değerli bir tıbbi bitkidir. Sektörde çeşitli kullanım alanları vardır. Kozmetik, ilaç ve içeceklerde olduğu gibi. Küçük sermaye yatırımı ile çiftçiliğe başlayabilirsiniz.

2. Amla - Phyllanthus Emblica : Amla Hindistan'da önemli bir ürün. Yüksek tıbbi değeri vardır. Amla tıp ve kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Bu tropikal bir bitkidir. Tamamen kumlu toprak dışında hafif ve orta ağır topraklarda amla büyüyebilir.

3. Morsalkım :  Kuru ve sub-tropik bölgede iyi yetişir. Madhya Pradesh, Haryana, Gujarat, Pencap, Rajasthan Hindistan'daki en büyük yetiştirici devletlerdir. Organik olarak yetiştirilen ashwagandha iyi bir pazar potansiyeline sahiptir.

4. Fesleğen : Hindistan'da fesleğen, tulsi olarak bilinir. Bitki “Otlar Kraliçesi” olarak kabul edilir. Bitki birçok tıbbi özelliklere sahiptir. İlaveten, farmasötik, kozmetik ve işlenmiş gıda endüstrileri bunun en büyük tüketicileridir. Ayrıca, fesleğen tropik ve alt tropikal de dahil olmak üzere her türlü iklimde yetiştirebilirsiniz.

5. Brahmi (Bakopa) : Brahmi'nin yüksek tıbbi değeri vardır. Hindistan'da geleneksel ve erken yaştaki bitkilerden biridir. Bitki sapları boyunca zıt, 1-2cm uzunluğunda etli, oval şeklinde yaprakları vardır. Küçük, boru şeklinde, beş yapraklı, beyaz çiçekler yaprak terminallerinde gelişir ve yılın birçok ayı boyunca çiçek açabilir.
6. Aynısefa : Aynısefa bitkisini yetiştirmek kolaydır. Büyük tıbbi değerleri var. Buna ek olarak, kısmi veya tam güneş ile fakir topraklarda Aynısefa büyüyebilir. Ancak, düzenli sulama gerektirir. Yani, Aynısefa çiftliğinizin sulama sistemi konusunda dikkatli olmalısınız.

7. Daruharidra - Berberis Aristata : Daru Haridra önemli bir ayurveda ilaçtır. Aynı zamanda meyve suyu üretiminde ve kozmetik sektöründe de kullanılır. Bitki hafif, orta ve ağır toprakları tercih ediyor. Ayrıca, bu bitkinin ağır kille ve hatta besin bakımından fakir topraklarda bile yetiştirebilirsiniz.

8. Guggul : Hindistan'da guggul çiftçiliğinde en üst sırada bulunuyor. Uzun zamandan beri zengin bir tıbbi değere sahiptir. Bitki düğümlü, çarpık, bahar kahverengi bracties ile odunsu bir çalıdır. Guggal kuraklığa karşı aria tuzluluk dirençli bitki olarak kabul edilir.

9. Hint sümbülü : Temel olarak tıp, parfümeri ve kozmetik endüstrileri Hint sümbülü'nün en büyük tüketicileridir. Genel olarak, Hint sümbülü yerel kullanım için ve kökleri ve rizomlarının ticaret amacı için hasat edilir.

10. Jatropha - Jatropha Curcas : Jatropha, en iyi yağlı tohumlu bitkilerden biridir. Tıbbi amaçlı ve ayrıca endüstriyel amaçlıdır. Bitki toprak erozyonu önler. Ayrıca, ekinleri çorak arazide, fakir toprakta, az yağışlı ve kurak bölgelerde yetiştirebilirsiniz.

11. Safran : Kesar olarakda bilinir. Dünyadaki en pahalı baharattır. Safran büyük ölçüde mutfak baharatlarında ve farklı gıda ürünlerinde tadı ile renk elde etmek için kullanılır. Yüksek tıbbi değeri vardır.

12. Lavanta : Genellikle, lavanta tarımı Hindistan'da kârlıdır. Temel olarak, sadece Himalaya bölgesinde, kar yağdığı her yerde lavanta yetiştirebilirsiniz. Çünkü sadece ilk ekildiği zaman su gerektirir.

13. Limon otu : Temel olarak, limon otu çok yıllık bir bitkidir. Limon otu, Hindistan'da geniş bir alanda ticari olarak yetiştirilen ürünlerden biridir. Tıbbi değerden ayrı olarak parfüm, kozmetik, sabun, deterjan ve içeceklerde büyük oranda kullanılır.

14. Maydanoz : Maydanoz, iyi drene edilmiş, nem tutucu bir toprak tercih ediyor. Ek olarak, maydanozun büyümesi için iyi miktarda ışık gerekir. Yaz aylarında sık sık sulama sistemine sahip olmalısınız.

15. Tefârik (Paçuli) : Tefârik veya Paçuli, önemli aromatik bitkilerden biridir. Ek olarak, ürünü petrolü için geliştirebilirsiniz. Bu ürün için bol güneş ışığı alan nemli iklim uygundur. Bitki kısmi gölgede bir intercrop olarak iyi yetişir. Ancak, tam gölgeden kaçınmalısınız.

16. Musli : Bu bitkinin bazı mükemmel ayurveda özellikleri vardır. Ülkenin herhangi bir yerinde yetişebilirsin. İyi ürün yönetimi pratiği ile ticari yetiştirme size harika bir kazanç sağlayacaktır.

17. Yılan Kökü : Yılan Kökü'nün farklı tıbbi değerleri vardır. Temel olarak, Yılan Kökü karlı bir bitkidir. Bitki, toprakları humusla bol miktarda tercih eder ve iyi drenajlı azotlu ve organik maddeler bakımından zengindir. Alkali topraklar ticari tarım için uygun değildir.

18. Şeker Otu : Temel olarak, Şeker Otu bir şeker ikamesi olarak popülerdir. Ek olarak, Hindistan'da Şeker Otu ekimi karlı. Tıbbi değerlere sahiptir ve kozmetik sektöründe de kullanılır.

19. Vanilya : Vanilya, safrandan sonra pazardaki en pahalı baharatlardan biridir. Ek olarak, Ayurveda, ilaçlar ve işlenmiş gıda endüstrileri başlıca vanilyalı tüketicilerdir. Ancak, Karnataka Hindistan'da vanilya yetiştiriciliğinde en üst sırada yer almaktadır.

20. Meyan :  İngilizce'de adı Liquorice'dir. Meyan Türkiye, Hindistan'da ve ayrıca yurt dışında en popüler şifalı otlardan birisidir. Bitkinin kökü (meyan kökü) glisiriz denilen ve şekerin 50 katından daha tatlı olan bir madde içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.