Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Subay, Astsubay, Uzman Çavuş, Sözleşmeli Er, Çavuş, Onbaşı, Er Maaşları

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan sözleşmeli erler rütbesiz er olarak sözleşme kapsamında göreve alınan kişilerdir. Sözleşmeli er olmak için bazı şartları karşılamak gerekmektedir. Askerlik mesleğini icra etmek isteyenleri merak ettiği konular arasında sözleşmeli er maaşı yer alıyor.

Sözleşmeli Er Maaşı 2023

Sözleşmeli er maaşları doğu ya da batıda görev yerlerine göre değişmektedir. Sözleşmeli erlerin başlangıç maaşı 10-11 bin TL iken bu miktar çalıştıkları bölgeye göre 15 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Sınır dışında çalışan sözleşmeli erlerin maaşı 16 bin TL'yi buluyor. 

Sözleşmeli Er Nasıl Olunur?

Merak edilen mesleklerden biri de, sözleşmeli erdir. Sözleşmeli er olmak isteyen bireyler, nasıl olabileceğini düşünerek araştırma yapabiliyor. Sözleşme er olmanın bazı şartları bulunuyor. Kişiler sözleşmeli er olabilmek için, belirlenen tüm şartları karşılaması gerekiyor. Sözleşmeli er olacak bireylerin mutlaka Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmalıdır. En az ilköğretim mezunu olan herkes, sözleşmeli er olabilir. Askeri öğrencilikle alakası olan bireyler, sözleşmeli er olarak hizmet verebilir.

Sözleşmeli Er Alım Şartları Nelerdir?

Sözleşmeli er alımları düzenli olarak yapılıyor. Sözleşmeli er olmayı isteyenler, belirlenen şartları detaylı olarak öğrenmek istiyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha öncesinde farklı görevlerde bulunmak, sözleşmeli er alımlarını etkileyen bir durumdur. Subay, Astsubay veya çavuş olarak görev yapan kişiler, sözleşmeli er olarak görev yapamıyor. Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmayan bireyler, sözleşmeli er olarak görev yapabilir.


Askerlik mesleğini icra etmek isteyen kişilerin merak ettiği konular arasında uzman çavuş rütbesi gelmektedir. En az lise mezunu olan kişilerden seçilen uzman çavuşlar Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde görev yapmaktadır. Memur maaşları gibi uzman çavuş maaşı 6 aylık periyotlarla zamlanmaktadır. 2023 Ocak ayında gelen zam ile uzman çavuş maaşları da artış göstermiştir. 

Uzman Çavuş Maaşı 2023

Uzman çavuş maaşı görev yeri, kıdem, derece, rütbe, meslekte geçirilen sürüye göre değişiklik göstermektedir. Ortalama uzman çavuş maaşları 13 bin TL'den başlamaktadır.  

Jandarma Uzman Çavuş Maaşı Ne Kadar? 

Jandarma uzman çavuşlar Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı birliklerde görev almaktadır. Görev yeri, kıdem, derece, rütbe, meslekte geçirilen sürüye göre jandarma uzman çavuş maaşları değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak jandarma uzman çavuşun maaşı 13 bin TL'den başlamaktadır. 

Kara Uzman Çavuş Maaşı Ne Kadar? 

TSK’ya bağlı birliklerde görev alan uzman çavuş maaşları batı, doğu görev yerleri, kıdem, derece ve rütbeye göre değişmektedir. Ortalama olarak kara uzman çavuş maaşı 2023 yılında 13 bin TL'den başlamaktadır. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Kara, Hava, Deniz ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde görev yapan astsubaylar, subaydan kıdemsiz ancak er ve erbaşlardan ise kıdemlidir. Astsubay maaşları kıdem, görev yeri ve meslekte geçirdikleri süreye göre farklıdır. 

Astsubay Maaşı 2023 

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı birliklerde görev olan astsubayların rütbeleri, astsubay kıdemli başçavuş, astsubay başçavuş, astsubay kıdemli üstçavuş, astsubay üstçavuş, astsubay kıdemli çavuş, astsubay çavuş, astsubay astçavuş şeklindedir. 4 yıllık fakülteden mezun olan astsubaylar subay rütbesini haiz olduklarında albay rütbesine kadar yükselebilme imkanına sahiptirler. Astsubayların maaşı 2023 yılında çalıştıkları görev yeri, kıdem, derece ve rütbeye göre değişir. Astsubay maaşları 13 bin TL ile 17 bin TL bandındadır.  

Hava Astsubay Maaşı Ne Kadar? 

Hava astsubay maaşları 14 bin TL’den başlayıp 19 bin TL’ye kadar kıdem, derece, görev yerine göre yükselebilmektedir.  

Subay maaşları 2023 yılında gelen zamlarla artmıştır. TSK bünyesindeki komutanlıklara bağlı görev yapan subaylar asteğmenden başlayıp mareşal rütbesine kadar yükselebilmektedir. Subay maaşları kıdem, derece, görev yeri, eş durumu ve çocuk sayısı gibi durumlara göre kendi içlerinde de farklı ek ödemelere tabii olduğundan değişkenlik gösterebilir. 

Subay Maaşları 2023 

Askeri her personelde olduğu gibi subaylarda da maaş belirlemesi yapılırken kıdeme, rütbeye ve görev yerine bakılmaktadır. En düşük subay maaşları 2023 yılı itibariyle 16.623 TL olarak belirlenmiştir.  

Yedek Subay Maaşları 

Yedek subayların maaşları subay maaşları ile orantılıdır. 2023 yılı itibarıyla yedek subay maaşı 16 bin TL şeklindedir.  

Deniz Subay Maaşı 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı birliklerde görev alan deniz subaylarının maaşları kıdem, derece, görev yeri, eş durumu ve çocuk sayısı gibi durumlara göre değişiklik gösterir. Ortalama bir deniz subayının 16 bin ile 18 bin TL aralığında maaş aldığı tahmin edilmektedir. 

Kara Subay Maaşı 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı birliklerde görev alan kara subaylarının maaşları kıdem, derece, görev yeri, eş durumu ve çocuk sayısı gibi durumlara göre değişiklik gösterir. Ortalama bir kara subayının 16 bin ile 18 bin TL aralığında maaş aldığı tahmin edilmektedir. 


Asker Harçlığı Ne Kadar? 2023 Er Asker Maaşları

Asker Harçlığı Ne Kadar? 2023 Çavuş, Onbaşı ve Er Asker harçlıkları askerlik görevini yerine getiren askerlere belli bir maaş olarak ödenir. Askerlik sırasında ödenen bu maaşlar tüm askerlere ödenmez. 2023 yılı ile birlikte vatandaşlar, askeri maaşlarda herhangi bir değişiklik olup olmadığını takip ediyor. Askerler tarafından en çok merak edilenlerden biri de Çavuş Onbaşı ve Er asker harçlıklarının ne kadar olduğudur.

Doğu bölgesinde görev yapan askerlerin batıda görev yapan askerlerden daha yüksek maaş aldığını herkes bilir. Terör bölgesinde görev yapan askerlerin maaşları, can güvenliğin azalması nedeniyle maaşlarda değişiklik yaratmaktadır.

Asker Harçlığı Ne Kadar?

Doğu bölgesinde Milli Savunma Bakanlığı’nın belirlediği bölgeler dışında er asker olarak görev yapan asker harçlıkları, 2023 yılı güncel askerlik maaşı, er asker maaşı: 190 TL‘dir.

Er Asker Maaşı 2023 Er Maaşı Ne Kadar?

Asker Harçlıkları:

Er maaşı: 190 TL
Onbaşı Asker Maaşı: 216,75 TL
Çavuş maaşı: 244,71 TL
Asker harçlıkları, er asker maaşları aylık olarak verilmektedir.

Doğuda asker maaşları ise:

Hakkari asker maaşları: 1.516,88 TL
Van asker maaşları: 1.516,88 TL
Ağrı asker maaşları: 1.516,88 TL
Iğdır asker maaşları: 1.516,88 TL
Hatay asker maaşları:1.516,88 TL
Kilis asker maaşları: 1.516,88 TL
Gaziantep asker maaşları: 1.516,88 TL
Şanlıurfa asker maaşları:1.516,88 TL
Mardin asker maaşları: 1.516,88 TL
Şırnak asker maaşları: 1.516,88 TL

Onbaşı Asker Maaşı Ne Kadar?
2023 yılı güncel onbaşı asker maaşları ise 216,75 TL’dir.

Çavuş Asker Maaşı 2023
Çavuş Asker maaşları ise 244,71 TL olarak verilmektedir.

Rütbelere göre asker maaşları ne kadar merak ediyorsanız Asker Maaşları Ne Kadar? 2023 Rütbeli Asker Maaşları başlıklı yazımızı incelemelisiniz.

Doğuda Er Maaşı Ne Kadar? 2023
Doğuda görev yapan bir askerin maaşı, Milli Savunma Bakanlığı’nın belirlediği alanlarda çalışan askerlerin maaşları değişmektedir. Bu bölgeler ağırlıklı olarak Hatay, Kilis, Gaziantep, Mardin, Şırnak, Hakkari, Şanlıurfa, Van, Ağrı ve Iğdır olarak belirlenmektedir. Doğu’da görev yapan askerlerin 2023 güncel maaşları 3.445 TL’dir.

Askerlik Maaşı Hesaplaması
Askeri maaş hesaplamasında aylık katsayı oranı ile rütbelere göre hesaplanır. Çavuşlar bu nedenle askeri maaş katsayısı olarak 1.172 gösterge rakamı ile çarpılır. Onbaşı, aylık katsayıyı 1.040 ile çarparak öğrenilir. Doğuda görev yapan onbaşı 16500 olarak hesaplanıyor.

Er asker olarak görev yapan askerler 910 ile çarpılıyor. Doğuda faaliyet gösteriyorsa 15.500 gösterge üzerinden hesaplanıyor. Söz konusu doğu ve güneydoğu bölgelerinde görev yapan askerler, Milli Savunma Bakanlığı tarafından 7.600 gösterge çarpılarak ödenmektedir.

Askerlik Maaşı
Er ve erbaşlara, aşağıda hizalarında gösterilen gösterge rakamlarının, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 154 üncü maddesine göre tespit olunan aylık katsayı ile çarpımı sonucunda bulunan miktarlarda aylık harçlık ödenir. (Askeralma Kanununun 5 inci maddesinin üçüncü fıkrası kapsamında askerlik hizmetine devam edenler için belirlenen harçlık miktarının net asgari ücretin altında olması hâlinde ödenecek harçlık tutarı net asgari ücret tutarına tamamlanır.

Hatay,
Kilis,
Gaziantep,
Şanlıurfa,
Mardin,
Şırnak,
Hakkâri,
Van,
Ağrı,
Iğdır
illerindeki hudut birliklerinde görev yapanlara, 7600 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan tutarı geçmemek üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı tarafından birlikte belirlenecek tutarda ilave harçlık ayrıca ödenir. Hizmetin fiilen görülmediği zamanlar için ilave harçlık ödenmez.


TSK bünyesindeki asker rütbeleri er ve erbaşlardan başlayarak, Mareşal’e kadar devam etmektedir. Asker maaşları da bu rütbelere göre şekillenmektedir. Askeri rütbeler en düşükten başlayarak, aşağıdaki gibidir,

Onbaşı
Çavuş
Uzman Onbaşı
Uzman Çavuş
Astsubay Çavuş
Astsubay kıdemli Çavuş
Astsubay Üstçavuş
Astsubay Kıdemli Üstçavuş
Astsubay Başçavuş
Asteğmen
Teğmen
Üsteğmen
Yüzbaşı
Binbaşı
Yarbay
Albay
Tuğgeneral
Tümgeneral
Korgeneral
Orgeneral
Genelkurmay Başkanı
Mareşal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.