Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olmaya hazırlanıyor

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Türkiye'nin ilk astronotu olmanın 'harika' hissettirdiğini belirten Alper Gezeravcı, "Tarihimizde ilk kez gerçekleştirilen görevde ülkemi temsil edebilmenin sorumluluğunu ve ayrıcalığını taşıyorum" dedi.

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olacak Alper Gezeravcı'nın tarihe geçmesine kısa bir zaman kaldı.

Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gidecek tüm Avrupa'yı kapsayan ilk ticari astronot misyonu olan Axiom Mission 3 (Ax-3), astronotlar Michael Lopez-Alegria, Walter Villadei, Marcus Wandt ve Alper Gezeravcı'nın katılımıyla ilk yuvarlak masa toplantısını çevrim içi olarak gerçekleştirdi.
Avrupa ve ABD basınından çok sayıda gazetecinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, astronotlar görevleriyle ilgili merak edilenleri paylaştı.

"Bana bu şansı tanıyan ülkeme ve hükümete minnettarım"

Gezeravcı, uzaya gidecek ilk Türk astronot olmaktan onur ve gurur duyduğunu belirterek, "Sadece kendim için değil, Türk genç neslinin geleceği için bana bu şansı tanıyan ülkeme ve hükümete minnettarım." ifadesini kullandı.

Türk Hava Kuvvetleri ile Türk Hava Yolları'nda (THY) 20'den fazla yıldır uçuş tecrübesi olduğuna işaret eden Gezeravcı, ülkenin uzay yolculuğu keşif girişimlerini ISS'ye taşımayı ve tarihi görevde Türkiye'yi temsil etmeyi heyecanla beklediğini dile getirdi.

Gezeravcı, bu görevin Türkiye'nin yüzüncü yılına kayda değer bir iz bırakacağını vurgulayarak görevin bu yıl doğal afetlerle sarsılan Türk milletinin birliğini daha da sağlamlaştıracağını kaydetti.


Türkiye'nin ilk astronotu olmanın nasıl hissettirdiği sorusuna, "Kesinlikle harika" cevabını veren Gezeravcı, "Tarihimizde ilk kez gerçekleştirilen görevde ülkemi temsil edebilmenin sorumluluğunu ve ayrıcalığını taşıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü ve gururunu yansıtan bu görevi sabırsızlıkla bekliyorum." dedi.

"Farklı kültürlerden gelmemiz bir fırsat"

Gezeravcı, savaş pilotu olarak hem fiziksel hem de zihinsel olarak acil durumlarda farklı senaryolarla baş etmek zorunda olduklarına işaret ederek bu tecrübenin yaklaşık 6 aydaki eğitimlerde yeni bilgileri ele alma şansı verdiğini ve büyük fayda sağladığını anlattı.

Afet yönetimi veya kurtarmaya yönelik deney olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Gezeravcı, ISS'de yapılacak deneylerin titiz seçim sürecinden geçtiğini ve Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan depremler öncesinde deney seçim sürecinin neredeyse tamamlandığını anımsatarak, dolayısıyla bu konuda özel bir çalışma yapılmayacağını söyledi.

Gezeravcı, mürettebatın kültürel çeşitliliğinin, zorluklar karşısında dayanıklılık sağlayıp sağlamayacağına yönelik soruya cevaben, havacılıkta dünyanın her yerinde pek çok farklı kültür ve milletten insanla çalışma ve iş birliği şansı olduğunu dile getirdi.

Platformun iş birliği ve farklı geçmişlerden faydalanabilmek için fırsat sağladığına dikkati çeken Gezeravcı, "Farklı kültürlerden, geçmişlerden ve farklı alanlardan gelen deneyimlerden gerçekten faydalanabilmeyi büyük bir ayrıcalık ve fırsat olarak görüyoruz. Dolayısıyla bu misyonda sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası alanda da farklı altyapılardan gelen bu harika insanlarla birlikte hizmet edebilmek ve yürütebilmek bizim için büyük bir şans." değerlendirmesinde bulundu.

"Ocak ayında yola çıkmaya hazır olacağız"

Misyonun lideri olan Michael Lopez-Alegria, görevin ABD ve Avrupa ülkeleri arasındaki iş birliğinde kayda değer bir artışı yansıttığını ifade ederek diğer ülkelerin de bu misyondan ilham alarak bu gibi fırsatların peşinden gitmeleri gerektiğini belirtti.

Mürettebatın nisan ayı sonundan bu yana yoğun eğitimlerden geçtiğini anımsatan Lopez-Alegria, eğitimin oldukça iyi durumda olduğunu ve ocak ayında yola çıkmaya hazır olacaklarını bildirdi.


İtalyan mürettebat üyesi Walter Villadei, ayrıcalıklı görevin bir parçası olmaktan onur duyduğunu ifade ederek, uzayın bilim ve teknolojinin geliştirilmesindeki önemine işaret etti.

Villadei, Ax-3 uçuşunun uzaya erişim için yeni bir model şekillendirme konusunda bilgileri daha da ileriye taşıyacağına inandığını kaydetti.

İsveçli mürettebat üyesi Marcus Wandt de savaş ve test pilotu olarak tecrübeli olduğunu ifade ederek Ax-3 görevinin 'uzayda geçirdiği 14 günden çok daha fazlası' olduğunu dile getirdi.

Misyonun dünya çapında insanlı uzay araştırmalarında Avrupa'nın varlığının artmasına ilişkin önemine değinen Wandt, buna katkıda bulunmanın harika bir fırsat olduğunu söyledi.

Ax-3 uçuşu

Ax-3, dünyanın dört bir yanındaki ülkeler için alçak Dünya yörüngesine giden yolu yeniden tanımlıyor.

Misyon, dünyanın bir bölgesinde bilimsel keşif, teknolojik ilerleme, eğitim ve ticari inovasyona yönelik ortak bir bağlılığı da temsil ediyor.

Ocak 2024'te fırlatılması planlanan ve yaklaşık 14 gün sürmesi beklenen uçuş, Axiom Space tarafından gerçekleştirilecek ve bir Crew Dragon uzay aracı kullanılacak.

Uzay aracı Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde bulunan Fırlatma Kompleksi 39A'dan kalkacak, oradan Uluslararası Uzay İstasyonu'na uçacak.

Görev tamamlandığında okyanusa düşecek.



Alper Gezeravcı Kimdir?

Alper Gezeravcı


Millî Uzay Programı kapsamında Türkiye’nin uzaya gidecek ilk uzay yolcuları arasında asil olarak seçilen Alper Gezeravcı, 2 Aralık 1979’da Mersin’de doğdu. Hava Harp Okulu Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Daha sonra ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsünde harekât araştırması alanında yüksek lisans yaptı. Ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığında F-16 pilotu ve standardize filo akademik kol komutanı olarak görev yaptı.

Tuva Cihangir Atasever Kimdir?

Tuva Cihangir Atasever 


Türkiye’nin uzaya gidecek ilk uzay yolcuları arasında yedek olarak seçilen Tuva Cihangir Atasever, 12 Ağustos 1992’de Ankara’da doğdu. Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Daha sonra Irvene’deki Kaliforniya Üniversitesinde elektrik-elektronik mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı. Ardından ROKETSAN’da 5 yıl boyunca aviyonik sistem mühendisi olarak çalıştı.

Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevi için seçilen adaylar eğitimlerine ABD’de devam ediyor. 2023’ün son çeyreğinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilmesi planlanan ilk Türk uzay yolcusu, ISS’deki ağırlıksız ortam koşullarında 13 bilimsel deney gerçekleştirecek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.