Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

KİT'lerde reform çalışmalarının ilk aşaması tamamlandı

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu iktisadi teşebbüslerinde (KİT) şeffaflığı ve hesap verilebilirliği artırmak için başlattıkları iki kısımlı reform çalışmalarının ilk aşamasını bitirdiklerini ve Ekonomi Koordinasyon Kuruluna sunduklarını açıkladı.

Bakan Şimşek, KİT reformuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Merkezi yönetimin kontrolü altında 19 KİT bulunduğunu ifade eden Şimşek, İstanbul Sanayi Odasının (İSO) son açıkladığı 500 büyük sanayi kuruluşunun içerisinde 8 KİT'in yer aldığını belirtti.

KİT'lerin GSYH'nin yüzde 7,4'ünü, kamu yatırımlarının ise yüzde 24'ünü oluşturduğuna dikkati çeken Bakan Şimşek, kamu istihdamının ise yüzde 2'sinin KİT'lerden geldiğini dile getirdi.

Şimşek, enerji, ulaştırma ve tarım gibi kritik sektörlerde ülke ekonomisinde önemli yere sahip olan KİT'lerin kamu mali yönetimi reformlarının odağında olduğuna işaret etti. 2024'te merkezi yönetim bütçesinden yapılacak transferlerin yüzde 6,2'sini oluşturan KİT'lerde reform yapmanın önemini vurgulayan Şimşek, çalışmayı Orta Vadeli Program'a (OVP) dahil ettiklerini bildirdi.

Mevcut düzenlemenin ticari esasları tam olarak karşılamadığını, bu nedenle yeni düzenlemenin kaçınılmaz olduğunu kaydeden Şimşek, reformun iki kısımdan oluştuğunu belirtti. Şimşek, "KİT'lerde şeffaflığı ve hesap verilebilirliği artırmak için başlattığımız bu reform çalışmalarımızın ilk aşamasını tamamladık ve Ekonomi Koordinasyon Kuruluna çalışmalarımızı sunduk." dedi.

Mali disiplin konusundaki duruşumuz net

KİT'lerin yönetim kurullarının daha profesyonel hale getirileceğine işaret eden Şimşek, satın alma usullerinin kurumsal yönetim ilkeleri, verimlilik ve karlılık ekseninde yeniden düzenleneceğine de dikkati çekti.

Şimşek, çalışmayı KİT'lerin uluslararası alanda kabul görmüş şeffaflık standartlarına uyması ve hesap verebilirliklerini güçlendirmek için yaptıklarını ifade ederek, "Bu reformla birlikte, kamu iktisadi teşebbüslerimizi dünya uygulamalarına yaklaştıracağız." diye konuştu.

Böylece KİT yönetişimini uluslararası normlara uygun hale getireceklerini anlatan Şimşek, şu değerlendirmede bulundu:

"Reform çalışmalarımız tasarruf tedbirimizle uyumlu. Harcamalarımızı verimli bir şekilde yönetiyoruz. Etkin kullanılan kamu kaynaklarıyla mali disiplinimiz güçleniyor. Mali disiplin konusundaki duruşumuz net. Para ile maliye politikası arasındaki uyumu pekiştiriyoruz. Attığımız adımlar ve aldığımız kararlar göstergelere de yansıyor. Göstergelerde kalıcı bozulmalara geçit vermemek için gerekli tedbirleri aldık, almaya da devam edeceğiz."

Kaynak : Anadolu Ajansı


BÖLÜM 4: KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ
1. Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.
2. Elektrik Üretim A.Ş.
3. Türkiye Elektrik İletim A.Ş.
4. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu
5. Türkiye Taşkömürü Kurumu
6. Türkiye Petrolleri A.O.
7. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü
8. T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü
9. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü
10. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü
11. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü
12. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü
13. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü
14. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü
15. Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü
16. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu
17. Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş. Genel Müdürlüğü
18. Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.

BÖLÜM 5: BAĞLI ORTAKLIKLAR
1. Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii A.Ş
2. Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş
3. Türkiye Vagon Sanayi A.Ş.
4. TCDD Taşımacılık A.Ş


BÖLÜM 6: ÖZELLEŞTİRME PORTFÖYÜ
1. Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.
2. Sümer Holding A.Ş.
3. Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.
4. Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.

BÖLÜM 7: KAMU SERMAYELİ BANKALAR
1. Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş.
2. Türkiye Halk Bankası A.Ş.
3. Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O
4. Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.
5. Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş.
6. Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.
7. İller Bankası A.Ş.
8. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası A.Ş.

BÖLÜM 8: DİĞER KAMU İŞLETMELERİ VE FONLAR.
1. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi.
2. Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş.
3. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu.
4. Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü
5. Türk Hava Yolları A.O.
6. Anadolu Ajansı
7. Borsa İstanbul A.Ş.
8. Mahalli İdare İşletmeleri
9. Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş
10. Diğer Kamu İşletmeleri.
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü
Spor Toto Teşkilat Başkanlığı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Bünyesindeki Bankalar
Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT A.Ş.)
Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi (USHAŞ)
Nükleer Teknik Destek A.Ş. (NÜTED A.Ş.)
Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi A.Ş. (ICAS)



İstihdam bu yıl da azaldı
Öte yandan KİT'lerde her yıl gittikçe azalan istihdam sayısı, 2020 yılında da azaldı. KİT'lerde 2000 yılında ortalama 207 bin kişi istihdam edilirken bu sayı 2019 yılında 100 bin 516 kişiye düşmüştü. 2020 yılında ise istihdam sayısı 99 bin 235'e geriledi. KİT'lerin yatırım harcaması ise 2020 yıl sonu itibarıyla bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 17.2 oranında artarak yaklaşık 23,8 milyar TL seviyesine ulaştı.

Kâr eden kuruluşlar 2021
TEİAŞ: 5,9 milyar TL
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü: 2.7 milyar TL
Borsa İstanbul A.Ş: 1.8 milyar TL
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü: 1,2 milyar TL
TÜRKSAT: 1 milyar TL
MKE: 925,8 milyon TL
TRT: 496 milyon TL
USHAŞ: 395,1 milyon TL.
DMO: 322,6 milyon TL
EÜAŞ: 171,9 milyon TL
Türk Reasürans A.Ş: 105 milyon TL.
TİGEM: 76,8 milyon TL
Toprak Mahsulleri Ofisi: 61,6 milyon TL
AOÇ: 54,9 milyon TL
Anadolu Ajansı: 14,9 milyon TL
Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş: 13,1 milyon TL
Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş: 5,6 milyon TL
Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu: 2,9 milyon TL
Türkiye Denizcilik İşletmeleri: 28,2 milyon TL
Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü: 584 bin TL 
Zarar eden kuruluşlar
THY: 6,1 milyar TL
TCDD: 3,9 milyar TL
DHMİ: 2,1 milyar TL
Türkiye Taşkömürü Kurumu:  1,3 milyar TL
TCDD Taşımacılık A.Ş: 1,3 milyar TL
TPAO: 1,704 milyar TL
Türkiye Şeker Fabrikaları: 969,8 milyon TL
PTT: 741 milyon TL
ÇAYKUR: 547,3 milyon TL
TEDAŞ: 357,5 milyon TL
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü: 223 milyon TL
Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii: 109,7 milyon TL
BOTAŞ: 26.8 milyon TL
Sümer Holding A.Ş. Genel Müdürlüğü: 24,7 milyon TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.