Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

1 ay özel kalem müdürlüğü yapan herkes memur oluyor

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Kamuoyunda en çok tepki çeken uygulamaların başında sınavsız memuriyetler geliyor.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 59. maddesi istisnai memuriyet kadroları üzerinden sınavsız bir şekilde memurluğa geçmeye imkan tanımaktadır. Sınavsız memurluğa geçişte en çok kullanılan kadro ise özel kalem müdürlüğüdür.

Özel kalem müdürlüğü Bakanlıklarda, Valiliklerde ve büyükşehir belediyeleri ile il belediyelerinde bulunmaktadır.

Genel bir uygulama olarak, üst düzey siyasilerin yakınların bir özel kalem müdürlüğüne atanmakta, bir ay özel kalem müdürlüğünde çalıştırıldıktan sonra da memuriyet kadrolarına geçirilmektedir. Bunu AK Parti, MHP, CHP hemen hemen tüm siyasi partiler yapmaktadır ancak en çok yapan da bu konuda imkanı daha geniş olan Ak Partidir. 

Siyasi iktidar, tepki çektiğini bilmesine rağmen özel kalem müdürlüğü üzerinden memuriyete giriş yolunu bir türlü kapatmamaktadır.

İşte 657 sayılı Kanunun tartışılan istisnai memuriyet maddesi:
Madde 59 - Cumhurbaşkanlığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin memurluklarına, Bakan Yardımcılıklarına, Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadrolarına, Toplu Konut İdaresi Başkanlığına ait Başkan, Başkan Yardımcısı, Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı, Uzman, Uzman Yardımcısı, Müşavir Avukat ve Şube Müdürleri (Uzman),Özelleştirme İdaresi Başkanlığında Başkan, Başkan Yardımcısı, Başkanlık Müşaviri, Daire Başkanı, Proje Grup Başkanı ve Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğine,  Bakanlık Müşavirlikleriyle Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliklerine, Türkiye İstatistik Kurumu Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğine, Avrupa Birliği Bakanlığı Başkanlıklarına (İdari Hizmetler Başkanlığı hariç), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkan Yardımcısı, Başkanlık Müşaviri, Basın Müşaviri ve Hukuk Müşaviri, Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğine, Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadrolarında veya kadro açıklamalar bölümünde özel nitelikli olarak gösterilen görev yerlerine, Özel Kalem Müdürlüklerine, Valiliklere, Büyükelçiliklere, Elçiliklere, Daimi Temsilciliklere, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanlığına, dış kuruluşlarda çalışma müşavirlikleri nezdinde görevlendirilecek sendika uzmanlıklarına, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliklerine, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri (4 adet), Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Milli İstihbarat Teşkilatı memurluklarına, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Müşavirliklerine, Hukuk Müşavirliğine ve Genel Sekreter Sekreterliğine, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ve Başkanlık Müşavirliğine, Anayasa Mahkemesi Basın Müşavirliğine, Nükleer Düzenleme Kurumunun Başkan Yardımcılıklarına ve Daire Başkanlıklarına, bu Kanunun atanma, sınavlar, kademe ilerlemesi ve dereceye yükselmesine ilişkin hükümleriyle bağlı olmaksızın tahsis edilmiş derece aylığı ile memur atanabilir. Dışişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirlikleri ile Devlet Konservatuvarında görevlendirilecek uluslararası ün yapmış üstün yeteneklere sahip Devlet sanatçılarının, olimpiyat şampiyonluğu veya olimpik spor dallarından birinde büyükler kategorisinde birden fazla Dünya şampiyonluğu kazananlar arasından atanacak spor müşavirlerinin atama ve ilerlemelerinde de bu hükümler uygulanır.

Birinci fıkrada sayılan memurların bulundukları bu kadrolar emeklilik aylığının hesabında ve diğer memurluklara naklen atanmalarında herhangi bir sınıf için kazanılmış hak sayılmaz. Bu görevlerde bulunan memurların emeklilik kıdemleri yürümekte devam eder.

Bu durum Sayıştay raporlarına da yansıdı.

Sayıştay denetçilerinin belirlemelerine göre bu şekilde atama yapan belediyelerin bir kısmı şöyle:

♦ Adıyaman Belediyesi: 2009’dan sonra 4 özel kalem müdürü atandı. Sadece biri devlet memuruydu. Atanan kişilerden biri 2 ay bu görevde kalıp memur kadrosuna, biri de bir ay kalıp belediye başkan yardımcılığı kadrosuna atandı.

♦ Bitlis Belediyesi: Bir kişi 8 ay görevde kaldıktan sonra Beykoz Belediye’sine, iki kişi ise 1,5’ar yıl görev yaptıktan sonra Bitlis Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü’ne ve Zeytinburnu Belediyesi’ne nakledildi.

♦ Giresun Belediyesi: 27 Haziran 2019 ve 25 Kasım 2019 tarihleri arasında iki kez özel kalem müdürü atandı.

♦ Gümüşhane Belediyesi: Özel kalem müdürlüğünde bir müddet çalışan bir kişi doğrudan işletme müdürlüğü kadrosuna buradan da diğer müdürlüklere atandı.

♦ Kırşehir Belediyesi: 2009 ile 2018 arasında 13 farklı kişi açıktan atamayla özel kalem müdürlüğüne getirildi. Bunlar içinde 4, 5, 8 gün çalışanlar dahi bulunuyor. Bu atanan kişiler arasında Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Milli Savunma Bakanlığı’na, Milli Eğitim Bakanlığı’na nakledenler yer alırken itfaiye müdürü olarak atananlar da bulunuyor.

♦ Malatya Büyükşehir Belediyesi: Özel kalem müdürlüğüne atanan bir kişi 10 günlük görev süresi sonunda bir bakanlığın memur kadrosuna nakledildi. Aynı uygulama geçen yıllarda da yaşandı.

♦ Ordu Büyükşehir Belediyesi: Özel kalem müdürlüğüne 2014’ten bu yana 9 farklı kişi 13 defa atandı. 8 kişi açıktan atanarak memur kadrolarına geçirilirken bazıları ise başka kamu kurumlarına tayin oldu. Atanan kişilerden biri 20 gün, biri 13 gün, ikisi 4 gün, biriyse sadece bir gün görevde kaldı.

♦ Sakarya Büyükşehir Belediyesi: 2018 yılı Sayıştay raporuna göre özel kalem müdürlüğüne atanan kişiler bir süre sonra sınavsız olarak sınavla girilebilecek memur kadrolarına nakledildi.

♦ Şanlıurfa Belediyesi: Belediye başkanının milletvekili olması üzerine yerine gelen kişiyle beraber iki başkan görevde bulunmasına rağmen bu dönemde 6 farklı kişi özel kalem müdürlüğüne atandı. Bir kişi başka bir kuruma nakledildi, birer kişi ise bir ay çalışıp bilgisayar işletmeni ve memur kadrosuna atandı.

♦ Yozgat Belediyesi: 9 Ağustos 2019’da göreve başlayan bir kişinin 10 Eylül 2019’da başka bir kamu kurumuna ataması yapıldı.

♦ İstanbul Fatih Belediyesi: Şartları sağlamayan H.D., C.K., S.Y. ve Y.U. isimli 4 kişi farklı tarihlerde özel kalem müdürü olarak atandı. Müdür yardımcısı olan H.D. dışında hepsi mühendis olan bu kişiler görevde en fazla iki ay kaldıktan sonra farklı birimlere müdür yapıldı.

♦ Bursa Osmangazi Belediyesi: 2014-2019 seçim döneminde toplam 3 personel özel kalem müdürlüğü yaptıktan sonra çeşitli görevlere veya diğer kurumlara nakledildi. Lisans mezunu bir kişi ise özel kalem müdürlüğünde 3 gün kaldıktan sonra memuriyet kadrosuna geçirildi.

♦ İstanbul Beylikdüzü Belediyesi: 10 Eylül 2019 tarihinde özel kalem müdürü olarak atanan bir kişi görevde sadece 1 ay 5 gün geçirmesinin ardından başka kadroya geçiş yaptı.

♦ İstanbul Esenler Belediyesi: Başkan Tevfik Göksu’nun görev süresi içerisinde toplam 19 kişi özel kalem müdürlüğü kadrolarına atandı. Bu kişilerden bazısı 19 bazısı 26 gün görev yaptı. Bunlar arasından 10 kişi şu an başka bir kamu kurumunda görev yapıyor.

♦ İstanbul Eyüpsultan Belediyesi: 2003 yılından bu yana açıktan atamayla toplam 13 kişi özel kalem müdürü yapıldı. Bunlar arasından en çok görev yapan 8 ay 28 gün, en az görev yapan 1 ay 7 gün bu kadroda kaldı.

♦ İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi: 2012’den bu yana açıktan atamayla 4 kişi özel kalem müdürlüğüne getirildi. Bu dört kişinin biri mühendis, biri tekniker, biri önce memur sonra mühendis, biri de şef kadrosuna kadrosuna atandı.

♦ İstanbul Kağıthane Belediyesi: 2015’ten bu yana 5 kişi açıktan atamayla özel kalem müdürlüğü kadrosuna getirildi. Bir kişi Çekmeköy Belediyesi’ne, bir kişi Gençlik ve Spor Bakanlığı’na nakledildi. Bir kişi 7 gün, bir kişiyse bir gün çalıştıktan sonra mühendis kadrosuna; bir kişiyse 5 gün bu görevde kaldıktan sonra tekniker kadrosuna atandı.

♦ İstanbul Pendik Belediyesi: 2015 yılından bu yana özel kalem müdürlüğü kadrosuna 28 farklı kişi atandı. Bu atamaların 16 tanesi açıktan atama yoluyla gerçekleştirildi. Özel kalem müdürü yapılan 5 kişi başka kamu kurumlarına nakledilirken 21 kişi ise kurumda başka görevlere atandı.



♦ İstanbul Tuzla Belediyesi: Başkan Şadi Yazıcı’nın görev süresi içinde tam 16 farklı kişi özel kalem müdürlüğü kadrosuna getirildi. Atamaların tamamı açıktan atama yoluyla gerçekleştirildi. Bunlardan 9’u başka kurumlara nakledilirken 6 kişi ise başka görevlere atandı.

♦ Manisa Yunusemre Belediyesi: İki dönemdir belediye başkanlığı yapan Mehmet Çerçi açıktan atamayla 4 farklı kişiyi özel kalem müdürü yaptı. Üstelik atanan kişilerden biri bir gün, biriyse 5 gün görev yaptı.

Geçen yıl 123 kişi atanmıştı

Sayıştay’ın 2018 yılı raporlarına göre belediyeler bu yöntemlerle 123 kişiyi kadrolu memur olarak atanmasını sağlamıştı. Raporlara göre Nilüfer Ankara Keçiören’de 16, Ankara Kazan’da 5, Çorum’da 7, İstanbul Bağcılar’da 5, Malatya’da 6, Manisa Şehzadeler Belediyesi’nde 3, Sakarya Adapazarı’nda 6, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde 7, Samsun’da 9 kişi bu yolla memurluğa geçiş yapmıştı.

https://www.birgun.net/haber/ozel-kalem-muduru-ol-devlette-kadroyu-kap-330169
https://www.memurlar.net/haber/946114/memurluga-geciste-ara-basamak-olarak-kullanilan-ozel-kalem-muduru-atamalarina-ceki-duzen-verilmeli.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.