Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

ChatGPT Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Yapay zeka ile yaşamımız daha da kolaylaşıyor. Peki Chat GPT Nedir? Nasıl Kullanılır? ChatGPT ile Neler Yapılabilir? Detaylar içeriğimizde...

Yapay zeka devrimi diye tabir edilen bir zekadan bahsedeceğim bugün; ChatGPT. Günümüz teknolojisi, iletişim şeklimizden çalışma ve öğrenme şeklimize kadar hayatımızın her yönünü dönüştürmeye devam ediyor ve bu dönüşümün ön saflarında yapay zeka (AI) yer alıyor. OpenAI’nin ChatGPT‘si, yapay zeka teknolojilerinin potansiyelini ve çok yönlülüğünü ciddi anlamda bize kanıtladı, farklı şirketlerin de yapay zekaya yatırımlarını daha da çoğaltmasına sebep oldu.
GPT, "Generative Pre-trained Transformer"ın kısaltmasıdır. Bu, büyük bir dil modeli olan Transformer tabanlı bir yapay sinir ağı modelidir. GPT, büyük miktarda metin verisiyle eğitilir ve ardından çeşitli doğal dil işleme görevlerinde kullanılabilir hale gelir. GPT, metin oluşturma, dil anlama ve dil üretme gibi görevlerde etkileyici sonuçlar elde edebilen bir modeldir.


İnsan benzeri metinleri anlamak ve oluşturmak için geliştirilen ChatGPT, endüstrileri yeniden şekillendiren, üretkenliği artıran ve hatta yapay zekanın gelecekteki rolüne ilişkin anlayışımızı zorlayan bir araç haline geldi. ChatGPT’nin yetenekleri sayesinde yalnızca bilgilendirmeyi değil, aynı zamanda daha büyük etki için teknolojiden yararlanmanın yollarına ilham vermesi de amaçlanıyor.


Chat GPT'nin Özellikleri
Chat GPT, GPT'nin sohbet odaklı bir versiyonudur ve gerçek zamanlı olarak kullanıcılarla etkileşim kurabilir. Chat GPT, doğal dil anlama, cevap üretme ve metin oluşturma becerilerine sahiptir. Bu, kullanıcıların Chat GPT ile sorular sorabileceği, yardım taleplerinde bulunabileceği veya sadece sohbet edebileceği anlamına gelir.

ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilmiş bir yapay zeka modeli olan GPT-3.5 dil teknolojisiyle yazılmıştır. Çeşitli kaynaklardan büyük miktarda kelime verisiyle eğitilmektedir. GPT’yi farklı kılan özellik, tahmin yetenetğine dayalı olarak insana yakın metinler oluşturabilmesidir. Yani ChatGPT ile bir insan gibi sohbet edilebilir. ChatGPT ile sohbet ederken, insandan ayırt etmek oldukça zordur. Bu durum gerek çeviri yaparken, gerek metinler oluştururken gerekse de chat robotu olarak kullanırken ChatGPT’yi değerli kılıyor. Genel olarak ChatGPT’nin özellikleri ise şu şekilde:

İnsan gibi sohbet edebilme
Dinamik yanıtlar verebilme
Karşılaştırmalı verilere ve sıralı yanıtlara dayalı iletişim
Uzun ve derinlemesine yanıtlar
Hemen hemen her soruya cevap verebilme ve karşı sorular sorma
Veritabanında 300 milyardan fazla kelime bulundurma
Her konuşmada ve her cümlede yeni bir şeyler öğreniyor olması


Chat GPT Nasıl Kullanılır?
 
-Girişimler ve Uygulamalar

Chat GPT'nin kullanımı birçok alanda yaygınlaşmıştır. Şirketler, müşteri hizmetleri ve destek için Chat GPT'yi kullanabilirler. Dil çevirisi ve anında tercüme yapmak için de kullanılabilir. Yaratıcı yazarlar, Chat GPT'den ilham alarak veya metin oluşturmasına yardımcı olarak faydalanabilirler. Ayrıca, eğitim ve öğrenme destekleri, oyunlar, araştırma ve içerik düzeltme gibi birçok farklı alanda Chat GPT kullanılabilir.


ChatGPT Nasıl Kullanılır?
Peki, Chat GPT nasıl kullanılır? Herkesin merak ettiği bu yapay zeka teknolojisini kullanmak için aşağıda yer alan adımları izleyebilirsiniz:

Google, Microsoft veya farklı bir e-posta adresi ile internet sitesine kayıt olun.
OpenAI tarafından gönderilecek doğrulama kodunu alabilmek için kullandığınız telefon numarasını kaydetmeyi unutmayın.
İşleyiş, sınırlamalar ve genel metodoloji hakkında bilgiler içeren giriş sayfasıyla karşılaşırsınız.
ChatGPT ile sohbet edeceğiniz alana giriş yapın ve sorularınızı sormaya başlayın.
Eğer soru sormak yerine net ifadeler yazarsanız, konuşma farklı bir yöne doğru gitmeye başlar ve sohbete dönüşür.
ChatGPT 2021 yılı sonrası hakkında sınırlı verilere sahiptir. Ancak sınırsız bir öğrenme yapısı olduğu için, sohbet esnasında yeni şeyler öğrenip, sizinle paylaşabilir.
ChatGPT, sizinle yaptığı konuşmaları hatırlayabilir. Tıpkı bir insan gibi hatasını anlayıp sizden özür dileyebilir. Zaman zaman kendisiyle sohbet eden kişiye konuyla ilgili meydan okuyabilir. Eğer konuşmalar kendisinin kapsamı dışına çıkarsa, iletişim kurmayı kesebilir. (Daha önce Siri ve Alexa’nın kullanıcılarına hakaret kaynaklı küstüğüne dair birkaç haber muhakkak okumuşsunuzdur.)
ChatGPT’ye şiir yazdırabilir, kodlama yaptırabilir ya da biraz zorlarsanız gelecekte gerçekleşebilecek bir ihtimalin ya da olayın yapay senaryosunu oluşturtabilirsiniz. (Örneğin, gelecek seçimleri kimin kazanacağını direkt olarak tahmin edemez ama, seçim sonucunda sohbet eden iki karşıt görüşlü vatandaşın, seçim sonuçları hakkındaki görüşlerinin olduğu bir canlandırma yapabilir. Evet, canlandırma esnasında seçimi kazanan bir taraf var ve o tarafı öğrenebiliyorsunuz.)
 

-Kullanıcı Arayüzü

Chat GPT, genellikle kullanıcı dostu bir arayüz üzerinden erişilebilir hale getirilir. Bu arayüz, kullanıcının Chat GPT ile etkileşime girebileceği bir metin kutusu içerir. Kullanıcılar, sorularını veya taleplerini bu metin kutusuna yazarak Chat GPT ile sohbet edebilirler.

 

-Özelleştirme ve Eğitim

Chat GPT, özelleştirilebilir ve belirli bir uygulama veya iş gereksinimlerine göre eğitilebilir. Örneğin, bir şirket müşteri destek sorunlarıyla ilgili Chat GPT'yi eğitebilir veya bir yazar, yaratıcı yazım sürecini desteklemek için Chat GPT'yi özelleştirebilir. Eğitim süreci, mevcut veri kümesiyle veya özel veri kümesiyle gerçekleştirilebilir.


ChatGPT İle Neler Yapabilir?
ChatGPT'nin yetenekleri geniştir ve sürekli olarak genişlemektedir. Özünde tutarlı, bağlamsal olarak anlamlı ve şaşırtıcı derecede insana benzeyen metinler oluşturma konusunda uzmandır. Bu uzmanlık, makaleler ve raporlar yazmayı, şiir ve düzyazı oluşturmayı, kodlama ve sorun gidermeyi, dil çevirisi ve hatta senaryolar veya şarkı sözleri gibi yaratıcı içerikler üretmeyi kapsıyor. Ek olarak, sohbeti simüle edebildiği için, onu sohbet robotları ve sanal asistanlar için paha biçilmez bir araç haline getiriyor ve kullanıcılara konuşma formatında bilgi, destek ve etkileşim sağlamasına izin veriyor. Zira prompt dediğimiz bir metin diliyle konuşarak ondan birçok konuda yardım isteyebiliriz. ChatGPT’nin zekası o kadar gelişti ki eğitim alanında da oldukça tercih edilebilir hale geldi. Kendisi eğitim sektöründe öğrenme materyalleri oluşturmaya, özel ders vermeye ve ödevlerle ilgili geri bildirim sağlamaya yardımcı oluyor.

Şirketler bunu sohbet robotları aracılığıyla müşteri hizmetleri, pazarlama için içerik oluşturma ve rutin belgeleme görevlerini otomatikleştirerek verimliliği artırmak için kullanıyorlar iken, geliştiriciler kodlama yardımı, hata ayıklama ve kod parçacıkları oluşturmak için kullanabiliyorlar.

ChatGPT Hangi Alanlarda Kullanılabilir?

ChatGPT'nin kullanımı, herbiri yenilik yapma, operasyonları kolaylaştırma ve hizmet sunumunu geliştirme yeteneklerini kullanan çok çeşitli alanları kapsamakta.

ChatGPT’nin verimli olarak kullanılabildiği alanlar ise şöyle;

Eğitim alanında ChatGPT kullanımı:
ChatGPT, eğitim sektöründe hem eğitimcilere hem de öğrencilere yardımcı olan çok yönlü bir araç olarak hizmet veriyor. Zira öğrencilerin çözemediği matematik problemlerini çözüyor, ödevlerine yardım ediyor hatta üniversite öğrencilerinin tezlerine dahi yardımcı olabiliyor.

Öğretmenler ise genellikle yapay zekayı müfredat içeriği oluşturmak, test soruları hazırlamak ve sınıf dışında kişiselleştirilmiş ders vermek için kullanıyorlar.

Sağlık hizmetlerinde ChatGPT kullanımı:
Özellikle psikolojik destek sağlaması oldukça başarılı olan yapay zeka, insanları yaşadıkları fiziksel ve psikolojik tüm hastalıkları hakkında bilgilendirebiliyor, bilimsel kaynaklara dayanarak uygulanabilecek tedaviler hakkında da önerilerde bulunabiliyor.

Yapay zeka ile müşteri hizmetleri:
ChatGPT, müşteri sorularına anında 7/24 yanıt veren sohbet robotlarını güçlendirerek müşteri hizmetlerinde kalite ve hizmeti iki katına çıkarabiliyor. Yapay zeka destekli asistan rolüne bürünen ChatGPT, SSS'leri yanıtlamaktan sık karşılaşılan sorunları gidermeye, müşteri deneyimini ve operasyonel verimliliği önemli ölçüde artırmaya kadar çok çeşitli görevleri yerine getirebiliyorlar.

Yazılım geliştirme (Yapay zeka ile php öğrenme gibi):
Geliştiriciler kodlama verimliliğini artırmak, programlarda hata ayıklamak ve kod parçacıkları oluşturmak için ChatGPT'yi özellikle son zamanlarda oldukça sık tercih edebiliyorlar. Zira kendisi karmaşık programlama kavramlarını açıklayabiliyor, kodlama sorunlarına çözümler sunabiliyor ve hatta yazılım geliştirmede üretkenliği ve yeniliği artıran sanal bir işbirlikçi olarak hareket ederek kod yazabiliyor.

Finans ve borsa alanında yapay zeka kullanımı:
Finans sektörü, ChatGPT'nin piyasa eğilimlerini analiz etme, raporlar oluşturma ve kişiselleştirilmiş yatırım tavsiyeleri sunma yeteneğinden oldukça çok yararlanabiliyor. Tüketiciler için karmaşık finansal kavramları basitleştiriyor ve profesyonellerin veriye dayalı kararlar almasına yardımcı olabildiği için de finans uzmanı görevini gayet başarılı şekilde üstlenmiş oluyor.

Yapay zeka tarafından hazırlanan CV örnekleri ve değerlendirilmesi ile diğer İnsan kaynakları çözümler:
İK departmanları, özgeçmişlerin taranmasını otomatikleştirerek, ilk görüşmeleri gerçekleştirerek ve aday sorularını yanıtlayarak işe alım için ChatGPT'yi tercih edebiliyorlar. Bu, işe alım sürecini kolaylaştırarak daha verimli hale getiriyor ve İK çalışanlarının stratejik kararlara odaklanmasını sağlıyor. Ayrıca iş arayanlar için de CV hazırlama konusunda bir nimet.

Araştırma ve Geliştirme (ArGe) alanında yapay zeka kullanımı:
Araştırmacılar, literatür incelemelerini, hipotez oluşturmayı ve hatta araştırma makalelerinin hazırlanmasını hızlandırmak için ChatGPT’ye başvurabiliyorlar. Bilimsel makaleleri analiz edip özetleyebildiği için araştırma sürecini daha verimli ve erişilebilir hale getirebiliyor.

ChatGPT'nin bu alanlardaki çok yönlülüğü, yalnızca verimliliği ve yaratıcılığı artırmakla kalmayıp, aynı zamanda hizmetlerin sunulma ve görevlerin yerine getirilmesinde önemli ilerlemeler sağlama potansiyelini de ortaya koyuyor. Teknoloji gelişmeye devam ettikçe ChatGPT gibi yapay zeka uygulamalarının kapsamının daha da genişlemesi ve çeşitli profesyonel alanlara yapay zeka entegrasyonunda yeni bir çağın habercisi olacağına kesin gözle bakılıyor.

ChatGPT'nin Eksi Yönleri Neler?

Her güzel şeyde olduğu gibi tabii ki ChatGPT’nin de eksi yönleri mevcut. Bu dezavantajları arasında en önemlilerden birisi, yanıltıcı veya yanlış bilgi üretme potansiyeli. Zira yanıtları gerçek zamanlı güncellemelere, farklı kullanıcılardan elde ettiği ve algoritmasına OpenAI tarafından yerleştirilen kalıplara göre verdiği için bazı durumlarda yanlış ve yetersiz cevaplar verebiliyor. Diğer bir zorluk ise eğitim verilerinin kalitesine ve çeşitliliğine olan standartlık. Zira bu durum, niş veya yüksek düzeyde uzmanlaşmış alanlardaki verimliliğini sınırlayabiliyor. Ayrıca, geleneksel olarak insanlar tarafından gerçekleştirilen görevleri otomatikleştirme yeteneği iş piyasalarını etkileyebileceğinden, etik ve istihdamla ilgili kaygılar da ciddi oranda mevcut.

ChatGPT, yapay zeka alanında ileriye doğru önemli bir atılımı temsil ediyor ve yapay zekanın toplumun tüm sektörlerine yardımcı olabileceği, geliştirebileceği ve hatta yenilik yapabileceği geleceğe bir bakış sunuyor.

İnsan benzeri metinler oluşturma, anlamlı konuşmalara katılma ve karmaşık görevleri otomatikleştirme yeteneği, artan verimlilik, yaratıcılık ve bilgiye erişim vaadini taşıyor. Ancak sunduğu etik, sosyal ve teknik zorluklar göz önüne alındığında, kullanımında dikkatli olunması hayati önem taşıyor.

ChatGPT’nin Sınırları

ChatGPT, sohbet robotu kullanmak isteyen geliştiriciler için son derece güçlü bir araçtır. Karmaşık ve çeşitli cümleleri anlama ve bunlara yanıt verme ve zaman içinde öğrenip geliştirme yeteneği, sohbet botları oluşturmak için kullanıcılara değer sağlayabilecek ideal bir seçim haline getirir. Ancak ChatGPT’nin de bazı sınırları vardır.

Veritabanı boyutu: Kapsamlı veritabanına rağmen, ChatGPT bazen dillerin, deneyimlerin ve kültürel farklılıkların çeşitliliğini yakalamakta zorlanabilir. Bu yüzden yanıtlar bazen bağlam dışı veya uygunsuz olabilir.
Önceden eğitilmiş model: Aslında ChatGPT, yazının başında da anlattığımız üzere önceden eğitilmiş bir dil modelidir. Bu yüzden aldığı eğitimden kaynaklı olarak önyargılı veya hatalı olma ihtimali göz önünde bulundurularak, her zaman doğruluğuna güvenmemek gerekir.
Yoğun Kaynak Kullanımı: ChatGPT, birçok kaynaktan aynı anda güç alır. Dolayısıyla mobil cihazlar veya bazı düşük kapasiteli cihazlar için sınırlayıcı olabilir.
Zaman Sınırı: ChatGPT, veritabanında 2021 yılından sonrasında yaşananları bulundurmamaktadır. Bu yüzden 2021 yılından sonrası yaşananlar hakkında bilgi sahibi değildir.
Maliyet: ChatGPT’nin şu an için aktif halde tutulmasının ayda 3 milyon dolara mal olduğu açıklandı. Bu uzun vadede yönetilemez bir durum olabilir. Ayrıca henüz araştırma ve geliştirme aşamasında olduğu için, tamamlandığında yüksek maliyetli bir ürün olarak sunulabilir.
Olgu Karmaşası: ChatGPT, bazen insanlar, yerler veya olaylar hakkında faktörleri karıştırarak, rastgele yanıtlar verebilir. Ayrıca öğrenme sürecini internetten sağladığı için, verdiği yanıtlar taraflı olabilir. Yapay zeka olması, her zaman üretken olabileceğini ya da tarafsız bir bakış açısı sunabileceğini göstermez.

ChatGPT: ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen bir dil modelidir. Bu model, GPT-3 (Generative Pretrained Transformer-3) modelinden türetilerek sohbetler sırasında dil modelleme işlemlerini hızlandırmak amacıyla geliştirilmiştir. ChatGPT, GPT-3 modelinin küçük bir versiyonudur ve dil modelleme işlemlerini daha hızlı gerçekleştirebilmektedir.

ChatGPT, insan benzeri metinler üretmek için derin öğrenmeyi kullanan GPT-3.5 dil modelini temel alan bir sohbet robotudur. OpenAI tarafından geliştirilen Chat GPT, neredeyse her şeyi bilen kişisel bir öğretmen gibi birçok soruya doğal cevaplar verebiliyor. Bu nedenle Google’a alternatif olarak gösteriliyor.

https://chat.openai.com web sitesini açın. “Log in” butonu ile Giriş yapın.

Google ile oturum açabilirsiniz.

İlk Oturum açmada, Adı-Soyadı, Telefon No bilginizi girin.


Bilgilendirme mesajlarını “Next” ile geçin.






İlk soruda (2021 ve öncesi konulara cevap alabileceğimizi anlıyoruz)

Diğer sorular ve cevaplardan örnekler:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.