
Paris dahil birçok kentte vaka tespit edildi
Başkent Paris’te en az 13 kadının saldırıya uğradığı belirtilirken, en çarpıcı olaylardan biri Angoulême şehrinde yaşandı. Burada gözaltına alınan bir kişinin, tek başına 50 kadına şırınga batırdığı tespit edildi.
Festival kapsamında sadece şırıngalı saldırılar değil, fiziksel şiddet olayları da yaşandı. Fransa genelinde 3 kadının bıçaklandığı da gelen bilgiler arasında.
Şırıngaların içeriği belirsiz, belirtiler benzer
Kadınların büyük bir kısmında mide bulantısı, baş dönmesi, sersemlik gibi şikayetler görüldü. Ancak şırıngalarla vücutlarına enjekte edilen maddenin içeriği henüz netlik kazanmadı. Sağlık ekiplerinin aldığı örneklerle kimyasal analizler yapılacağı bildirildi.
Feminist örgütlerden önceden uyarı gelmişti
Saldırılar sonrası dikkat çeken bir başka gelişme ise festival öncesinde yaşandı. Bazı feminist örgütler, sosyal medya üzerinden kadınlara yönelik şırıngalı saldırılar olabileceği yönünde uyarılar paylaşmıştı. Buna rağmen olayların önüne geçilememesi ise eleştiri konusu oldu.
2022’de de yaşanmıştı
Fransa’da 2022 yılında da benzer şırıngalı saldırı olayları bar ve gece kulüplerinde kayda geçmişti. Ancak bu yılki saldırıların daha organize ve yaygın olması, halkta büyük bir endişeye yol açtı. Fransa'da kadınların katıldığı kitlesel etkinliklerde güvenlik zafiyetine dair tartışmalar yeniden alevlendi.
Kadınlar, kol, bacak veya boyun bölgelerine yabancı bir madde enjekte edildiğini ifade ederken, baş dönmesi ve mide bulantısı gibi sağlık sorunları yaşadıklarını bildirdi. Mağdurlardan bazıları toksikoloji testi yaptırmak için hastaneye başvurdu.
Olayla ilgili olarak Paris'te üç ayrı soruşturma başlatıldı. Yaşları 19 ile 44 arasında değişen 12 kişi gözaltına alınırken, emniyet yetkilileri soruşturmayı derinlemesine sürdürüyor.
Music Festival is held every year on June 21 in France
Etiketler
Dünya