Daha fazla hava durumu tahmini: İstanbul da 15 günlük hava durumu

BM’DEN GAZZE’DE KITAĞIN İLANI

Birleşmiş Milletler, Ortadoğu'da ilk kez Gazze'de kıtlık durumu ilan etti. Uzmanların açıklamalarına göre, yaklaşık 500 bin Gazze sakini "felaket" düzeyinde bir açlık tehdidiyle karşı karşıya. BM yardım yetkilisi, Gazze’deki kıtlığın önlenebilir olduğunu vurgularken, özellikle İsrail’in insani yardımları "sistematik olarak engellediğini" ifade etti. Bu bağlamda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan büyük çaplı yardımların bölgeye ulaşabilmesi için izin vermesini talep etti.
Küresel Açlık Riski

BM Acil Durum Koordinatörü Tom Fletcher, Cenevre’de yaptığı açıklamada, Gazze’de yaşanan krizi ele aldı. Fletcher, "Eğer izin verilseydi önleyebileceğimiz bir kıtlık durumu söz konusu; ancak İsrail’in sistematik engellemeleri nedeniyle gıda yardımları sınırda bekletiliyor" dedi. Ayrıca küresel açlık izleme kuruluşunun yayınladığı raporla ilgili görüşlerini dile getirdi. Bu arada, İsrail Dışişleri Bakanlığı, IPC’nin raporuna karşı çıkarak Gazze’de kıtlık olmadığını savundu.

Açlık Krizi Çocukları Etkilemeye Devam Ediyor

Yardım kuruluşları, yetersiz beslenme uzmanları ve BM’ye göre Gazze’deki açlık krizi endişe verici bir aşamaya ulaşmış durumda. Özel besleyici macunlar ve güçlendirilmiş süt ürünlerinin stoklarının kritik seviyelere düşmesi, krizle mücadeleyi daha da zorlaştırıyor ve birçok çocuğu açlık riskiyle karşı karşıya bırakıyor. İki yıl önce İsrail’in bölgedeki işgaliyle başlayan sürecin etkisiyle durum daha da kötüleşti. BM ve yardım kuruluşlarının ortak çalışmalarıyla yayımlanan Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) verileri, Gazze’nin bazı bölgelerinde ilk kez resmi olarak kıtlık ilan edildiğini ortaya koyuyor. Bu veriler, Gazze nüfusunun yaklaşık dörtte birinin ciddi bir açlık tehdidi altında olduğunu gösteriyor.

Yorum KURALLARI: Hakaret içerici ve kanuni olarak suç teşkil edecek paylaşımlarda bulunmak yasaktır. Sorumluluk tamamen siz ziyaretçilere aittir.

Daha yeni Daha eski

Reklam1

Reklam2

نموذج الاتصال