Daha fazla hava durumu tahmini: İstanbul da 15 günlük hava durumu

Özgür Özel adaylık mesajı mı verdi?

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık sürecinde, Ekrem İmamoğlu’na yönelik yargı baskısıyla olası bir engelleme ihtimalinin gündeme gelmesi, partiyi alternatif isim arayışına yönlendirdi. Bu bağlamda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ismi ön plana çıkıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan davanın yıllarca sürebileceği ve Cumhurbaşkanlığı adaylığını engelleyebileceği düşüncesi parti içinde yeni stratejiler geliştirilmesine yol açtı.
Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde Sultanbeyli mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, siyasi mücadeleyi sandıkta sürdürme kararlılığını vurguladı. “Bundan sonra siyasi mücadeleyi seninle sandıkta yapmaya varım. Önümüzdeki baharda da karda kışta da varım. Aday olursan seninle yarışmaya hazırım” ifadeleri, parti tabanında adaylık sinyali olarak yorumlandı.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın da soruşturma baskısı altında olduğu belirtiliyor ve bu durum, Özgür Özel’in genel başkan olarak doğal bir aday pozisyonuna taşındığını gösteriyor.

CHP ise Ekrem İmamoğlu’nun hukuki savunması için özel bir ekip oluşturdu. Sürecin bundan sonraki aşamalarında, hukukçular iddianamedeki çelişkileri ortaya koyarak savunmaları hazırlayacak. Parti içinde dava süreçlerine dair yorum yapma yetkisi ise yalnızca hukukçu milletvekillerine bırakılmış durumda.

Yorum KURALLARI: Hakaret içerici ve kanuni olarak suç teşkil edecek paylaşımlarda bulunmak yasaktır. Sorumluluk tamamen siz ziyaretçilere aittir.

Daha yeni Daha eski

Reklam1

Reklam2

نموذج الاتصال