CHP, Özgür Özel'in Adalet Bakanı Akın Gürlek'in mal varlığıyla ilgili dün yaptığı açıklamanın ardından Gürlek hakkında suç duyurusunda bulundu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gerçekleştirdiği basın toplantısında Adalet Bakanı Gürlek'in mal varlıklarına dikkat çekmişti. Özel, Gürlek’in bakanlık görevine başlamadan önce 325,5 milyon TL değerinde toplam 12 taşınmaza sahip olduğunu öne sürmüş, ayrıca bu mülklerin satışı sonrası toplam değerinin 452 milyon TL’ye ulaştığını iddia etmişti.
Bu açıklamaların ardından CHP, Adalet Bakanı Akın Gürlek hakkında resmi suç duyurusunda bulundu.
GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
Akın Gürlek, Özgür Özel’in iddialarını reddederek, bahsi geçen mülklerin "tamamen hayal ürünü" olduğunu belirtti.
Gazeteci Nedim Şener, sosyal medya hesabından Bakan Gürlek'e ait olduğu iddia edilen tapu bilgilerinin yer aldığı sorgu sayfasını paylaşarak, "Özgür Özel, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in 452 milyon değerinde 12 gayrimenkulu olduğunu iddia etmişti. Bakan Gürlek 4 gayrimenkulü olduğunu açıklamış. Özgür Özel’e bu yalan bilgileri kim verdi ya da kendisi mi üretti?" diye sorarak şunları söyledi:
"Ama bir gerçek var ki; hepsinden önemli. Devletin içinde birileri Bakan Gürlek’in tapu bilgilerine girmiş. “Bakan Akın Gürlek‘in tapu kayıtlarının yetkisiz bir şekilde farklı tapu müdürlüklerinden sorgulandığına dair tespitler yapıldığı öğrenildi. Bakan Gürlek’in hiç gitmediği bir ilçedeki tapu müdürlüğünde birden fazla kez (ayda bir) sorgu yapıldığı tespit edildi. Bu durumun soruşturma konusu olması bekleniyor.” SİZCE KİŞİSEL VERİLERE ULAŞAN BU FARELER KİMLER…"
CHP’DEN SERT TEPKİ
Gürlek’in yaptığı açıklamalara karşılık, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Silivri’de bir açıklamada bulundu.
Günaydın açıklamasında, "Adalet Bakanı bugün kurgulanmış bir basın açıklaması yaptı. O açıklamada kimlerin olduğu gazeteciler tarafından biliniyor. Anadolu Ajansı (AA) oradaydı ama ANKA neden yoktu? Neden açık bir basın toplantısı düzenleyip gerçek gazetecilerin sorularını yanıtlamıyorsunuz? Dün tüm tapular sahte demiştiniz. Bugün dört mülküm var diyorsunuz. Ne oldu, dördünün doğru olduğunu mu kabul ediyorsunuz? Peki, geri kalan sekiz mülk için ne söyleyeceksiniz? Satışını gerçekleştirdiğiniz mülklere dair sorulara neden yanıt vermiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.
Etiketler
Siyaset