Daha fazla hava durumu tahmini: İstanbul da 15 günlük hava durumu

Otomobillerde Telefon Tutucu ve Aynaya Asmalı Koku Yasaklandı mı?

Sosyal medyada hızla yayılan “araç içinde telefon tutucu ve koku yasaklandı” iddiaları son günlerde gündemi meşgul etti. Ancak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ve İçişleri Bakan Yardımcısı tarafından yapılan açıklamalar, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu ortaya koydu. İlgili düzenlemelerin ayrıntıları henüz netlik kazanmamakla birlikte, sosyal medyadaki yanıltıcı paylaşımlar kafa karışıklığına yol açtı.

Çeşitli sosyal medya platformlarında dolaşan ve kısa sürede geniş bir kitleye ulaşan bu iddialar, özellikle araç içi telefon tutucuların ve kokuların yasaklandığı yönünde yanlış bilgiler içeriyor. Oysa yetkililerin yaptığı açıklamalar bu durumun söz konusu olmadığını açıkça belirtiyor. 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yayımladığı duyuruda mevcut düzenlemelerin yanlış aktarıldığını ve resmi olarak detayları paylaşılmamış çalışmaların sanki kesinleşmiş gibi öne sürüldüğünü vurguladı. Bunun yanı sıra, İçişleri Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da tartışmalara noktayı koyarak iddiaları net bir şekilde yalanladı.

Yiğitbaşı’nın açıklamasında, “Araçlarda bulunan koku ya da telefon tutucu sebebiyle cezai işlem uygulandığına dair sosyal medyada yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” ifadeleri yer aldı. Ayrıca, vatandaşların bu tür yanıltıcı içeriklere karşı daha dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Söz konusu iddiaların kaynağı ise, geçtiğimiz dönemde Trafik Kanunu’na dair gerçekleştirilen değişikliklere dayanıyor. Ancak bu değişikliklerin ardından yayımlanması beklenen yönetmelik henüz taslak aşamasında. Buna karşın, bazı sosyal medya paylaşımları bu süreci tamamlanmış gibi göstererek yanlış bir algı oluşturdu.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuya ilişkin yaptığı bilgilendirmede, şu an için "telefon tutucu yasaklandı" ya da "koku yasaklandı" gibi bir durum olmadığını yineledi. Yetkililer, araç içi düzenlemelere yönelik detayların yeni yönetmelikle netleşeceğini, bu süreçte teknik değerlendirmelerin sürdüğünü ifade ediyor. Şu anda trafik ekiplerinin öncelikli hedefinin bilgilendirme faaliyetleri olduğunu ve cezai yaptırımlardan ziyade eğitim çalışmaları yürütüldüğünü de eklemekte fayda var.

Bu tür bilgilerin hızla yayıldığı dijital çağda, yetkililer doğrulanmamış içeriklere karşı kullanıcıları uyarıyor. Sosyal medyada yayılan her haberi doğru kabul etmeden önce yalnızca resmi açıklamalara itibar edilmesi gerektiği konusunda dikkat çekiliyor.

Yorum KURALLARI: Hakaret içerici ve kanuni olarak suç teşkil edecek paylaşımlarda bulunmak yasaktır. Sorumluluk tamamen siz ziyaretçilere aittir.

Daha yeni Daha eski

Reklam1

Reklam2

نموذج الاتصال

",postDate:true,postDateLabel:"-