Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool’a 4-0 yenilerek elenen Galatasaray’da Victor Osimhen ve Noa Lang’ın yaşadığı sakatlıklar geceye damga vurdu. İki futbolcu da karşılaşmanın ardından hastaneye kaldırıldı Galatasaray'dan resmi açıklama: Osimhen'in kolu kırıldı, Noa Lang'ın parmağında 'ciddi kesik' ·olduğu söylendi.Trendyol Süper Lig’de 31. haftada oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisine saatler kala saha dışındaki gelişmeler dikkat çekiyor. Sarı-lacivertli ekip, Galatasaraylı futbolcu Victor Osimhen'in kullandığı koruyucu ekipmanla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmi bir başvuruda bulundu. Bu hamle spor kamuoyunda tartışmalara yol açarken, akıllara geçen sezon Edin Džeko’nun benzer bir durumla sahaya çıkması geldi.
Süper Lig’de sezonun kaderini tayin edebilecek kritik haftanın perdesi yarın aralanıyor. Galatasaray kendi sahasında ezeli rakibi Fenerbahçe’yi konuk edecek.
Fenerbahçe’nin dikkat çeken TFF başvurusu
Derbi öncesi, şampiyonluk yarışı açısından büyük önem taşıyan bu karşılaşma için Fenerbahçe cephesinden sürpriz bir hamle geldi. Sarı-lacivertli kulüp, Galatasaray forması giyen Victor Osimhen’in maçlarda kolunda kullandığı sert koruyucu ekipmanın rakip oyuncuların sağlığını tehdit ettiğini öne sürerek, TFF’ye konuyla ilgili resmi bir başvuru yaptı.
Başvurusunda, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu’nun (IFAB) belirlediği kurallara dayanarak, sahada kullanılabilecek tıbbi ve koruyucu ekipmanlara ilişkin hazırlanan özel bir rapor da sundu.
Osimhen’in koruyucu aparatı yeni bir tartışma başlattı
Galatasaray’ın Nijeryalı yıldızı Osimhen, dün oynanan Ziraat Türkiye Kupası’nda Gençlerbirliği’ne karşı ikinci yarıda oyuna dahil oldu ve mücadeleyi elindeki özel koruyucu aparatla tamamladı. Oyuncunun aynı ekipmanla Fenerbahçe derbisinde de sahada olmasının beklendiği ifade ediliyor. Fenerbahçe yönetiminin TFF’ye yaptığı başvurunun merkezinde de bu durum yer alıyor.
Geçmişte benzer olay: Edin Džeko örneği
Fenerbahçe'nin oyuncu sağlığına dikkat çekerek yaptığı bu başvuru, spor gündeminde daha önce yaşanmış bir olayı yeniden hatırlattı. Geçtiğimiz sezon 16 Şubat 2025'te oynanan Fenerbahçe - Kasımpaşa karşılaşmasında, elinde kırık bulunan Edin Džeko, özel bir koruyucu aparatla sahaya çıkmış ve benzer bir durum tartışmalara neden olmuştu.
Etiketler
Spor
