Daha fazla hava durumu tahmini: İstanbul da 15 günlük hava durumu

Okullar açılıyor, fiyatlara geçen yıla oranla yüzde 30 zam yapıldı

Yeni eğitim-öğretim yılı okullarda 7 Eylül'de başlayacak.

Ders zilinin çalmasına kısa bir süre kala, öğrenciler ve veliler okul alışverişlerini sürdürüyor. Defter, kitap, kalem, boya ve çanta derken, bu yıl okul çantalarının maliyeti geçen yıla kıyasla yüzde 30 artmış durumda.

Bazı okullar, velilere malzeme listesi gönderiyor ve bu listelerdeki çok sayıdaki malzemenin toplam maliyeti binlerce liraya ulaşabiliyor.

Mağazalarda okul çantası fiyatları bin 500 liradan başlayarak üç-dört bin liraya kadar çıkarken, suluklarda da benzer fiyat aralıkları görülüyor.

MALİYET 10 BİN LİRAYA KADAR YÜKSELEBİLİYOR
Kırtasiyeler gibi okul malzemeleri satan mağazalardaki satış temsilcileri, fiyatların markaya ve modeline göre değiştiğine dikkat çekiyor. Kalem, defter ve boya gibi ihtiyaçların da eklenmesiyle toplam maliyetin ortalama 10 bin liraya kadar çıkabildiği belirtiliyor.

OKUL FORMASI FİYATLARI İKİ KATINA ÇIKTI
Okul formalarının fiyatları da geçen yıla göre iki katına artmış durumda. Bazı satıcılar, formaları geçen yılın fiyatlarından satmayı sürdürüyor.

Bir okul forması satış temsilcisi, üçlü takım fiyatlarının 2 bin 100 liradan başladığını, tişörtlerin 550 lira, sweatlerin ise 950 lira olduğunu belirtti.

UYUM HAFTASI 7 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK
Okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan öğrenciler için uyum haftası 7 Eylül'de başlayacak. Tüm okullar için ise ilk ders zili 14 Eylül Pazartesi günü çalacak.

Yorum KURALLARI: Hakaret içerici ve kanuni olarak suç teşkil edecek paylaşımlarda bulunmak yasaktır. Sorumluluk tamamen siz ziyaretçilere aittir.

Daha yeni Daha eski

Reklam1

Reklam2

نموذج الاتصال