Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Kuantum’un Doğuşu (Kuantum Mekaniği)

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Bilimsel bir bakış açısı ile her şey çok hızlı gelişiyor. Biz sadece gördüğümüz gibi sadece birkaç kuşak kadar, nesneleri algılarlar. Ne gördüğümüz gerçek oldu. Yani Newton dünya?

Newton'a göre hayatımızın temeli, yerçekimi kütle ve bu fikir bilim tarihinin bir atılım olmuştur.

teknoloji çok gelişmiş radyo teleskop şimdi teleskopun yeri olduğunu, mikroskop elektro mikroskop yerini aldı. Ne zaman Electro mikroskoplar onları vurmak ve böylece hareket edecek fotonların yönünü değiştirecek merceğinden bakmak çok küçük nesneler aracılığıyla görebilirsiniz. Bir anlamda, o atomun iç dünyasına yolculuk her şey değişti yaptı. bilim adamları, çünkü bu parçacıklar, aslında tanecikler olmasıdır. Önlemler parçacıkları andıran ama dalgalar gibi yayılıyor ve ilerliyorlardı. Bunun üzerine, bilim adamları teorileri bir dizi ortaya koymuştur. Burada bir bütün olarak kuantum teorisi ya da kuantum mekaniği denir.

Berlin 1890 ...

Almanya onların yeni birliğe verilen ve sanayiye açık bir ülke yapmıştır. Almanya'daki Edison'un lamba patent yeni buluşu almak için bu tarihte milyonlarca harcama birçok mühendislik firması kuruldu. Şirketler hızla Alman İmparatorluğu'nun sokak ışıkları yapmak için onların dönüşünü gerçekleştirmek zorunda kalmışlardır. onlar da kendi bilim açısından bir devrim olduğunu farkında değil nelerdir.

Elektrik filament ısıtır zaman Edison'un ışık ilginç bir soruna işaret ediyordu, mühendisler parlıyordu. o zaman bilimsel açıklama henüz bilinmiyordu. Mühendisler gizem bay çözmek için istekli ve yeni Alman İmparatorluğu Berlin Enstitüsü tarafından verilen destek ile kurulmuş ve ünlü bir bilim adamı orada getirildi.

Max Planck bilim adamı adına edin.

Yakında bir sorun görünüşte basit Planck üzerinde çalışmaya başladı. ışığın renk sıcaklığını filaman neden artan değişiyordu?

Planck ve arkadaşları kara cisim ısıtıcıları adı ile bulmak için bir sistem kurmak. Kısaca cisim ısıtıcı sıcaklığını ve frekansını ölçen bir cihazdır. Bu çalışmaların Planck sonuçları ışığında renk frekansı ve enerji arasındaki matematiksel ilişkiyi bulmuştur. Ancak, bu ilişkinin tam olarak anlamadı.

Öte yandan, radyo dalgalarının bilim dünyası başka o iletilen olduğu zaman en çok dikkat çeken konu ve nasıl bu dalgalar. Bazı bilim adamları da hala bu konuda çalışıyorlardı.

Çalışmalar ve sonuç elektroskop deneyleri olarak bulundu ışık üzerinde herhangi bir etkisinin olup olmadığını yapılmıştır. İlginçtir, ultraviyole zengin varken görünür kırmızı ışığın etkisi tamamen yaprakları elektroskop özel bir mavi ışık kapattı. Peki neden kırmızı ışık ve ultraviyole ışık çok daha iyi yapmak oldu?

Bu yeni dünyada, bilim bilmece, fotoelektrik olgular olarak tanındı.
bilim İki bilinmeyen bir dünya tamamen etkisi altında kaldı. Ultraviyole ışınları ve fotoelektrik olay ...

bilim ötesinde bir şekilde ışık diyor su dalgası olduğunu. ışık dalgalarının içine yayılması ve dalga boyu etkisi güçlü elde edildi. Burada her şey çok güzeldi, ama kırmızı ışığın dalga boyu size, biz elektroskop bırakır Ne kadar küçük mavi ışık dalga boyuna hareket edebilir edemez büyük bir etkisi elektroskop.

çözüm düşünülemez düşünmek birine sahip oldu. Bir kişi Albert Einstein idi.

Einstein'ın fotoelektrik olayı açıklamak için yeni bir teori öne sürdü ve hafif bir mermi gibi hareket parçacıklardan yapılmış olduğunu söyledi. t kuantum parçacıkları tanımlamak için kullanılan kader oldu.

kırmızı ışık düşük bir frekansı vardır çünkü Einstein'a göre kırmızı ışık her parçacık, çok az enerji taşıyordu. yüksek frekans ile ters ve ışığın parçacık başına daha fazla enerji taşıyordu mavi. Bu teori iyi bir şekilde fotoelektrik olayını açıkladı. Buna ek olarak, Planck, Einstein'ın fikri gizemli lamba sorunu çözmeye yardımcı oldu. açık renk artan enerji ile ışık dalga boyuna değişiyor ve bu değişen Çünkü o renkler arasında geçiş yapar.

Ama kocası arkasında bir şey açıklamak Einstein'ın teorisi bir bilinmezlik getiriyordu. kesin deney ışık gölge dalgası kanıtladığı defalarca. Şimdi tam tersi söz konusu. Öte yandan, Einstein'ın ultraviyole teorisi ve o mükemmel fotoelektrik bulmaca açıkladı.

Peki o ışık dalgası veya parçacık hareketin içine yayılan yapıyor? Bilim dünyası her yerde olduğunu savunarak, ve iş başlanan çeşitli yerlerinde Einstein'ın ışığın parçacık hareketi onun teorisi üzerine dünyanın sonunu merak ediyordum.

Nasıl ilk veri doğal hareket ışığına çıkmaya başladı. Ve sonunda o ışık parçacıklarının Albert Einstein'ın teorisi hareket ettiklerini kanıtlanmış oldu, ama o dalga hareketi yaparak aynı anda yapıyordu.

Peki nasıl bu oluyordu mümkün mü?

Sonra da çift ve tek yarık deneyi götürecek. parçacıklar ve dalgalar öncelikle nasıl hareket düşünün. Bunun için basit bir deney düzeneği ele alalım. elimizde arka yarık ortasında bir silah, bir engel demir topu atama ve büyük bir karton alın. karton desen biz silah ateş eğer birkaç kez yuvası düz bir çizgi gibi bir grup olması.

Şimdi dalgaları nasıl davrandığını bakalım. Ayrıca biz havuz, hala tek arka yuva ve bir bariyer şeklinde oluşan bir alanda yapmış olduğunu düşünüyorum. biz böyle orta dalga alanında olduğu gibi bir engel dalgaları göndermek sadece slot varsa kenarları daha zayıf meydana doğru, yarıktan ve daha güçlü arkasında geçer.

o da bir çift slot yapılandırmaları olalım.

Biz silahı çift bariyer karton bantlar demir topları atamak yarıklı birkaç kez ateş varsa, iki satır halinde bu kez ortaya çıkar. havuzunda aynı şeyi bu kez yapalım ve çift biz bir engel dalgaları göndermek yaptı. çift ​​yarıktan geçen her yarık dalgaları kendini yeni bir dalga oluşturur. üst birinin üst, alt, diğer arkasında tek ayak ile çakışır ve bu alanda bu kez bir girişim rakam oluşur.

Biz parçacıklar ve dalgalar hareket öğrenirler. Şimdi ışığa uyarlayal. Ne dedin?

Öncelikle bu elektronları ve elektron bariyerini gönderme yeteneğine sahip bir araçtır bu alet sadece artıları yarılmış olduğunu varsayalım. Sonuç olarak sahada bir şekil tek bir satır oluşan demir topların aynıdır. en çok engeli yarıklar bir çift deneyelim. Biz normal şartlar altında çift yarık deneyi gibi iki demir topları oluşan bir çizgi oluşumunu bekliyoruz. Ancak, sahip ve çift yarık elektronlar yayınlanmıştır hangi dalgalar gibi bir girişim deseni oluşturur değildir. Bilim adamları senin kadar tabii ki şaşırır, bulunmaktadır.

Nasıl elektron dalgasının bir parçası olarak bir ajan olarak hareket eder ki?


Bunun cevabını bulmak için ve elektronlar onlar bireyin atmaya karar daha detaylı bir şekilde yapıyoruz. Onlar tüm hazırlıklarını yapmak ve elektronları göndermek için ayarlanmış makineyi çalıştırın. Ama bir saat sonra tekrar girişim modeli perde oluşur.

Bilim adamları her nasılsa bu durumu olabilir inanıyorum ve daha yakından bakmaya karar verdi. Bir ölçüm cihazı bariyer bu kez hemen yanında yerleştirildi. Bu nedenle, elektron geçer yarık ve en sonunda sır çözüldü hangi bilinecektir.

Meclis hazırlanmış ve bireysel elektronlar gönderildi başladı. Ama kuantum kuyu hayallerinin ötesinde oldu. Onlar demir topları ve bant gibi davrandı elektronlar tarafından Monitör iki satır oluşur ortaya çıktı.

izlediyseniz farkında sanki elektron, farklı hareket etmeye karar verdi ve macera garip kuantum başladığı yerde oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.