Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Derece Kademe Nedir? Hesaplama ve Öğrenme

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Derece Kademe Nedir? Nasıl Hesaplanır? 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda bahsi geçen ‘derece kademe’; devlet memurlarına özgü bir puanlama sistemi olma özelliği taşıyor. Öyle ki bir devlet memuru, işe başladığı andan itibaren bu puanlama sistemine dahil oluyor.

Memurların kıdemlerini gösteren bu puanlama sistemi, memur emekli olana kadar devam ediyor.

Derece kademinin düşük olması, memurun aldığı maaşın artması ile sonuçlanırken yüksek derece kademelerdeki memurlar, daha düşük maaşlar alıyorlar.
Bu yazımızda kısaca derece kademe nedir? Memurlarda derece kademe nasıl hesaplanır? sorularını yanıtlamaya, konuyla ilgili olarak sizleri aydınlatmaya çalışacağız.

Derece Kademe Nedir?
Memur olarak görevine atanan kişinin emekli olana kadar tabi olduğu puanlama sistemine derece kademe deniliyor.

Hesaplamada kişinin kıdemi belirleyici oluyor.

Kişi, mesleğine başlarken bile bu sistem kapsamında belirli bir derece kademeye sahip oluyor.

Genellikle mesleğine başlayan kişiler, 9/1 ile mesleğe başlıyorlar. Bununla birlikte kademe ve derece, 15/1, 13/3 gibi farklı rakamlarla da başlayabiliyor. Başlangıçtaki kademe ve dereceler, kişinin mezun olduğu eğitim durumuna göre değişiyor.

9 rakamı dereceyi tanımlarken, 1 rakamı kademeyi ifade ediyor.

Yani soldaki rakam kişinin derecesini, sağdaki rakam ise kademesini gösteriyor.

Derece Kademe Nasıl İlerliyor?
Mesleğine 9/1 ile başlayan kişinin zaman içerisinde kademesi de yükseliyor.

Bu puanlama sisteminde ilerleyişin nasıl gerçekleştiğini aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

9/1
9/2
9/3
8/1
8/2
8/3
7/1
7/2
7/3
6/1
6/2
6/3
5/1
5/2
5/3
4/1
4/2
4/3
3/1
3/2
3/3
2/1
2/2
2/3
1/1
1/ 2
1/3
1/4

şeklinde ilerleme gerçekleşiyor.

***1/4; 24 yıl boyunca mesleğinde görev almış memurun alabileceği en üst kademeyi ifade ediyor.

Bir üst kademeye geçmek için kişinin bulunduğu kademede 1 yıl süre ile hizmet vermesi ve üst kademede mutlaka boş bir kadronun bulunması gerekiyor.

Aynı derecede 3 yıl kalan memurlar ise üst dereceye geçebiliyorlar.

Derece Kademe Yükselme Şartları
Kademenin ilerlemesi için de birtakım şartların karşılanması gerekiyor.

Kademe yükselme şartlarını aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

Aynı kademede 1, aynı derecede ise 3 yıl kalmış olma şartı
8 yıl disiplin cezasız görev yapmak(bu durumda kişinin kademesi 1 kademe yükseliyor) veya
Olağanüstü kanunlar ile devletin memurlara hak tanıması
Yukarıdaki 3 halde de kişinin kademesi yükseliyor.

Derece Kademe Nasıl Hesaplanır?
Hesaplamada kişinin hangi derece ve kademe ile görevine başladığı belirleyici oluyor.

Her yıl için kişinin kademesinde artış oluyor. Derece artışı içinse kişinin bir önceki derecede en az 3 yıl kalmak gerekiyor.

Derece kademe hesaplamada dikkate alınan etmenleri aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

Memurun işe başladığı tarih
Hangi dereceyle ve kademeyle işe başladığı
8 yıl disiplin cezası alıp almadığı( takla sicili)
Aktif bir şekilde çalışılan kurum öncesi başka bir kurumda memur olarak çalışıp çalışmadığı
Hangi okul mezunu olduğu
Lise öğreniminde hazırlık okuyup okumadığı
Aday memurluk dışında kalkınma öncelikli bir kurumda daha önce çalışıp çalışmadığı
Vatani görevi yani askerlik dışında 657 sayılı kanun kapsamında 1 yıla kadar uzayabilen ücretsiz izin kullanıp kullanmadığı
etmenler belirleyici olabiliyor.

İnternette yer alan bazı derece kademe hesaplama programlarından yararlanarak da kademenizi hesaplayabilmeniz mümkün!

Takla Kademesi Nedir?
8 yıl içinde hiçbir şekilde disiplin cezası almayan kişilere verilen kademe ilerlemesine takla kademesi ismi veriliyor. Kişinin 8 yıl içerisinde ceza alması, bir üst kademeye geçememesi ile sonuçlanıyor.

Aynı zamanda disiplin cezası alan memurların hizmet süreleri de sıfırlanıyor. Bu yüzden de memurların disiplin cezası almamaya dikkat etmeleri gerekiyor.

Disiplin cezası silinen kişinin ise cezanın silinmesini takip eden 8 yıl içinde hiçbir şekilde tekrar ceza almaması gerekiyor.

Memurlukta Eğitim Durumuna Göre Kademe ve Dereceler Nelerdir?
Kişinin eğitim durumu, hangi kademe ve derece ile memurluğa başladığını da direk belirliyor.

Eğitime göre derece ve kademe sınıflandırmasını aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

İlkokul mezunu memurlar;
15/1 ile göreve başlar ve en fazla 7. dereceye kadar yükselirler.

Ortaokul mezunu memurlar;
14/2 ile göreve başlar ve en fazla 5. dereceye kadar yükselirler.

Ortaokul dengi mesleki ya da teknik öğrenim mezunu memurlar;
14/3 ile göreve başlar ve en fazla 4.dereceye kadar yükselirler.

Lise mezunu memurlar;
13/3 ile göreve başlar ve en fazla 3. Dereceye kadar yükselirler.

2 senelik önlisans mezunu memurlar;
10/2 ile göreve başlar ve 1. dereceye kadar yükselebilirler.

3 senelik yükseköğrenim mezunu memurlar;
10/2 ile göreve başlar ve 1.dereceye kadar yükselebilirler.

4 senelik yükseköğrenim mezunu memurlar;
9/1 ile göreve başlar ve 1.dereceye kadar yükselebilirler.

5 senelik yükseköğrenim mezunu memurlar;
9/3 ile göreve başlar ve 1.dereceye kadar yükselebilirler.

6 senelik yükseköğrenim mezunu memurlar;
9/2 ile göreve başlar ve 1. dereceye kadar yükselebilirler.

Derece Kademe Tablosu 2021
Derece kademe tablosu memurluk hayatınızda alacağınız maaşı etkileyeceği gibi memurlukta sıralamanızı yani hiyerarşiyi de belirlemektedir. Derece kademe tablosu yasa ile belirlenmiştir. Çalışma yılına göre derece kademe oluşmaktadır. Neredeyse tüm memurlar memurluğa ilk başladıklarında dokuzun biri derecesinde göreve başlar.

Derece Kademe Nereden Bakılır
Derece kademe sorgulama yapmak isteyen memurlar e-devlet üzerinden sorgulama yapabilirler. E-Devlet sitesine yada uygulamasına kullanıcı girişi yaptıktan sonra E–Devlet derece kademe sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

Derece Kademe Kaçtan Başlar
Derece eğer memur ceza almazsa her sene artmaktadır. 8 senenin sonunda memurun cezası yoksa kademe atlaması gerçekleşir. Genelde memurlar dokuzun biri olarak göreve başlamaktadır.

Sizlere bu yazımızda Derece Kademe Nedir? Hesaplama ve Öğrenme hakkında bilgi vermeye çalıştım aklınıza takılan soruları yorum kısmına yazabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.