Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Plakadan Araç Hasar Kaydı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Plakadan Araç Hasar Kaydı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? Aracınızın plakasını kullanarak, internet üzerinden hatta SMS aracılığıyla aracınızın hasar kaydını sorgulayabileceğinizi biliyor muydunuz?

Kişilere plaka üzerinden hasar kaydı sorgulama şansı sunan uygulamalar sayesinde artık araç sahipleri, kendi araçlarının yanı sıra başka araçların hasar kayıtlarına da dakikalar içerisinde ulaşabiliyorlar.
Bu durum, özellikle ikinci el araç satın almayı düşünen kişilerin işine yarıyor. Öyle ki satın alacakları araca dair bilgi edinmek isteyen müşteriler, aracın plakası sayesinde hasar kayıtlarına erişebiliyorlar.

Böylelikle satıcılar tarafından kandırılma, dolandırılma, hasarlı aracı satın alma vb. üzücü durumlarla karşılaşmaktan kısacası mağdur olmaktan da korunmuş oluyorlar.

Bu yazımızda kısaca plakadan araç hasar kaydı sorgulama işlemi nasıl yapılır?  sorusunu yanıtlamaya, konuyla ilgili olarak sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Plakadan Araç Hasar Kaydı Nasıl Sorgulanır?
İlgilendiğiniz yani satın almayı düşündüğünüz aracın hasar geçmişini, daha önce kazaya karışıp karışmadığını, karıştıysa kazanın tarihini, aracın aldığı hasarın büyüklüğünü, aracın hangi parçalarının değiştirildiğini, değişim masraflarını plakadan araç hasar kaydı sorgulama ile öğrenebilirsiniz.

Bu noktada sorgulamayı gerek internet üzerinden gerekse SMS ile gerçekleştirebilmeniz mümkün.

Araç hasar kaydı sorgulama yöntemlerini aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

E-devlet Üzerinden Hasar Kaydı Sorgulama
Aracın hasar kaydına ulaşabilmenin şüphesiz ki en kolay yöntemlerinden biri e-devlet üzerinden hasar kaydı sorgulamak!

E-devlet aracılığıyla bu işlemi nasıl yapabileceğinizi adım adım aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

E-devlet ile sorgulama işlemi için öncelikle e-devlet adresine giriş yapmalısınız.
TC kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sisteme girebileceğiniz gibi mobil imza, elektronik imza vb. diğer yöntemlerden birini kullanarak da sisteme girebilirsiniz.
E-devlet şifreniz yoksa yalnızca size özel şifrenizi herhangi bir PTT şubesinden alabilirsiniz.
Ardından e-hizmetler menüsünde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü seçeneğini tercih etmelisiniz.
Emniyet Genel Müdürlüğü kategorisinde bulunan Online Araç Sorgulama seçeneği sayesinde araç plakasını yazarak, aracın hasar kaydını görüntüleyebilmeniz mümkün.
Aynı zamanda araca dair tüm diğer yasal bilgilere de e-devlet ile ulaşabilirsiniz.
UYARI: E-devlet üzerinden yalnızca kendi üzerinize kayıtlı olan aracın hasar kaydını sorgulayabiliyorsunuz. Yani satın almak istediğiniz aracın hasar kaydına e-devlet üzerinden ulaşabilmenizin bir yolu bulunmuyor!

SMS ile Araç Hasar Kaydı Sorgulama
Akıllı telefonunuzun interneti bittiğinde SMS yoluyla da araç hasar kaydı sorgulayabilirsiniz.

SMS ile araç hasar kaydı sorgulamak için akıllı telefonunuzun mesajlaşma kısmına girmeli ve hasar kaydını sorgulamak istediğiniz aracın plakasını bitişik bir şekilde yazmalısınız.

Sonrasında bu mesajı operatör fark etmeksizin 5664’e yollamalısınız.

Örnek: 52EY4323 yazıp 5664’e mesaj yollamalısınız.

SMS ile araç sorgulama işlemini yapmak istediğinizde faturanıza 8.5 TL bir hizmet bedeli yansıtılıyor.

Çağrı Merkezini Arayarak Araç Hasar Kaydı Sorgulama
Plakadan araç hasar kaydı sorgulayabilmenin bir diğer yöntemi ise 11890 Araç Hasar Sorgulama Merkezini aramak!

Bu numarayı kendi operatörünüzden arayabileceğiniz gibi sabit ev ya da işyeri hattınızdan yani dilediğiniz her yerden arayabilirsiniz.

Müşteri temsilcisine bağlanarak, hasar tutarını, kaza tarihini ve araca dair pek çok bilgiyi öğrenebilirsiniz.

Çağrı merkezini aradığınızda ise hattınıza 4.25 TL bir fatura yansıtılıyor.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ile Plakadan Araç Hasar Kaydı Sorgulama
Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin resmi internet sitesi üzerinden de dilediğiniz aracın plakası ile hasar kaydını sorgulayabilirsiniz.

Sorgulama işlemi için ilk olarak https://www.sbm.org.tr/ linkine tıklamalısınız.

Ardından sayfada yer alan Hizmetler Kategorisine girmelisiniz. Bu kategorinin alt başlığı olan ‘Hasar Sorgulama’ seçeneğini tercih ederek, araç plaka bilgisi ile hasar sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sitesinden Araç Hasar Kaydı Sorgulama
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi adresi olan https://www.egm.gov.tr/ sitesi üzerinden araç hasar kaydı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu sitede de tıpkı e-devlet sorgulamasında olduğu gibi yalnızca size ait olan aracın hasar kaydına ulaşabiliyorsunuz.

Ana sayfadaki işlemler kategorisine girip, araç hasar kaydını sorgulayabileceğiniz gibi aracınıza kesilen trafik cezalarını da sorgulayabilmeniz mümkün!

Araç Değişen Parça Sorgulama Nasıl Yapılır?
Aracın dahil olduğu kaza sonrasında hangi parçalarının değiştiğini de internet ve SMS yoluyla sorgulayabilirsiniz.

Aracın değişen parçalarını sorgulayabilmenizin yollarını aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

SMS ile Değişen Parça Sorgulama:
SMS yolu ile araç değişen parça sorgulama işlemini yapabilmeniz için aracın kaza geçirdiği tarihi mutlaka bilmeniz gerekiyor.

Aracın kaza sonrası hangi parçasının değiştiğini, değişim ve tamir işlemlerinin maliyetini öğrenmek için PARCA yazmalı ve bir boşluk bıraktıktan sonra aracın plakasını girmeli ve tekrar boşluk bırakıp kaza tarihini yazarak, bu mesajı 5664’e yollamalısınız.

Örnek: PARCA 52ES994 02.02.2021 yazmalı ve bu mesajı 5664’e göndermelisiniz.

Bu işlemi gerçekleştirdiğinizde 7 TL olan işlem ücreti faturanıza yansıtılıyor.

SBM Sitesi Üzerinden Değişen Parça Sorgulama
Hasar gören aracın değişen parçalarını sorgulayabilmenizin bir diğer kolay yöntemi ise Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin resmi internet sitesine girmek!

SBM sitesinden Eksper Rapor Sorgulama seçeneğine tıkladığınızda ve size yöneltilen soruları doğru ve eksiksiz bir şekilde yanıtladığınızda aracın değişen parçalarını görüntüleyebilirsiniz.

Bu noktada size TC kimlik numaranız, vergi numaranız vb. bilgiler soruluyor.

Soruları yanıtlayarak, aracınızın kazaya dair eksper raporuna ulaşabilirsiniz.

Lakin SBM üzerinden sadece kendi aracınızın eksper raporunu sorgulayabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz.

Yani satın almak istediğiniz aracın eksper raporuna ulaşmak için satıcının TC kimlik numarası, vergi numarası vb. bilgilerine sahip olmanız gerektiğini söyleyebiliriz.

TRAMER üzerinden Araç Hasar Kaydı Sorgulama
Trafik Sigortalar Bilgi Merkezi yani TRAMER üzerinden, TRAMER çağrı merkezini arayarak ya da e-devlet üzerinden araç hasar kaydına ulaşabilmeniz mümkün.

TRAMER, tüm araçların sigorta, hasar, değişen parça bilgilerinin kayıt altına alındığı bir merkez olarak, hizmet veriyor.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne bağlı olan bu kurumun çağrı merkezini arayarak, dilediğiniz aracın sigorta, hasar ve değişen parça bilgilerine erişebilirsiniz.

TRAMER ile araç hasar kaydı sorgulama yöntemlerini aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

Çağrı merkezi ile araç hasar kaydı sorgulama
TRAMER çağrı merkezi numarası olan 11890’ı arayarak, araca dair sorgu işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

E-devlet üzerinden TRAMER araç hasar kaydı sorgulama
E-devlet sistemi üzerinden de TRAMER hasar kaydı sorgulama şansınız bulunuyor.

Bunun için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama linkini tıklamalısınız.

Sonrasında TC kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ya da diğer giriş seçeneklerinden birini kullanıp, sisteme girmelisiniz.

Sisteme giriş yaptığınızda sayfa, otomatik bir şekilde sizleri Trafik Sigorta Sorgulama sayfasına yönlendiriyor.

Size yöneltilen soruları doğru yanıtladığınızda araç plakanız ile aracınızın hasar kaydını sorgulayabilirsiniz.

Plakadan Araç Hasar Kaydı Sorgulama Ücretsiz
Bir çok kişinin meraka ettiği sorulardan biride plakadan araç hasat kaydı sorguluma ücretsiz olarak yapılıyor mu sorudur. Plakadan ücretsiz araç hasar kaydı sorgulamanız mümkün değildir. Araç hasar kaydı sorgulamak için belirli tutarlarda ücret ödemeniz gereklidir. Araç hasat kaydı sorgulama ücreti devlet tarafından belirlenmektedir. E-devlet üzerinden sadece size ait araçların hasar kaydını sorgulayabilirsiniz.

Ücretli Hasar Haydı Sorgulama Yöntemleri: SMS (5664), Mesaj, Sigortam 360

Ücretsiz Araç Sorgulama Yöntemleri: E-Devleti, SBM, ve EGM

Sizlere bu yazımızda plakadan araç hasar kaydı nasıl sorgulanır sorularına cevap vermeye çalıştık aklınıza takılan soruları yorum kısmına yazarak bize sorabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.