Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

ANGELİNA JOLİE KİMDİR?

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Aşırı ince, gözlüklü olması nedeniyle arkadaşları tarafından alay konusu olan Angelina Jolie’nin arkadaşları bir gün onun dünyaca ünlü bir star olacağını sanıyorum akıllarına getirmemişlerdir.

04 Haziran 1975 tarihinde Amerika’nın California eyaletinin Los Angeles şehrinde dünyaya gelen Angelina Jolie’nin gerçek adı Angelina Jolie Voight ‘tur. Babası Jon Voight ve annesi Marcheline Bertrand film oyuncusuydular. Ayrıca Chip Taylor ‘ın yeğeni ve ünlü Fransız aktris Jacqueline Bisset‘le Maximilian Schell‘in vaftiz kızlarıydı. Bu kadar sinemanın içinde olan bir insanın da elbette sinemadan uzak durması mümkün değildi.
O doğduktan sonra bir yıl sonra anne ve babasının boşanması üzerine annesi ve abileriyle Newyorka taşınan Jolie burada zengin çocuklarının arasında sade ve ikinci el kıyafetler giymesi ile dikkat çekecek hatta arkadaşlarının onunla alay etmesine neden olacaktı. Daha o zamanlarda fakir kişilere ve kimsesiz çocuklara karşı ilgisiz kalmaması onun gelecekte Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu İyi Niyet Elçisi olmasının belki de ilk adımlarını da attırmış olacaktı.

On bir yaşında modelliğe soyunan fakat başarılı olamayan Angelina Jolie bu olayın ardından intihara bile kalkışacak ama bu durum onun bu isteğinin önüne geçemeyecek ve ileride çok ünlü bir model olmasının önüne geçemeyecekti.

İlk olarak Uzay yolu filminden özelliklede Mr. Spock karakterine aşık olan sanatçı o yıllarda yılan ve kertenkele topluyordu. Ve sürekli sinemaya gitmek istiyordu. Bunun üzerine, Lee Strasberg Theatre Institute ‘de 2 yıl oyunculuk eğitimi alan sanatçı ardından Los Angeles’a geri dönerek Beverly Hills High School ‘a kaydolacak ve oyunculuk kariyerinde yavaş yavaş ilermeye başlayacaktı. 14 yaşında modelliğe başlayan oyuncu birkaç klipte ve sinema eğitimi alan abisinin hazırladığı okul projelerinde rol alıyordu.

2002 yılında babasının onlara ilgisizliği yüzünden soyadını değiştirerek Jolie soyadını alan sanatçı ilk profesyonel filmi düşük bütçeli Cyborg 2‘de başrolü oynamasıyla gerçekleşti. Fakat asıl dikkati 1995‘te Hackers filminde canlandırdığı Kate rolüyle çekecekti. Hatta bu filmde başrolü paylaştığı Jonny Lee Miller ‘a aşık olup evlenecekti.

Bu filmle birlikte başarı merdivenlerinde hızla tırmanan Jolie ardından True Women, Love Is All There Is, Foxfire gibi filmlerde oynayacak ama asıl şöhreti ona en iyi yardımcı kadın ödülünü aldırıp hatta Emmy ödüllerine de aday olmasını sağlayacak George Wallace isimli TV filmiyle yapacaktı. Bu ödülün ardından Angelina Jolie başrollerini Winona Ryder ile paylaştığı Girl, Interrupted isimli filmdeki rolüyle 1999’da en iyi yardımcı kadın oyuncu oskarının sahibi olmuştur. Sinema hayatında başarılı olmuş fakat evliliğinde aynı başarıyı yakalayamayan Jolie aynı yılın başında eşinden ayrılmıştır.

90lı yıllar Jolie için oldukça başarılı geçmiş ardı ardına birçok filmde rol almıştır. Bu filmlerden biri olan Pushing Tin filminin setinde tanıştığı Billy Bob Thornton ‘la tanışıp aşık olan Jolie ne yazık ki bu evliliği de 10 Mart 2002 tarihinde Kamboçya’dan Maddox Chivan isminde bir erkek çocuk evlat edindikten sonra 2003 yılında noktalamak zorunda kaldı. Angelina Jolie’ye dünya çapında ününü kazandıran hatta daha sonra oyuna da dönüşen film 2001 yılında rol aldığı Lara Craft: Tomb Raider olmuştur. Hatta filmin bu kadar başarı getirmesi devam filmlerine de neden olmuştur.

Angelina Jolie’nin hayatında asıl dönüm noktası da 2005 yılında Brad Pittle birlikte rol aldığı Mr. &Mrs. Smith filminde o sırada evli olan Pittle yakınlaşması sonucu olmuştur. Ardından eşinden ayrılan Pitt ve Jolie birlikte yaşamaya başlamış. Ve birlikteliklerinden Maddox, Zahara Marley, Pax Thien adlı üç evlatlık çocuklarının yanı sıra, Shiloh-Nouve, Vivienne Marcheline, Knox Léon adlarında üç de biyolojik çocukları bulunmaktadır. Çift bütün çocukları kendi nüfuslarına geçirmiş Jolie Pitt şeklinde değiştirmişlerdir.

Angelina Jolie bu kadar yoğun iş hayatının içinde kimsesiz çocuklarla ilgili yardım projelerini yönetmektedir. Bu durum ona yazımızın başında da söylediğimiz Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu İyi Niyet Elçisi olarak kabul edilmesini sağlamıştır.

 Annesini meme kanserinden kaybeden sanatçı kendisinde de böyle bir risk olduğu söylenmesi üzerine 2013 yılında kanser olmadığı halde her iki göğsünü de aldırarak yine farklı bir noktada dikkatleri üzerine çekmiştir. Son dönemde 2014 yılında resmi olarak evlendiği Brad Pitt’ le olan evliliklerinin sıkıntılı olduğu konuşulan Jolie’nin hayranları için hayatı merak konusu olmaya devam etmektedir.

Sanatçının aldığı ödüller,

1998 – Emmy Ödülü, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, George Wallace
1998 – Altın Küre Ödülü, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, George Wallace
1998 – National Board of Review Ödülü, Başarılı Performans Ödülü, Playing by Heart
1998 – Emmy Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu , Gia
1999 – Altın Küre Ödülü, İyi Kadın Oyuncu , Gia
1999 – SAG Ödülü, İyi Kadın Oyuncu , Gia
2000 – Altın Küre Ödülü, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Girl Interrupted
2000 – SAG Ödülü, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Girl Interrupted
2000 – Akademi Ödülü, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Girl Interrupted
2004 – People’s Choice Ödülü, Favori Aksiyon Kadın Oyuncu, Sky Captain And The World Of Tomorrow
2008 – Altın Küre Ödülü, Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu, A Mighty Heart
2008 – SAG Ödülü, Sinema Dalında En İyi Kadın Oyuncu, A Mighty Heart
2009 – Altın Küre Ödülü, Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu, Changeling
2009 – SAG Ödülü, Sinema Dalında En İyi Kadın Oyuncu, Changeling
2009 – BAFTA Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, Changeling
2009 – Akademi Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, Changeling

Sanatçının Filmleri,
1982 – Lookin’ to Get Out
1993 – Cyborg 2
1995 – Without Evidence
1995 – Hackers
1996 – Mojave Moon
1996 – Love Is All There Is
1996 – Foxfire
1997 – True Women
1997 – George Wallace
1997 – Playing God
1998 – Gia
1998 – Hell’s Kitchen
1998 – Playing by Heart
1998 – Pushing Tin
1999 – The Bone Collector
1999 – Aklım Karıştı
2000 – Gone In 60 Seconds
2001 – Lara Croft: Tomb Raider
2001 – Original Sin
2002 – Life or Something Like It
2003 – Lara Croft Tomb Raider: Yaşamın Kaynağı
2003 – Sınırların Ötesinde
2004 – Hayatın Benim
2004 – Köpekbalığı Hikayesi
2004 – Sky Captain ve Yarının Dünyası
2004 – The Fever
2004 – Büyük İskender
2005 – Bay ve Bayan Smith
2006 – The Good Shepherd
2007 – Güçlü Bir Yürek
2007 – Beowulf
2008 – Kung Fu Panda
2008 – Wanted
2008 – Sahtekar
2010 – Ajan Salt
2010 – Turist
2011 – Kung Fu Panda 2: The Kaboom of Doom
2011 – Life And Opinions Of Maf The Dog, And Of His Friend, Marilyn Monroe
2013 – Kleopatra
2014 – Maleficent
2014 – Salt 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.