Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Eurovision 2022'yi kim kazandı?

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Büyük finali 14 Mayıs Cumartesi gecesi gerçekleşen Eurovision Şarkı Yarışması kazananı Ukrayna oldu! İlk 5´e giren şarkıları gecenin kritiği eşliğinde yapalım…

Kuzey İtalya’nın güzel şehri Torino’da gerçekleşen Eurovision finali her zamanki heyecanı ve coşkusuyla gerçekleşti. Bu sene 66.sı düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nın ilk yarı finali 10 Mayıs’ta, ikinci yarı finali ise 12 Mayıs’ta gerçekleşmişti.
Geçen yılın kazananı İtalyan rock grubu Måneskin olmuştu. Seyirci oylarıyla listede sıçrayan Måneskin ‘Zitti e Buoni’ adlı şarkılarıyla birinci olmuşlardı. Yarışmayı takip eden süreçte de hayran kitlelerini oldukça genişlettiler. Bu seneki yarışmaya ev sahipliği yapan İtalya’da, Måneskin geçen senenin kazananı olarak sahne aldı, bu sefer ‘Supermodel’ adlı şarkılarıyla.

Geceyi İtalyan televizyon ve radyo sunucusu Alessandro Cattelan, İtalyan şarkıcı Laura Pausini ve Beyrut doğumlu İngiliz şarkıcı Mika’nin oluşturduğu oldukça ünlü ve başarılı üçlü gerçekleştirdi.

Tüm yarışmacıları tebrik ediyor ve seneye Eurovision’da görüşmek üzere diyorum:)

2021’e dönüp hafızayı tazelemek isteyenlere, geçen senenin top 5’i: https://www.salom.com.tr/haber/118598/eurovision-2021-top-5

Şimdi bu senenin ilk 5’ine bakalım: 

1)      Ukrayna: Kalush Orchestra – STEFANİA



Ukrayna, ‘Stefania’ adlı şarkı ve sahne performanslarıyla Eurovision 2022’nin şampiyonu oldu. Seyirci oylarından 439 gibi oldukça yüksek bir puan olarak, yarışmayı toplam 631 puanla bitirdiler.

Ukraynalı rap grubu Kalush, 2019 yılında kuruldu. Grup ismi, kurucusu Oleh Psiuk’un doğduğu yer olan Kalush’tan gelmekte. (Kalush coğrafi konumu itibariyle Karpat Dağı’nın eteklerinde, Ukrayna’nın batısında bulunmakta.) Psiuk dışında, ekipte multi-enstrümentalist Ihor Didenchuk ve yapımcı/dansçı MC KylymMen (CarpetMan) de bulunmakta. Didenchuk aynı zamanda geçen sene Eurovision’da Ukrayna’yı temsil eden elektro-folk grubu Go_A grubunun da bir üyesi. Go_A geçen yıl 364 puanla beşinci olmuştu.

2021 yılında Kalush’a ek olarak oluşturdukları Kalush Orchestra aslında hip hop ile Ukrayna geleneksel müziğindeki folklor unsurları ve tınılarının birleşimi niteliğinde. Kalush ekip üyelerinin yanı sıra, multi-enstrümentalistler Tymofii Muzychuk and Vitalii Duzhyk de Kalush Orchestra’ya dâhil.

Oldukça anlamlı sözleri olan ‘Stefania’ aslında güçlü ve hassas bir anneden bahsediyor. Anne olmanın zorluklarının yanı sıra çocuğunu büyütmek için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan anne için özlem ve anneyle kavuşma sahneleri de izliyoruz.

Şarkının anahtar kelimelerinden biri de “ninni” anlamına gelen “колискова”. Ninni, anlatıcının annesiyle ilgili sahip olduğu güzel anıların şarkıdaki bir sembolü. Ninninin sesi onları hâlâ annelerinin koruması altında oldukları bir ana götürür. Her rap dizesi klasik bir Slav halk ninnisi olan “Lyuli lyuli lyuli” cümlesiyle bittiği için hem nakaratta hem de dizede geçer.

Kimisi bu birinciliği Ukrayna’da devam eden gerilim ve halkın yaşadığı zorluklar nedeniyle politik buluyor; kimisi de çok hak edilmiş olarak görüyor.

Hem nostaljik hem de duygusal unsurların bulunduğu şarkı benim favorim diyebilirim. Özellikle şarkının başındaki bu sözler beni çok etkiledi: “Tarla çiçek açıyor, ama saçları ağarıyor / Bana bir ninni söyle anne…” 

Final performansları: Kalush Orchestra – Stefania, Esc 2022

İngilizce altyazılı halini bulabileceğiniz ve savaş sahnelerinden de kesitler sunan orijinal müzik videosunu da izlemenizi tavsiye ediyorum: Stefania müzik videosu 

Ukrayna en son "1944" adlı şarkıyla 2016 yılında Eurovision'da birinci olmuştu. Şarkıyı seslendiren Jamala, özellikle kızlarından birini Orta Asya'ya sürülürken kaybeden büyük büyükannesi Nazylkhan'ın hikâyesinden ilham alarak bu şarkıyı yazmıştı. Sözler, 1944 Kırım Tatar sürgünü ve Joseph Stalin'in tüm etnik Tatar nüfusunun Kırım'dan toplu olarak sınır dışı etmesi ile ilgili.

2)      Birleşik Krallık: Sam Ryder – SPACE MAN



Jüriden 283, seyirciden 183 puan alarak, yarışmayı 466 puanla ikinci sırada bitiren Birleşik Krallığı bu sene Sam Ryder temsil etti. Aldığı jüri puanı da bu senenin en yükseği. Komiktir ki geçen yıl Birleşik Krallık, hem seyirciden hem de jüriden sıfır puan alarak yarışmayı sonuncu bitirmişti. Bu yıl ise son ana kadar neredeyse kazanıyor gibiydi.

Sam Ryder, İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve sosyal medya kişiliği olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda pandeminin ilk kapanma zamanlarında TikTok üzerinden paylaştığı müzik coverlarıyla tanınırlığını arttırdı.

Final performansı: Sam Ryder – SPACE MAN, Esc 2022

3)      İspanya: Chanel – SLOMO



Üçüncü sırada 459 puanla İspanya geliyor. Hareketli şarkıları ‘SloMo’ ve etkileyici dans performansıyla İspanya da bu sene adından söz ettiren katılımcılardan oldu.

Chanel Terrero Martínez veya sahne adıyla bilinen Chanel’in Havana doğumlu Kübalı-İspanyol şarkıcı, dansçı ve aktris olmasına şaşmamalı. Sözleri, sahne hâkimiyeti ve de Latin dokunuşlu dans koreografisi ile performans, kendine güven mesajı veriyor.

Küçük yaşlardan beri şan, oyunculuk ve bale dersleri alan Chanel, 16 yaşında müzikal tiyatro kariyerine de başladı.

Final performansları: Chanel – SloMo, Esc 2022 

4)      İsveç: Cornelia Jakobs – HOLD ME CLOSER



438 puanla yarışmayı dördüncü sırada bitiren İsveç’i Cornelia Jakobs temsil etti. İsveçli metal-rock grubu The Poodles’ın şarkıcısı Jakob Samuel’in (Jake Samuels) kızı olan Cornelia Jakobs, müziğe ilk Idol 2008’e katılarak başladı.

Kariyerine ‘Love Generation’ kız grubu ile başlayan Jakobs, ilerleyen yıllarda solo olarak devam etti.

Final performansı: Cornelia Jakobs – Hold Me Closer, Esc 2022 

5)      Sırbistan: Konstrakta – IN CORPORE SANO



“In Corpore Sano” Latince’de “Sağlıklı Vücutta” demek.

İlgi çekici ama bir o kadar da yer yer ürpertici sayılabilecek performanslarıyla Sırbistan, yarışmayı 312 puanla beşinci sırada bitiriyor. Ritmik alkış ve belirli aralıklarla metodolojik el yıkama sahnelerinin olduğu performans merak uyandırıcı.

Sırp şarkıcı ve söz yazarı Ana Đurić, ya da bildiğimiz sahne adıyla Konstrakta, bir süre “Zemlja gruva!” adlı grubun üyesi olduktan sonra 2020’den itibaren kariyerine solo olarak devam ediyor. Müzik kariyerine geçmeden önce profesyonel bir mimarlık geçmişine sahip olmasına rağmen, sanatına hâlâ kavramsal sanat çizgisiyle yaklaşıyor.

Sözleri Sırpça ve Latince karışımı olan şarkı bu özelliği ile Eurovision tarihinde bir ilk. Aynı zamanda kostümler ve motifler de Hristiyan unsurlar barındırmakta. İçinde yaşadığımız ortam ve sağlıkla alakalı olan şarkının sözleri düşündürücü olduğu kadar anlamlı. Konstrakta, şarkı sırasında el yıkama sahnesi gibi kompülsif bir yöne ihtiyacımız olduğundan bahsediyor. Müziksel meditasyon tadında olan performans; fiziksel ve zihinsel sağlık, evrensel sağlık hizmetlerinin önemi ve toplumun güzellik standartlarına yanlış biçimde odaklanması üzerine düşünüyor. Şarkıyı ağır bir soruyla, “Ee, şimdi ne olacak?” ile bitiriyor. Kendi kendimize düşünme alanı yarattığı için şarkının da güçlü olduğuna inanıyorum.

Final performansları: Konstrakta – In Corpore Sano, Esc 2022

Bu sene en çok beğendiğim performanslar Ukrayna, Polonya, İtalya, Belçika ve Sırbistan oldu. Türkiye’nin bu sene de maalesef katılmadığı yarışmada, İsrail’i Michael Ben David I.M şarkısıyla temsil etti. Sesini ve performansını başarılı bulsam da maalesef finale geçemeyen ülkelerden biri oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.