Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Milletvekili maaşına 17 bin TL, cumhurbaşkanı maaşına 41 bin TL zam mı var?

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önceki gün Meclis’e sunulan ek bütçe teklifinden, emekli vekiller, eski cumhurbaşkanları, eski başbakanlar ve eski meclis başkanlarının da emekli aylıklarına zam çıktı. Ek bütçeyle milletvekillerine 17 bin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına 41 bin lira zam geliyor.

Meclis'e sunulan ek bütçe yasa tasarısından milletvekili maaşlarına zam çıktı. Plan ve Bütçe Komisyonunda yarın görüşülecek olan Ek Bütçe Teklifinde cumhurbaşkanının yılbaşında 1 milyon 209 bin lira olan başlangıç ödeneği, ek bütçede yapılan artışla 1 milyon 453 bin liraya çıkıyor. Bu ödeneğin 604,5 bin lirası ilk 6 ayda kullanıldı.
Cumhurbaşkanı maaşı 141 bin TL'ye çıkıyor
İkinci altı ay için 848,5 bin lira ödenek kalmış oluyor. Böylece cumhurbaşkanının maaşı yılın ikinci yarısı için 100 bin liradan 141 bin liraya çıkıyor. Cumhurbaşkanı ödeneğinde yapılan bu artıştan, eski cumhurbaşkanları, eski TBMM başkanları, eski başbakanlar ve milletvekilliğinden emekli olanlara da yararlanacak.

Eski cumhurbaşkanı 56 bin 400 TL, eski başbakan 42 bin 300 TL
Yasaya göre, eski cumhurbaşkanlarının emekli aylığı, cumhurbaşkanını aylığının yüzde 40’ı olarak belirleniyor. Milletvekillerinin emekli maaşları da emekli cumhurbaşkanı aylığının yüzde 45’i olarak hesaplanıyor. Bu durumda, ek bütçeye göre artan cumhurbaşkanı ödeneği kapsamında, emekli cumhurbaşkanları 56 bin 400, emekli meclis başkanı ve eski başbakanlar ise 42 bin 300 lira emekli maaşı alacak.

Hem emekli hem aktif olan milletvekili maaşları 81 bin liraya yükselecek
Milletvekili emekli maaşları ise 18 bin liradan 25 bin 380 liraya çıkacak. Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; ek bütçedeki cumhurbaşkanı ödeneği artışına ilişkin hükmün yasalaşması durumunda, hem emekli, hem de milletvekili maaşı alanların toplam aylıkları temmuz ayında yapılacak zamla birlikte 81 bin liraya yükselmiş olacak.

Milletvekili maaşları 56 bin liraya çıkacak
Hâlen milletvekilliği görevinde bulunanlar 40 bin lira civarında maaş alıyor. Temmuzda 6 aylık enflasyonun yüzde 40’a yaklaşacağı hesabından hareketle, milletvekili maaşlarının 56 bin liraya çıkması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı ödeneğinde yapılan bu artıştan, eski cumhurbaşkanları, eski TBMM başkanları, eski başbakanlar ve milletvekilliğinden emekli olanlara da yararlanacak. Bu durumda, ek bütçeye göre artan cumhurbaşkanı ödeneği kapsamında, emekli cumhurbaşkanları 56 bin 400, emekli meclis başkanı ve eski başbakanlar ise 42 bin 300 lira emekli maaşı alacak. Milletvekili emekli maaşları ise 18 bin liradan 25 bin 380 liraya çıkacak. Halen 40 bin lira civarında olan milletvekili maaşı da yaklaşık 17 bin lira zamla 56 bin lira olacak. Hem 25 bin liralık emekli maaşı, hem de 56 bin liralık milletvekilliği maaş alanların toplam aylıkları böylece 81 bin liraya ulaşacak.

Temmuz ayında maaş artışı ve enflasyon farkıyla yüzde 40 zam yapılması durumunda ise memur maaşları ortalama 2400 lira, öğretmen maaşı 2600 lira, memur emeklisi maaşı 1600 lira, işçi emeklisi maaşı 1000 lira artmış olacak.

KİMİN MAAŞI NE KADAR OLDU?

Bu zamla eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Necdet Sezer’in emekli aylıkları 40 bin 300 liradan 56 bin 566 liraya çıkacak. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal’ın aylığı 30 bin 225 liradan 42 bin 424 liraya yükselecek. Emekli başbakanlar Tansu Çiller, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım’ın aylıkları 30 bin 225 liradan 42 bin 425 liraya yükselecek. Merhum Başbakan Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz’ın aylığı ise 22 bin 669 liradan 31 bin 819 liraya çıkacak. Milletvekili emeklilerinin aylığı ek ödemeler dahil 18 bin 860 liradan 26 bin 479 liraya yükselecek.

AK Partili Mahir Ünal: Cumhurbaşkanımızın zam talebi yok


Ünal, Meclis'te gazetecilere, "Cumhurbaşkanı'nın maaşına yüzde 40,4 zam yapılacağı" yönündeki açıklamalara cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, bu konuda yaptığı açıklamalar samimiyetten, gerçeği yansıtmaktan uzak olduğunu söyleyen Ünal, "Kendileri de konuyu son derece iyi bildikleri halde Sayın Cumhurbaşkanımızı yıpratmaya dönük her türlü çirkinliği maalesef ifade ediyorlar." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı ödeneğinin 2020'de yüzde 7, 2021'de yüzde 14,4 oranında artırıldığını hatırlatan Ünal, "Şimdi de Sayın Cumhurbaşkanımız kendi ödeneğiyle ilgili, (aslında maaş denilen şey ödenek) artış talep etmedi." bilgisini paylaştı.

Milletvekilleri, eski başbakanlar, Meclis başkanları ve cumhurbaşkanlarının emekli maaşlarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ödeneğine endeksli olduğunu belirten Ünal, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ödeneğinde artış talep etmemesi, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da emekli maaşı dahil olmak üzere 3 bine yakın milletvekilinin emekli maaşlarında herhangi bir artışın olmaması anlamına geliyordu. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu durum arz edildikten sonra Sayın Cumhurbaşkanımız da bu artışa rıza gösterdi yani konu Sayın Cumhurbaşkanımızın ödeneğinin artırılmasıyla ilgili değil." ifadelerini kullandı.


Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ödeneğinin artırılmasıyla ilgili bir talebi olmadığını yineleyerek, "Buradan hem CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na hem de İYİ Parti'ye bir çağrı yapıyorum; buyurun, milletvekili emekli maaşlarını Sayın Cumhurbaşkanımızın ödeneğine endeksli olmaktan çıkaralım. Meclise sunulan düzenlemede bunu Sayın Cumhurbaşkanımızın ödeneğine endeksli olmaktan çıkaralım." dedi.

- "Son derece art niyetli ve çirkin bir açıklama"

Kılıçdaroğlu'nun, kendi emekli maaşında ne kadar artış olduğunu açıklamasını isteyen Ünal, şöyle konuştu:

"Bunu neden Sayın Cumhurbaşkanımızın maaşında artış varmış gibi ve Sayın Cumhurbaşkanımız kendini düşünüyormuş gibi bir kastı mahsusa ile yapıyorlar? Bu, son derece art niyetli ve çirkin bir açıklama. Bunun böyle olduğunu kendileri de biliyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri ile bu konu konuşuldu. Yine CHP'den ve geçmişte diğer siyasi partilerden emekli olan eski milletvekilleri Meclis'e geldiler ve bu konuda ortaya çıkacak mağduriyetten duydukları rahatsızlığı dile getirdiler. Bu talep doğrultusunda Cumhurbaşkanımızın kendi maaşında, kendi ödeneğinde herhangi bir artış talebi olmadığı halde ortaya çıkacak 3 bin emekli milletvekili ve bunların ailelerinde ortaya çıkacak mağduriyetten dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız böyle bir şeye rıza gösterdi. Çağrı yapıyorum, CHP, İYİ Parti ve HDP gelsinler, biz zaten Cumhur İttifakı olarak bunu daha önce ifade ettik, milletvekili emekli maaşlarının 'Cumhurbaşkanı ödeneğine endeksli olmaktan çıkaralım.' dedik. Buyursunlar, bunu Cumhurbaşkanımızın ödeneğine endeksli olmaktan çıkaralım."

- "Siyasette yalan söylemeyi mübah olarak gören bir anlayış"


CHP'nin, söz konusu açıklamayı neden yaptığına değinen Ünal, şunları kaydetti:

"CHP, Sezgin Tanrıkulu'nun ifadeleriyle ilgili herhangi bir açıklama yapmıyor. Sezgin Tanrıkulu açık şekilde Türkiye'nin savunma sanayisinde, terörle verdiği mücadelede adeta bu konudaki düşmanlığını dile getiriyor ama Kuvayımilliye'den, milli mücadeleden, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu parti olmaktan bahseden CHP, Sezgin Tanrıkulu ile ilgili bir açıklama yapmıyor. Adalarla ilgili yaptığı açıklamaları nedeniyle Yalım Eralp ile ilgili bir açıklama yapmıyor. Ünal Çeviköz'ün yaptığı açıklamalarla ilgili herhangi bir şey söylemiyor. HDP'nin kendileri ilgili yaptığı, onları açık şekilde köşeye sıkıştıran... Faik Öztrak, polisin yumruklanmasıyla ilgili yaptığı açıklama, HDP'nin rahatsızlığı dikkate alınarak değiştirildi. Kendi iç sorunlarını, siyasal çekişmelerini perdelemek için Sayın Cumhurbaşkanımıza, AK Parti'ye dönük saldırıları bir siyaset değil tam anlamıyla bir anti siyaset niteliği taşıyor. Çünkü siyasetin bir ahlakı olmalıdır. Siyasette yalan söylemeyi mübah olarak gören bir anlayışı kesinlikle kabul etmiyoruz."

Ünal, bazı internet sitelerinde, "Mahir Ünal, neden dezenformasyon yasasına imza atmadı?" yönünde haberin yer aldığına dikkati çekerek, "Parlamento muhabirleri de çok iyi bilirler ki grup başkanvekilleri yasa çalışma sürecine başkanlık ederler ama ilk imzacı teklif sahibi kimdir? O çalışmanın içerisinde bulunan milletvekillerinden biri daha sonraki komisyon çalışmalarını takip etmek üzere ilk imzacı ve teklif sahibi olur. Şimdi bütün süreçler bize gösteriyor ki gerçekten siyasette dezenformasyonla mücadele siyasi etik açısından hayati bir öneme sahip." değerlendirmelerinde bulundu.



https://www.internethaber.com/milletvekili-maasina-17-bin-tl-cumhurbaskani-maasina-41-bin-tl-zam-emekliler-de-zam-alacak-2257119h.htm
https://www.kartepegazetesi.com.tr/haber/11191052/milletvekili-maasina-17-bin-tl-cumhurbaskani-maasina-41-bin-tl-zam
https://www.memurlar.net/haber/1032515/ak-partili-mahir-unal-cumhurbaskanimizin-zam-talebi-yok.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.