Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Protein Tozu Hakkında Bilgiler

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Fitness yapan sporcuların bildiği gibi toplumumuzda protein tozu için çok yalnış düşüncelere sahip. İyi bir vücuda sahip olan kişinin, protein tozu içtiği, kullandığı öğrenildiği zaman insanlar “protein tozu kullanmış o” veya “protein tozuyla yapmış” diye konuşmalara şahit oldum. Bu sporla ilgilenmeyen kişisel bile hiçbir fikri olmadan kulaktan dolma laflar ile bunları diyebilmekte. Eğer spora yeni başlamış güzel devam ediyor ve protein tozu kullanmaya başladığınızda bu tarz sözler duyarsanız siz hiç moralinizi bozmayın.
Lafla peynir gemisi yürümüyor!
“Protein tozu kullansam bende yaparım.” lafıda toplumumuzda biz Türkler tarafından oldukça sık kullanılmakta. Be kardeşim yap sende o zaman sana yapma diyen mi var. Kullan sende protein tozu yap sporunu. Sadece protein tozu ile bir yere varamazsınız, ağırlığın altına girmek yürek ister. Ben protein tozu içtim artık kas yapacağım diyerek olmuyor. Fedakarlık etmelisin hayatından, zamanından, eğlencenden, yemeğinden ki yapabilesin.

Protein Tozunu Kimler Kullanmalı? – Ne zaman başlamalı?

Protein tozu daha çok yoğun spor yapan ve sürekli anında hızlı şekilde yemek hazırlayamayan sporcular içindir. Zamandan kar elde etmek için kullanılır.
Protein tozu’ nu vücut geliştirme sporu ile ilgilenen sporcular kullanmalıdır. Vücut geliştirmeye yeni başlamış acemiler için protein tozu uygun değildir. Spora başladıktan en az 4 5 ay geçtikten sonra protein tozu kullanımı önerilir. Fitness Salonların da hocalara danışabilirsiniz fakat protein tozu veya diğer suplementler den satıyorsa para için satmaya çalışacaktır. Dediğim gibi 4 5 ay olmadan protein tozu kullanımına başlamayın.

Protein Tozu Nasıl kullanılır?

Spora girmeden 1 saat önce ve spordan sonra hemen içilebilir. Protein tozunun ölçek kısmı kutunun ambalajın yanında bilgilendirme büyük ihtimal olacaktır kendinize göre ayarlıyabilirsiniz. Shaker ımıza yeterli miktarda süt ve protein tozunu katarak iyice çalkalayalım. Shaker ın süzgecinden iyice geçen toz ve süt iyice karışasıya kadar salladıktan sonra içebiliriz. Su ile de içilebilir fakat tadı kötü olacağı için süt öneririz.

Konsantre Whey Proteini
Peynir altı suyunun ultrafiltrasyon ile konsantre hale getirilmesi ile elde edilen bu toz %90 ile %20 arasında değişen değerlerde protein içerebilir.

Satın aldığınız protein tozunun ne kadar protein içerdiğini ambalaj üzerinde bulunan özel ibarelerden anlayabilirsiniz.

Örneğin %85 oranında protein içeren konsantre whey proteini ambalajı üzerinde “WPC 85″ ibaresi yer alır. Geri kalan %15 ise laktoz, mineral ve yağlardan oluşmaktadır. Bu tip protein tozunun İngilizce adı “Whey Protein Concentrate (WPC)”dir.

İzole Whey Proteini
Farklı membran filtrasyon teknikleriyle üretilen izole whey proteininin en önemli özellliği %90’a (bazen aşan oranlarda) yakın protein içermesi ve neredeyse tüm laktozdan arındırılmış olmasıdır.

Bu protein tozlarının üzerinde “Whey Protein Isolate (WPI)” ibaresi bulunur. Laktoz içermediği için mideyi rahatsız etmez ve tadı biraz süte benzer.

Whey Proteini Hidrolizatları

Peynir altı suyunun işlenip protein tozu haline getirilmesinde kullanılan nispeten yeni bir yöntemle üretilen tozlar bu şekilde adlandırılır. Bu protein tozunda bulunan amino asitler vücut tarafından daha kısa sürede emilir. İngilizcesi “Whey Protein Hydrolysates (WPH)”dir.


Ancak sadece soya proteini desteği vücudun ihtiyaç duyduğu antioksidanlar bakımından yeterli değildir. Bu nedenle antioksidanlar, vitamin ve mineraller bakımından zengin bir beslenme programıyla birleştirilmelidir.

Mevcut kalp ve damar hastalığı olanlar soya proteini kullanımı ve olası yan etkileri hakkında doktorlarından bilgi alabilirler.

Soya proteini ile ilgili sonm bir not. Soya protein tozu tüm protein tozları arasında belki de tadı en kötü tozdur. Üreticiler soya proteininin tadını güzelleştirmek ve tüketimini kolaylaştırmak için genellikle tatlandırıcı diğer ürünleri kullanmalarına rağmen tadı güzel olan bir soya protein tozu bulmak oldukça zor.

Yumurta Proteini: Laktoz intoleransı olanlar için whey protein tozuna alternatif olarak kullanılabilir. Yüksek kalitede protein içerir. Efor gerektiren bir egzersiz sonrası kasların toparlanması, yağ yakımının hızlanması ve kas gelişimi için önerilmektedir.

Yumurta akından üretilen bu protein tozu çok az miktarda yağ ve karbonhidrat içerir. Kolesterol içermez. Tadı diğer protein tozlarına göre daha iyidir ve fiyatı daha hesaplıdır.

Kazein Proteini: Bir diğer süt proteini olan kazeinin en önemli özelliği whey proteine oranla vücut tarafından çok daha yavaş emilmesidir. Tokluk süresini uzatır. Uzmanlar kas gelişiminde sürekliliği sağlamak adına kazein protein tozunun yatmadan hemen önce alınmasını öneriyor.

Bu alanda yapılan bazı araştırmalarda, protein tozu olarak yarı yarıya kazein ve whey protein tozu kullanmanın, yoğun ağırlık egzersizi yapanlarda kas gelişiminin bu protein tozlarının ayrı ayrı kullanımına göre daha hızlı olduğu belirlenmiş.

Sığır Proteini: Tüm esansiyel amino asitleri içerir. Yüksek miktarda demir içerdiği için kas geliştirenlere önerilmektedir. Bazı vücut geliştirme forumlarında az protein içerdiği, omega 3 ve omega 6 dengesinin sorunlu olduğu ve sindiriminin zor olduğu yönünde bilgiler paylaşılmış.

Esmer Pirinç Proteini: Esmer pirinç ağırlıklı olarak karbonhidrat içerir, ancak içerdiği az miktardaki protein ayrıştırılarak protein tozu üretiminde kullanılmaktadır.

Kolay sindirildiği için midesi hassas olanlara, soya ya da süt alerjisi bulunanlara önerilir. Esmer pirinç kullanılarak elde edilen protein tozu tüm amino asitleri içermediği için “tam protein” sayılmaz.

Ancak esmer pirinç protein tozunun da kendine göre avantajları var. Örneğin glüten ve laktoz içermez, besin lifi bakımından zengin olduğu için sindirimi düzenler ve kas gelişiminde önemli bir rolü olan B vitaminleri bakımından zengindir. Ayrıca diğer protein tozlarına oranla alerji yaratma riski en düşük protein tozudur.

Bezelye Proteini: Esmer pirinç ve soya gibi bitkisel protein tozlarından biridir. Özelliği, içerdiği glutamik asit ile karbonhidratların enerjiye çevrilmesini ve yağ olarak depolanmamasını sağlamasıdır. Ancak esmer pirinç gibi tüm amino asitleri barındırmaz.

Bezelyeden elde edilen protein tozu bazı özel durumlarda alternatif olarak düşünülebilir. Örneğin süt ve soya alerjiniz varsa ve hayvansal protein tozu kullanmak istemiyorsanız bezelye temelli protein tozu sizin için ideal olabilir.

Bitkisel ve Hayvansal Protein Tozları Arasında Ne Fark Var?
Süt temelli protein tozları (whey ve kazein gibi) kas kütlesinin arttırılmasında oldukça etkilidir. Ayrıca tüm amino asitleri içerirler.

Bitkisel protein tozları ise daha kolay sindirilir, kas ağrılarını hayvansal proteinlere göre daha kısa sürede geçirir.

Bu nedenle uzmanlar genel olarak profesyonel olarak vücut geliştirmeyle ilgilenmeyenler, çok fazla efor gerektiren spor yapmayanlara bitkisel protein tozlarını öneriyorlar.

Protein Tozlarında Kullanılan Tatlandırıcı Ürünler
Protein tozu çeşitlerinin tadı genellikle oldukça kötüdür ve “ağız tadıyla protein tozu tüketmek” o kadar kolay değildir. Bazı üreticiler bu sorunu aşmak için protein tozuna çeşitli tat verici bileşenler ekler.

Protein tozları protein kaynağı dışında kalan, ürünü tatlandırmak için eklenen diğer ürünler bakımından 3 ana kategoriye ayrılır.

1) Tatlandırıcı herhangi bir ürün kullanılmayan protein tozları.

2) Yapay veya yapay/doğal tatlandırıcıların kullanıldığı protein tozları.

3) Sadece doğal tatlandırıcıların kullanıldığı protein tozları.

Doğal veya yapay tatlandırıcıların kas gelişimi ve enerjinin korunmasına katkısı yoktur. Sadece protein tozuna tat vermek amacıyla kullanılırlar.

Bu ürünlerde kullanılan yapay tatlandırıcılar protein tozunun üretildiği ülkedeki denetleyici kuruluşlar tarafından onaylanmış bileşenlerdir.

Yapay tatlandırıcı içeren protein tozları doğal tatlandırıcılarla üretilen protein tozlarına göre daha ucuzdur.

Gıda kimyasalı tüketmek istemiyorsanız tadı kötü olsa da hiç tatlandırıcı içermeyen protein tozlarını kullanabilirsiniz.

Protein Tozu Ne İşe Yarar?
Tükettiğimiz gıdalardan vücudun ihtiyaç duyduğu proteini alırken, yağ gibi istenmeyen bileşenleri de yemek ve sindirmek zorundayız. Whey, soya ve kazein protein tozlarının avantajı esansiyel amino asitleri alırken yağı aradan çıkarmalarıdır.

Tabii protein içeren gıdaları beslenmenizden çıkarıp sadece protein tozu kullanmak sağlıklı bir seçim değildir. Çünkü yiyeceklerden protein dışında sağlıklı beslenmenin önemli parçaları olan karbonhidratları, vitamin ve mineralleri de alıyoruz.

Ancak yoğun olarak egzersiz yapıyorsanız, vücut geliştirme sporuyla uğraşıyorsanız ve kas kütlenizi arttırmaya çalışıyorsanız artan protein ihtiyacını karşılamak için daha fazla yemek yemek yerine protein tozlarından faydalanabilirsiniz.

Protein İhtiyacı Hangi Durumlarda Artar?
Büyüme: Büyüme döneminde, özellikle spor yapan ergenlerde vücut daha fazla proteine ihtiyaç duyar.

Kas Kütlesini Arttırma: Kas kütlenizi arttırmak için yeni yeni spor yapmaya başladığınızda vücudunuz normalden daha fazla proteine ihtiyaç duyar.

Efor Gerektiren Sporlar: Düzenli olarak spor yapıyorsanız ve programınızı bir üst aşamaya çıkarmak istiyorsanız aldığınız protein oranını arttırmalısınız.

İyileşme Süreci: Sakatlanan atletler iyileşme dönemini hızlandırmak için daha fazla protein tüketirler.

Vejetaryen Olmaya Karar Verdiyseniz: Hayvansal gıdaları beslenmenizden çıkardığınızda gerekli amino asitleri yeterli miktarda alabilmek için protein tozu kullanabilirsiniz.

Ne Kadar Protein Almalıyım?
Günlük olarak aldığınız kalorinin %10-35’i arasında proteinden gelmelidir.

Yaş aralığına göre alınması önerilen* protein miktarları şu şekilde;

1-3 taş arası 13 gr
4-9 yaş arası 19 gr
9-13 yaş arası 34 gr
14-18 yaş arası (K) 46 gr (E) 52 gr
10 yaş üzeri (K) 56 gr (E) 56 gr
* ABD merkezli Food and Nutrition Board at the Institute of Medicine rakamlarına göre.

Tabii protein ihtiyacı kilonuza ve spor alışkanlıklarınıza göre değişir. Örneğin, 70 kilo bir yetişkinseniz önerilen protein miktarı 56 gramken, 85 kilo ve fiziksel olarak aktif biri 99 gram proteine ihtiyaç duyar.

Bu rakamı kilonuzu 0.8’le, hamile ya da düzenli olarak spor yapan biriyseniz 1.1 – 1.8 arasında bir rakamla çarparak elde edebilirsiniz.

Hangi Protein Tozu Benim İçin En İyisi?
Besin destek ürünleri satan online marketlerde ve geleneksel mağazalarda onlarca farklı protein tozu bulabilirsiniz.

Yukarıda da anlatılan, farklı kaynaklardan elde edilen protein tozları, bu protein tozunda yapay tatlandırıcı bulunup bulunmadığı gibi noktalar düşünülünce ortaya karışık bir tablo çıkıyor ve protein tozu seçimi zorlaşıyor.

Protein tozu seçerken öncelikle kişisel verilerden yola çıkmak en iyisi. Örneğin süte alerjiniz veya laktoz intoleransınız olabilir ve bu durumda süt ürünlerinden elde edilen whey, kazein tozlarını eleyebilirsiniz. Aynı şey soya proteini ve yumurta proteini için de geçerli. Yani hangi gıdalara alerjiniz olduğunu bilmek protein tozu seçiminde yararınıza olabilir.

Protein tozu almadan önce seçenekleri azaltmak için hayvansal mı (whey, kazein, yumurta proteini) yoksa bitkisel bir protein tozu mu (esmer pirinç, bezelye, soya proteini) kullanmak istediğinize karar vermelisiniz.

Son olarak, protein tozunun tadı hangi tozu kullanmaya devam edeceğiniz noktasında önemli bir faktör olacaktır. Burada da 3 seçeneğiniz var; hiç tatlandırıcı içermeyen tozlar, yapay tatlandırıcı içeren tozlar ve doğal tatlandırıcı içeren protein tozları.

Tüm bu faktörleri göz önüne aldığınız zaman seçenekler azalacak ve hangi protein tozunun sizin için en uygunu olduğuna daha kolay karar verebileceksiniz.

Protein Tozu Nasıl Kullanılır?
Protein tozunu ne kadar kullanmanız gerektiğini, artan protein ihtiyacını hesaplayarak bulabilirsiniz. Gündelik hayattan, fiziksel olarak aktif bir hayata geçtiğinizde protein ihtiyacı kilo başına ortalama 0.8 artar.

Yani düzenli olarak spor yapmaya başlayan 75 kg birinin günlük protein ihtiyacı yaklaşık 50-60 gram artmaktadır. Bu rakamları net olarak öğrenmek için bir spor ya da beslenme uzmanına danışabilirsiniz.

Protein tozunun kullanımı konusunda yaygın görüş antrenman öncesinde, sırasında ve sonrasında kullanılması yönündedir. Ancak uzmanlar antrenmanın çeşitli aşamalarında sadece protein tozunun değil, kasların daha çabuk kendini toparlaması için karbonhidratın da kullanılması gerektiğinin altını çiziyorlar.

Protein Tozunun Yan Etkileri
Susuzluk: Fazla protein tozu vücudun susuz kalmasına (dehidratasyon) neden olabilir. Vücut proteini işlerken ekstra su kullanır. Bunun üzerine egzersiz sırasında terle birlikte atılan su eklendiğinde dehidratasyon riski artar. Bu nedenle protein tozu kullanarak egzersiz yaparken mutlaka içtiğiniz su miktarını arttırmalısınız.

Böbrekler: Proteinle birlikte gelen ve vücuttan atılması gereken yan ürünlerden böbrekler sorumludur. Fazla protein tozu kullanırsanız böbrekler aşırı çalışmaya bağlı olarak yorulabilir.

Osteoporoz: Düzenli olarak ihtiyaçtan fazla protein tüketimi kemikleri zayıflatabilir. Bunun nedeni vücudun proteini işlerken asit salgılaması ve buna bağlı olarak kemiklerin kalsiyum bırakmasıdır. Bu durum uzun süre devam ederse yaşla birlikte kemiklerin zayıflama ve osteoporoz riski artmaktadır. Ayrıca salınan kalsiyum böbreklerde biriktiğinde böbrek taşları oluşabilir.

Sindirim: Özellikle hayvansal gıdalardan hazırlanan protein tozlarının sindirimi daha zordur. Laktoz intoleransınız varsa whey proteini şişlik, mide bulantısı, mide ağrısı gibi yan etkilere neden olabilir. Mideniz hassassa bitkisel protein tozları daha iyi bir seçim olacaktır.

Gıda Kimyasalları: Protein tozlarında yaygın olarak kullanılan tatlandırıcı gıda kimyasalları uzun süre tüketildiğinde sindirim sorunlarına, ciltte alerjilere yol açabilir.

Diğer Yan Etkiler: Yüksek miktarda protein tozu tüketimi kalp ritminin bozulmasına, kolesterol seviyesinde değişimlere yol açabilir. Bazı kişilerde böbrek ve karaciğer fonksiyonlarında bozulmaya neden olabilir. Whey protein tozu kanama riskini artırdığı için kanama bozukluğu bulunan kişiler tarafından kullanılmamalıdır.

Yüksek tansiyon nedeniyle düzenli olarak ilaç veya bitkisel ürün kullanıyorsanız protein tozu kullanmadan önce doktorunuza danışın. Çünkü protein tozunun tansiyonu düşürücü etkisi ilaçlarla etkileşime geçerek kan basıncının istenmeyen oranda düşmesine sebep olabilir.


Kolesterol ilacı, bağışıklık sistemini güçlendiren ilaçlar, kan inceltici ilaçlar başta olmak üzere düzenli olarak ilaç kullananların protein tozu kullanmaya başlamadan önce olası yan etkiler hakkında bilgi almak için doktorlarına danışmaları önerilir.

Kategori Protein Tozu (177) Amino Asit (1) Performans ve Güç (1) Sağlıklı Atıştırmalıklar (1) Alt Kategori Whey Protein (101) İzole Protein (48) Kazein (Süt Proteini) (15) Kompleks Protein (48) Et Proteini (11) Soya Proteini (1) Marka All Stars (2) Big Joy (4) Bsn (7) Cellucor (1) Fa Nutrition (1) Grenade (3) Hardline (15) Isopure (4) Mhp (2) Multipower (12) Musclemeds (6) Muscletech (17) Nanox (3) Novo (1) Nutrade (8) Nutrend (6) Nutrex (1) Olimp (7) Optimum Nutrition (24) Progenex (2) QNT (5) Queen Fit (2) San Nutrition (1) Sci-Mx (5) Scitec (9) Stacker Europe (2) Ultimate (7) Universal (5) Weider (15) Özellik Çok Satanlar (13) Kampanyalı (10) Kombinasyonlar (19) Öne Çıkanlar (9) Yeni Gelenler (15) Etken Maddeler Aakg (1) Amino Asit (1) Aol (1) Arjinin (3) B6 Vitamini (1) Bcaa (32) Cla (3) Creapure (1) Et Proteini (10) Glutamin (15) Hidrolize Whey Protein (14) İzole Whey Protein (59) Kafein (1) Karbonhidrat (4) Karnitin (4) Kazein (28) Kompleks Amino Asit (6) Kompleks Kreatin (1) Kompleks Protein (22) Kreatin Monohidrat (7) Lif (1) Multi Vitamin (1) Probiyotik (1) Soya Proteini (2) Taurin (2) Vitargo Karbonhidrat (3) Whey Protein (82) Whey Protein Konsantresi (39) Yeşil Çay Ekstresi (3) Yumurta Proteini (6) Aroma 3 Farklı Aroma (2) Acı Barbekü (1) Aromasız (23) Barbekü (1) Bisküvi (2) Coffee Latte (1) Çikolata (125) Çikolata Mocha (1) Çikolata Muz (4) Çikolata Nane (1) Çikolata Portakal (1) Çikolata Yer Fıstığı (2) Çikolata-Fındık (2) Çikolata-Hindistan Cevizi (1) Çilek (52) Çilek Muz (2) Kahve (2) Kahve-Karamel (2) Kapuçino (2) Karamel (1) Karışık Meyve (2) Kırmızı Meyveler (1) Krema-Soğan (1) Kurabiye (9) Limon (2) Limonlu Kek (1) Mavi Böğürtlen (1) Mıx 2 (2) Mıx 3 (3) Muz (7) PEYNİR (1) Portakal (5) Sarı Meyve (1) Şeftali (1) Şeftali Yoğurt (1) Tuz-Karabiber (1) Vanilya (8) Vanilya Karamel (2) Vanilya-Çilek (2) Vanilyalı Pasta (1) İçerik Tipi Ampul (2) Toz (138) Hedef Enerji (8) Fit Olmak (50) Fit Olmak - Diyet (18) Hacim Kazanmak (58) Kas Kütlesi (165) Performans Ve Güç (1) Sağlıklı Yaşam (7) Toparlayıcı (9) Yağ Yakmak (15) Cinsiyet Erkek (153) Kadın (155) Seviye İleri Seviye (150) Orta Seviye (157) Yeni Başlayanlar (137) Yaş Aralığı 21 Yaş Altı (153) 21-39 Arası (153) 40 Üstü (153) Spor Atletizm (5) Basketbol (4) Bisiklet (5) Boks - Dövüş Sporları (7) Crossfit (19) Dağcılık - Outdoor (4) Fitness (26) Futbol (1) Güreş (6) Halter (7) Jimnastik (1) Kürek (4) Tenis (4) Tüm Sporlar (103) Voleybol (2) Vücut Geliştirme (25) Yüzme - Sutopu (5) Renk Kahve (2) Kapuçino (2) Fiyat 0 TL - 25 TL (7) 25 TL - 50 TL (1) 50 TL - 100 TL (20) 100 TL - 150 TL (29) 150 TL - 200 TL (31) 200 TL - 250 TL (34) 250 TL - 300 TL (24) 300 TL - 350 TL (14) 350 TL - 400 TL (5) 400 TL - 450 TL (7) 450 TL - 500 TL (3) 500 TL - 550 TL (2)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.