Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Yeşilçam ın 19 Arabesk Film Güzeli

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
70’lerin sonunda başlayıp uzun süre ülkeyi etkisi altına alan Arabesk müzik furyasına madem sesi güzel her tutan şarkıya bir film çekelim de daha fazla para kazanalım mantığıyla çekilen aşırı acıklı filmlerin birbirinden güzel kadın başrollerine değineceğim bu hafta. Aslında bahsi geçen filmler bir nevi günümüzün klipleri gibiydi. Anadolu’nun bağrından kopup gelen kara yağız, bağrı yanık, kadife sesli gencimizin aşırı acıklı ve çileli hayatının anlatıldığı filmler başlarına gelmedik bela kalmayan, analarından emdikleri süt film boyunca burunlarından gelen, birbirinden güzel kadın oyuncuları da bünyesinde barındırır.
Kadın başroller hep mağdurdur, hep yanık sesli esas oğlanın korumasına muhtaçtır. Tek derdi sadistçe kötülük yapmak olan kötü adamlar sürekli yanık sesli türkücümüze takmıştır. Bu sebeple izleyiciyi felç eder, beddualara gelip durur.

   Arabesk filmlerin değişmez senaryosuna değindikten sonra gelelim bu haftaki konumuzun önermesi olan Arabesk filmlerin güzel ama bahtsız kadınlarına. Efendim buncağızlar Allah çirkin şansı versin dedirtir cinsten acı çekip dururlar. Ve istisnasız kötü yola düşerler, düştükleri kötü yoldan Müslüm – Ferdi – Orhan fantastik baba üçlüsüne ek olarak pezevenk elinden kadın almasıyla bilinen İbo tarafından kurtarılır. Kurtulur kurtulmaz da hamam olsun, şelale olsun, gölet olsun buldukları ilk su kenarında en olmadı küvette, leğende yıkanarak arınma ritüeli gerçekleştirirler.



Serpil Çakmaklı


Arabesk filmlerin en bahtı kara güzeli olan Serpil, kötü yola düşmekten tut, kendine platonik hisler besleyen Müslüm babanın saykoderik rüyasında gelinliğiyle kurşunlanıyordu. Çok güzel kadın diye başına bu kadar bela gelmek zorunda mıydı kadının yahu? Filmin tanıtım reklamlarında bir de Müslüm baba tarafından kedi gibi saçı okşanmak suretiyle seviliyordu.

Banu Alkan


Bir Afrodit olmak kolay mı a dostlar? İşte Banu da bu makama kolay gelmedi ve arabesk filmlerin çileli kadını olarak Ferdi’nin intikam kurşunundan tut, nikah şahidi olmakta ısrar eden Ümit’e kadar çeşitli abuk ve sabukluklara maruz kaldı.

Oya Aydoğan


Yeşilçam’ın en güzel esmerlerinden Oya da arabesk filmlerin aranan güzeliydi. Başına gelmedik bela, çekmediği dert kalmadı. Kötü yola düşüp platonik aşkı İbo’yu kahrederken, Ferdi’nin yanık sesiyle alay edip, Müslüm babayı peşinde pervane etti.

Güngör Bayrak


Beyaz ten, kızıl saç ve Yeşilçam’a yabancı olan ince, uzun endam akımının başlatıcısı olan Güngör Bayrak’ta arabesk furyasından az mağdur olmadı. Orhan baba tarafından evi basılaraktan karga tulumba kaçırılmışlığı var.

Müjde Ar


Orhan babanın kadrolu drama queeni olan Müjde’nin, Orhan baba ile oynadığı filmlerde başına gelmedik bela kalmaz. Zengin piçleri ırzına mı geçmedi, kötü yollara düşüp kendini Orhan baba için kurşunların önüne mi atmadı? Güzel diye de bi kadına bu kadar yüklenilmez ki canım, kim yazıyor bu senaryoları?

Canan Perver


Metin Erksan’ın Şeytan’ı Temel Gürsu’nun hanımı ve arabesk filmlerin gazozuna ilaç atılmayan, kimsenin yatağından geçmeyen şanslı güzeli olan Canan Perver, eşi sayesinde kötü yollardan yırtsa da çile çekip gözyaşı dökmekten yırtamadı. Bir oyuncu olarak film tekliflerinin kendisine değil yönetmen eşi Temel beye gelmesindense hayli şikayetçiymiş.

Necla Nazır


Ferdi Tayfur’la olan uzatmalı ilişkisine kadar sinemada Gülşen Bubikoğlu ile aynı klasmanda olan güzel oyucu arabesk filmlerden en fazla etkilenen kadın oyuncu oldu desek yeridir. Tarık Akan’ın sevimli hırsızıyken Ferdi’nin şımarık sevdiceği oldu diye babası zalım Erol Taş’ın hışmına uğruyordu. Hiç unutmam Bir Yudum Sevgi filminde Orhan baba tarafından bir uyuşturucu tedavi yöntemi olarak bahçe hortumuyla ıslatılmıştı kadın.

Itır Esen


Vallahi bu beni iyice şok etti. Arabesk film kadını tipolojisine kesinlikle uymayan masum güzel Itır, bunalıma girip mi oynamış Benim Gibi Sevenler filminde? İşte bu en büyük Yeşilçam muamması.

Perihan Savaş


Yeşilçam’ın güzel olduğu kadar da bahtsız kadını Perihan Savaş’ta arabesk filmlerin olmazsa olmaz güzellerindendi. İbo’nun sevdiceği olarak bilinse de aslında Orhan baba ile çevirdiği filmler de az değil. Ama benim en favori filmin sanırım kendisinin de İbo ile çevirdiği son film olabilir (İlişkileri bitmek üzereydi) Yalan filmiydi. Piknik alanında Perihan’a sataşanlarla birbirine giren İbo, rakibini bıçaklayıp hapse düşer. Tabi aradan geçen zaman, İbo’dan umudunu kesen Perihan babası yaşında bir amcayla evlenir. Mahpustan çıkan İbo bir tren garında, yanında yavru köpekle Perihan’ı beklemeye başlar. Tabi saç sakal birbirine girmiş İbo’yu Perihan tanımayıp dilenci sanır. Perihan Adana sınırından çıkacakken yetişip kadına gerçeği anlatırlar. Adana çarşısından tren garına doğru maraton koşusu yapan Perihan mı yoksa üzüntüsünden kendini tren önüne atan İbo mu daha fazla dram yaşar onu anlamak mümkün değil. 

Bahar Öztan


Bir insan aynı anda nasıl hem güzel hem sevimli hem de seksi olabilir sorusuna cevap niteliği taşıyan gamzeli güzel Bahar Öztan da arabesk film güzeli olmaktan kaçamamış. Gökhan Güney’le oynadığı filmlerle arabeske fabrikadan girmişti.

Özlem Onursal


Emrah annesi ya da ablası olarak Yeşilçam tarihine geçen Özlem Onursal’ın arabeskçi film güzeli listemde olmaması zaten beklenemezdi.

Hülya Avşar


Güzellik yarışmasını kazanıp daha önceden evlilik yaptığı anlaşılınca tacı geri alınan devrik kraliçe Hülya Avşar da Yeşilçam’ın unutulmaz arabesk film güzellerindendi. Hayranı olduğu İbo’dan imzalı resim isteyip evlilik teklifi alınca olay yerinden koşarak uzaklaşan Mavi Mavi Hülya, her ne kadar İbo ile olan dudağın lahmacun gibi yendiği ikonik öpüşmeyle hatırlansa da Orhan baba ile olan filmleri de az değildi.

Melike Zobu


Ünlü karakter oyuncusu Bilge Zobu’nun yeğeni olan Melike Zobu 1978 yüz güzeli olduktan sonra sinemaya adım atmıştır. İbo ile oynadığı Allah Allah filmiyle akıllarda kalan Melike, zamanında izleyene Allah çektirecek bir güzelliğe sahip olduğu için arabesk filmlerin aranan yüzü olmuş. Tabi Emrah serilerine düşüp az çile çekmemişti.

Yaprak Özdemiroğlu


Müzisyen Atilla Özdemiroğlu’nun güzel kızı Yaprak Özdemiroğlu da arabesk filmlerin aranan cesur güzeliydi. Gökhan Güney kardeşi olarak Eray Özbal’ın ilaçlı içkisini içtikten sonra kötü yola düşüp Ayşe değil Zuhal olduğunu iddia ettiği Çaresizim filmiyle mağdur olan Yaprak’ın, Ferdi ile oynadığı Çılgın Arzular filminde femme fatale dönüşümü ise ibretlikti.

Selma Güneri


Senin ne işin var arabesk filmde Selma diyesi geliyor insanın. Gerçi Itır’ın Ferdi sevdiceği olup acı çekmesi kadar fantastik durmuyor ama olsun Selma da arabesk film kültürüne yabancı bir güzel. Orhan Gencebay ile oynadığı arabeskin kralını Orhan’ın değil Selma’nın yaşadığı Sev Dedi Gözlerim filmi hatrına listeye aldım. Yahu kadıncağız film boyunca Orhan’ın yaşamadığı dramı yaşadı, hangisi arabeskçi ben anlamadım.

Leyla Somer


Seksenlerin sonunda yeni Afrodit olarak lanse edilip piyasaya hızlı bir giriş yapan sarışın güzel Leyla, Banu kadar sükse yapamasa da arabesk filmlerin aranan ismi olup Müslüm baba filmlerinde kendine yer bulmuştur.

Seda Sayan


İbo ile oynadığı Yorgun filmi ile şöhreti yakalasa da Gökhan Güney’le oynadığı Aşk Adası filmi daha akıllara zarardı. Gökhan Güney’in aşırı fantastik ilkyardım tekniği ile Seda’nın boğulmaktan beter olduğu filmden bahsediyorum. Kılık değiştiren kanlısı tarafından kandırılıp ölmek üzereyken güzel gözlerinin hatrına yırtan Seda bacımız, olay yerinden kaçarak uzaklaşır. Fakat kanlının kankası Gökhan’ın ibretlik ilkyardımından kaçamaz.

Deniz Akbulut


Arabesk film furyasının bahtsız güzeli Deniz Akbulut, genç yaşında film setinde kör olmuş ve filmlerde yaşadığı bahtsızlığını gerçek hayata da taşımıştır. Ferdi Tayfur’la oynadığı Haram Oldu filmi ile dikkat çekse de Uygur tiyatrosunda çalışmış, tiyatro geçmişi olan bir güzeldir.

Ayşen Cansev


Arabesk filmlerin masum yüzü olan Ayşen Cansev’i çoğu kişi ismen tanımaz ama o Şark Bülbülü filminin karpuz yiyen sempatik esas kızı Hatçe’dir. O sempatik kıza ne oldu da Mahmut Tuncer’in Milcan filminde nikah masasında kudurdu hala gizemini korumakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.