Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Deprem Sonrası HATAY’ın Demografik Yapısı Değişmemeli Büyük Tehlike Elden Çıkabilir Mi?

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
14 şubat 2023 faruk aksoy'un hatay gidiyor uyarısı

fatih altaylı'nın teke tek programında, hatay'ın elden gitmesi tehlikesine karşı yaptığı tarihi uyarıdır.

Hatay'ın köklü aileleri Hatay'dan gidiyor

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına Hatay'dan canlı bağlanan gazeteci Faruk Aksoy, 'Hatay'ın köklü ve tarihini bilen insanlar, Hatay'ı Hataylıların terk ettiğini söylüyorlar. Buraya sığınmacıların yerleşmesinden ve Hatay'ın cumhuriyet kenti hüviyetinden çıkmasından endişe ediyorlar.' dedi.

Demografik yapıya dair endişeler var!

“Demografik yapıya dair endişeler var. Daha çok sığınmacıların yerleşeceği bir kente dönüşmesinden endişe ediyorlar.” diyen Faruk Aksoy, 'Hataylılar Hatay'ı terk etmemeli. Eğer onlar terk ederse, bırakın dışarıdan gelenleri, içeride olanlar oraya yerleşir ve orası Arap şehri olur ve bunu asla kabullenemeyiz.” ifadelerini kullandı.

Önemli bir bürokrat mesaj attı

Faruk Aksoy'un konuşması sürerken Fatih Altaylı, 'Çok önemli bir bürokrat şimdi mesaj attı. Faruk Aksoy'un dile getirdiği endişelerin çok doğru olduğunu söylüyor' dedi. Ardından da Faruk Aksoy'a tam destek verdi.

hatay'ı binbir zorlukla ülke topraklarına kattık atatürk'ün vasiyeti üzerine ve beceriksiz akp sayesinde hatay elden gitmek üzere.


Atatürk bu yöreye en az 10 bin yıllık Türk vatanı olduğundan “HATAY” adını vermiş ve Hatay konusunu Milletler Cemiyeti’ne götürmüştür.

“Hatay meselesi benim şahsi davamdır.” “Kırk asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz.” diyen Atatürk’ün çabaları sonunda bu yörede seçimler yapılmış ve Hatay Devleti kurulmuştur. Hızla teşkilatlanan Hatay Devleti, Türkiye ile bağlarını hemen güçlendirmiştir. 29 Haziran 1939 tarihinde Hatay Millet Meclisi Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen başkanlığında son toplantısını yaparak kendini feshetmiş ve Hatay’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne katılmasına karar vermiştir. 23 Temmuz 1939 tarihinde Antakya’daki Kışlaya Türk Bayrağı çekilmiş, devir teslim töreni yapılmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 67. vilayeti olarak Hatay Türkiye’ye katılmıştır (Expo’21 Hatay Tarihi).

Araştırmacı Yazar Mustafa BALCI : Özellikle Türklerin yaşadığı Antakya, İskenderun, Reyhanlı ve Kırıkhan’da çok ciddi yıkım olmuştur. Antakya merkezde yaşayanların tamamı evlerini boşaltmış durumdadır. İlçeler de dahil olmak üzere tüm Hatay genelinden insanlar şehri terk etmektedirler. Bu insanların bir kısmı geçici olarak yakınlarının yanına taşınmış olsa da Büyük bir kısmı dönmemek üzere Hatay’ı terk etmiştir. Hatay’da yaşayan ve felakete maruz kalmış tanıdıklarımdan aldığım bilgi bu yöndedir. Bu göçlerin depremin en çok etkilediği, etnik olarak Türk nüfusunun çoğunlukta olduğu bölgelerden daha fazla olması da bende dengeleri bozacağı endişesini yaratmaktadır. Deprem sonrası sınırlarımızdan daha fazla sığınmacı gelir ve bu bölgelere yerleşirse durum daha da vahim olur. En büyük korkum boşaltılmış sağlam yapılara sığınmacıların yerleşerek vatandaşın malını mülkünü işgal etmesidir. İnsanımıza sahip çıkmak, kültürümüzü, tarihimizi, Hatay’ımızın Demografik Yapısını, buna bağlı olarak Anadolu’daki Türk varlığını korumak için, Ülkemiz üzerinde kötü emelleri olan devlet ve terör örgütlerini de cesaretlendirmemek adına bir dizi önlemlerin süratle alınmasının zorunlu olduğu kanaatindeyim.

• Öncelikle Hatay’daki Askeri birlik sayısı artırılarak ülkemize gayr-i meşru yollardan girişler önlenmeli.

• Hatay ilimizdeki sığınmacılar gönderilmeli, gönderilemiyorsa başka illere taşınmalı ve bir noktada yoğunluk oluşturmaları engellenmeli.

• Kalıcı konutların yapımı Hatay’dan başlamalı, öncelikle buralar imar edilerek Hatay’ı terk etmiş olanların en kısa sürede Hatay’a dönmeleri sağlanmalı.

• İnsanların Hatay’a dönüşlerini hızlandırmak ve tekrar bölgeyi cazip hale getirmek için teşvikler verilmeli.

• Hatay’daki iş alanları genişletilmeli ve özel sektörün bu bölgeye yatırım yapması sağlanmalı. 

• Hatay yeniden Ortadoğu ile yapılan ticaretin merkezi haline getirilmeli.

• Hatay’ın tarımsal potansiyeli canlandırılmalı, tarım desteklenmeli, teşvikler artırılmalı ve bu yolla da insanların memleketlerine dönüşleri sağlanmalı.

• Hatay sahipsiz bırakılmamalı. Devlet tüm imkânları ile Hatay’da seferber olmalı.

Unutmayalım ki, Hatay bize Atatürk’ün emanetidir. Atatürk’ün şahsi davası bizim de şahsi davamızdır.


https://strasam.org/analiz-ve-raporlar/raporlar/deprem-sonrasinda-hataya-neden-daha-fazla-dikkat-etmeliyiz-1677

https://criturk.com/hataylilar-hatayi-terk-etmesin-terk-ederlerse/

https://eksisozluk.com/14-subat-2023-faruk-aksoyun-hatay-gidiyor-uyarisi--7587242

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.