Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Tırnak mantarı nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Tırnak Mantarı Nedir?
Tırnak mantarı tırnağın kökünde bulunan matriks denilen bölgenin sağlının bozulması enfeksiyon oluşmasına bağlı bir tırnak hastalığıdır.

Tırnakta Neden Mantar Olur?
Tırnaklarda mantar oluşma sebeplerinden biri ayakların ıslak kalmasıyla olabildiği gibi bir başka sebeplerde olabilir bu nedenle doktora gidilmelidir.


Tırnak Mantarı Tedavisi Nasıl Yapılır?
Tırnak mantarları için bazı ilaç tedavileri olmakla birlikte, günümüzde teknolojinin gelişmesiyle tırnak mantarı tedavilerinde ağrısız acısız tamamen ısı yöntemiyle lazerli tedavi şeklide kullanılmaya başlamıştır.

Tırnak Mantarı Bulaşıcımı?
Tırnak mantarı bulaşıcıdır. Bu nedenle düzenli ayak sağlığı kontrolleri yapılabilmektedir.

Tırnak Mantarı Tırnağı Sürekli Kesmekle Geçermi?
Hayır. Tırnak kökünde matrix denilen bir bölge vardır, tırnak buradan oluşturulur bu bölge sert bir bölgedir. Ne kadar çok tırnak kesilsede tırnak mantarı geçmez. Çünkü tırnak mantarının yerleştiği yerdir Matrix denilen bölge. Tırnak tekrar uzadığında yine mantarlı uzayacaktır. Kısacası tırnaklar ne kadar çok kesilse de tırnak mantarına çözüm değildir doktora gidilip tedavi edilmesi gerekir.



Tırnak mantarı belirtileri

Tırnak mantarının belirtileri, tırnakta mantarın yerleşim yerine göre ve mantarın cinsine göre değişebilir. Özellikle uç bölgelerde yerleşim söz konusu ise bu bölgede kalınlaşma, tırnakları keserken zorlanma, tırnağın pul pul dökülmesi, kahverengi, siyah veya sarı renk değişikliği, tırnağın ucundan ayrılması gibi belirtiler tırnak mantarının başlıca belirtileridir. Deriye yakın bölgede ise deride kızarıklık oluşur. Bağışıklık sistemi zayıf olan ya da şeker hastalığı olan kişilerde oluşan tırnak mantarları genellikle tüm tırnakları tutar ve tırnaklarda sarı veya beyaz bir tırnak kalınlaşması meydana gelir. Tırnak mantarına bağlı tırnağın yatağında bozukluk, batma, ağrı veya tırnağın kalınlaşmasından dolayı yürürken ayakkabının tırnağa baskı yapması sonucu tırnakta ağrı olabilir. Tırnak mantarında genellikle koku olmaz.

Tırnak mantarı tedavisi

Tırnak mantarından korunabilmek için rahat ayakkabılar giymek önemli olduğu gibi, sivri burunlu tırnağa baskı yapan ayakkabılar tırnak mantarı riskini arttırır. Naylon içeriği düşük pamuklu çorap giyilmesi, spor ayakkabı giyerken ayakların hava almasına dikkat edilmesi, kişinin ayakları çok fazla terliyor ise daha sık çorap değiştirmesi, ter önleyici jeller, kremler sürülmesi, ayaklar çok fazla yıkanıyor ise iyi kurulanması gibi önlemler ile tırnak ve ayak mantarı oluşumundan korunmak mümkün olabilir. Ayrıca, gereken durumlarda mantar pudrası veya bebek pudrası kullanmak mantardan korunmada faydalıdır. 

Tırnak mantarı tedavisi, tanısı konulduktan sonra antifungal ilaçlar ile yapılır. Ayrıca günümüzde tırnak mantarı lazer yöntem ile tedavi edilmektedir. Tırnak mantarı tedavisinde lazer tedavisi giderek yaygınlaşmaktadır. Lazer tedavisi ilaçlara oranla yan etkisi daha az olan tedavi yöntemi olduğundan tırnak mantarı tedavisinde tercih edilen yöntemdir.





Tırnak Mantarından Korunmak İçin Öneriler


  •  Tırnak mantarından korunmanın ilk yolu havuz veya hamam gibi toplu yerlerde bulunuyorsanız çıkışta ayaklarınızı kuruttuktan sonra, çay ağacı yağı, laktik asit, salisilik asit ve kolonya ile hazırlayacağınız çözeltiyi ayaklarınıza ve tırnaklarınıza uygulamaktır.
  • Ayaklarınızı olabildiğince temiz ve kuru tutun.
  • Ayak tırnaklarınızı, parmağın ucunu geçmeyecek şekilde düz olarak kesin.
  • Manikür ve pedikür için sterilize aletler veya en güvenlisi kendi aletlerinizi kullandırın.
  • Ayağınıza uyan, sivri burunlu olmayan rahat ayakkabılar giyin.
  • Havluların kesinlikle kişiye özel olmasına dikkat edin.
  • Ayaklarınız çok fazla terliyor veya nemli kalıyor ise 2-3 satte bir çorap değiştirin

Tırnak Mantarı Önleyici

 

Tırnak mantarını önlemek için kendinizin hazırlayacağı bir tonik ciddi anlamda sizi kurtaracaktır. Özellikle havuz ve hamam gibi toplu yerlerde bulunuyorsanız bu karışımı kullanmanız oldukça önemlidir.

Malzemeler:

10 ml çay ağacı
10 gr salisilik asit
20 ml saf laktik asit
150 ml kolonya

Malzemelerden kolonyanın içerisine salisilik asiti ilave edin ve çalkalayın salisilik asit eriyecektir. Sonrasında laktik asit ve çay ağacı yağını ilave ediniz. Havuz ve hamam gibi yerlerde buluduktan sonra el ve ayak tırnaklarınıza bu hazırladığınız karışımı sürmeniz yeterlidir. 

Tırnak Mantarı Tedavisi


Ayak tırnağınızda mantar oluştuysa sağdan soldan duyduklarınıza, bitkisel tırnak mantarı tedavisi gibi şeylere çok inanmayın. Tırnak mantarı oldukça zorlu bir hastalıktır öyle otla şunla bunla çözülmez. Tırnak mantarında en etkili yöntem tca (trikoloroasetik asit) ugulamasıdır. %40 tca çözeltisini tırnak mantarının olduğu bölgelere sürüp 3 dakika sonra yıkayınız. Bu işlemi 15 günde bir yenilemeniz gerekiyor. %40 tca solüsyonu bir süre sonra mantarın ölmesini ve mantarlı deriyi soyacağı için tırnak mantarı sorununuzu çözecektir.

Tca uyguladıktan sonra bir sonraki tca ugulamasına kadar mantarlı bölgeye süreceğiniz bir merhem tarifi vereceğim bu merhem hem tırnak mantarını öldürücü etki gösterecektir hemde tca nın hızlı iyileşmesini sağlar.

TCA Sonrası Tırnak Bakımı


Malzemeler:
1 tüp %40 çinko oksit içeren pişik kremi
1 tüp madecasool
10 ml e vitamini
10 ml b5 vitamini
10 ml çay ağacı yağı
20 ml saf laktik asit

Bütün malzemeleri ağzını sıkıca kapatabileceğiniz bir kapta iyice karıştırın ve tırnak mantarınızın olduğu bölgeye tca sürdükten sonra 15 gün boyunca sürün. Tırnak mantarı için %40 tca kullanacaksınız. Bu tca ile yapacağınız kimyasal peelig işleminden sonra merhemi sabah akşam kullanın. Toplam olarak 6 seans tca uygulamasından yani 3 ay sonra tırnak mantarından tamamen kurtulmuş olacaksınız. TCA'yı doa kimya sitesinden satın alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.