Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Noterde Tapu Devri Başladı Tapu Müdürlüklerine Gidilmeyecek Mi?

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Noterlerde tapu devri düzenlemesi 1 Temmuz 2023’e ertelendi. Dün itibariyle noterde satış işlemleri başladı. Ancak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen taşınmaz satış sözleşmelerinin noterler tarafından da yapılmasına imkan sağlayan düzenlemenin uygulama tarihi 1 Temmuz 2023’e ertelendi. Noterler tarafından yapılacak taşınmaz satış sözleşmelerinde sadece tapu harcı alınacak, bu işlemler için ayrıca noter harcı alınmayacak.

“1512 Sayılı Noterlik Kanunu’nun 60’ıncı Maddesinin Birinci Fıkrasının (3) Numaralı Bendi ile 61/A Maddesinde Öngörülen Bilişim Sisteminin Kurulmasına İlişkin Olarak Anılan Kanunun Geçici 21’inci Maddesinde Yer Alan Sürenin 1 Temmuz 2023 Tarihine Kadar Uzatılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı” Resmi Gazate’de yayımlandı.

Noterlerde Tapu Devrinde Süreç Nasıl İşleyecek?
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) tarafından tapu kayıt örneği ve diğer belgeler, tapu bilişim sistemi aracılığıyla noterlerle paylaşılacak. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’nden (TAKBİS) noterliklerin veri alabilmesi için teknik hazırlıklar devam ediyor. Taşınmazın ilgili belgelerinin eksik olduğu durumda ise bu belgeler sistem üzerinden talep edilecek ve eksiklikler tapu müdürlüğü tarafından sisteme aktarılacak.


Noterlerde Tapu Devrinde Sürecin İşleyişi
Noterler tarafından hak sahibi belirlendikten ve satışa engel bir durumun olmadığı teyit edildikten sonra taşınmaz satış sözleşmesi yapılacak.
Satış sözleşmesi taraflarca imzalanınca noter, tapu bilişim sisteminden yevmiye numarası alarak sözleşmeyi sisteme kaydedecek.
Sözleşme sisteme kaydolduktan sonra tapu müdürlüğü tarafından taşınmazın tapu siciline tescili yapılacak.
Satış sözleşmesiyle beraber diğer belgeler, noter tarafından sisteme aktarılacak ve fiziki olarak da arşivlenecek.
Noterlerde tapu devri süreciyle ilgili detaylara ilgili yazımızdan ulaşabilir, ev satın alımı ve kiralanması ile ilgili her türlü içeriği Emlaksat Blog’da bulabilirsiniz.

Noterde ev alım satım işlemi için geçtiğimiz aylarda önemli bir adım atılmıştı. Bir dönem Emniyet Müdürlükleri aracılığıyla yapılan araç alım satım işlemlerinin notere aktarıldığı gibi gayrimenkul alım satım işlemlerinin de tek yetkili tarafından düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. Peki, noterlerde ev alım satımı yapılabilecek mi? İşte, konuyla ilgili Resmi Gazete detayları
1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen noter üzerinden gayrimenkul alım satım işlemi için önemli bir açıklama yapıldı. Tapu Kadastro Müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirilen ev alım satım işlemi, yeni dönemde noter aracılığıyla gerçekleştirilecekti. 

1 TEMMUZ 2023 TARİHİNE KADAR ERTELENDİ

1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen noterden ev alım satım işlemi, Cumhurbaşkanlığı kararı ile 1 Temmuz 2023 tarihine kadar ertelendi. 



28.12.2022 tarihli Resmi Gazete'de 1512 Sayılı Noterlik Kanununun 60 ıncı Maddesinin Birinci Fıkrasının (3) Numaralı Bendi ile 61/A Maddesinde Öngörülen Bilişim Sisteminin Kurulmasına İlişkin Olarak Anılan Kanunun Geçici 21 inci Maddesinde Yer Alan Sürenin 1/7/2023 Tarihine Kadar Uzatılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6616) Yayımlanmıştır.

Noterlerin genel olarak yapacağı işlerden olan ''taşınmaz satış vaadi sözleşmesi yapmak ve bu sözleşmeyi taraflardan birinin talep etmesi, harç ve giderleri ödemesi hâlinde tapu bilişim sistemi vasıtasıyla tapu siciline şerh vermek, taşınmaz satış sözleşmesi yapmak'' ile ilgili 1512 sayılı Kanun m. 60/f. 1/b. 3. hükmü ve ''taşınmaz satış sözleşmesi'' ile ilgili m. 61/A hükmü, bu maddelerde öngörülen bilişim sisteminin kurulduğunun Adalet Bakanlığı resmî internet sitesinde duyurulduğu tarihten itibaren uygulanmaya başlanacaktır. 

Bu Karar ile; bu bilişim sisteminin, 1.1.2023 tarihine kadar kurulması gerektiğine dair süre, 28.12.2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 6616 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 1.7.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

NOTERLER SATIŞ SÖZLEŞMESİ HAZIRLAYABİLECEK

Noterler, taşınmaz satış vaadi sözleşmesi yapabilecek ve bu sözleşmeyi taraflardan birinin talep etmesi, harç ve giderleri ödemesi halinde tapu bilişim sistemi vasıtasıyla tapu siciline şerh verebilecek, taşınmaz satış sözleşmesi yapabilecek.

Taşınmaz satış sözleşmesi noterler tarafından da yapılabilecek. Teklifle noterler, taşınmaz satış başvurusu üzerine başvuru belgesi düzenleyecek, taşınmaz üzerindeki her türlü kısıtlamayı dikkate alacak ve taşınmaz satışıyla ilgili diğer kanunlarda yer alan sınırlamalar ile usul ve esasları gözetecek.





Noterden ev satışı yapılır mı Noterden tapu satışı yapılır mı Noterden ev satışı fiyatları Tapusu olmayan evin noterden satışı Noterden tapu devri için gerekli evraklar Hisseli tapu noter satışı olur mu 2023 noter ücretleri Noter ev satış ücreti 2023

1 yorum:

  1. Taşınmaz sözleşmelerinin noterlerce düzenlenmesini öngören kanunun yürürlüğe girmesinin ardından 1 Temmuz'dan itibaren tapu işlemleri noterlerde yapılabilecek. Bu düzenlemenin tapu dairelerini rahatlatacağını aktaran Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, "1 Temmuz 2023 itibariyle bu sistem hayata geçecek. Türkiye genelinde ortalama yıllık bazda 3-4 milyon gibi taşınmaz satışı oluyor. Bu da tapu dairelerinde ister istemez yoğunluğa sebebiyet veriyor. Noterlere geçmesi tabii ki vatandaş ve bizler açısından kolaylık oldu. Tapu dairelerinin yükünü alacağı kanaatindeyiz. İyi bir sistem ama bu sistemin altyapısının yapılması gerektiği kanaatindeyiz. Çünkü aksaklık ve sıkıntılarla karşı karşıya kalınabilir. Vatandaşlarımız ve bizim açımızdan güzel olacağı kanaatindeyiz.

    Vatandaşlarımız noterden ziyade tapu dairelerine gitmek isteyebilir ama bizlerin de yönlendirmesiyle, vatandaşlarımız da bu sisteme alışarak noterde işlemlerini yapabilecekler. Bu biraz vatandaşlarımıza külfiyet getiriyor, ekstra noter masrafları olacak. İşlemini hızlı yaptırmak isteyenler, tapu dairelerinde sıra beklemek istemeyenlerin noterleri tercih edecekleri kanaatindeyiz. Vatandaş istediği yerde işlemini yaptırabilir. Bu sistemin altyapısının yapıldığı taktirde rayına oturacağını düşünüyorum. Çünkü araç satışları ve diğer işlemler de noterden yapılıyor. Tapu işlemleri oraya bir yük getirecektir ister istemez. Noter sayılarının iller bazında yükseleceği kanaatindeyiz. Tapu daireleri açısından da rahatlama olacağını düşünüyorum. Özellikle yaz dönemi bir yoğunluk söz konusu oluyor satışlarla ilgili. Bu da bizlerin noterleri tercih etmemize sebebiyet verecektir" dedi. (İHA)

    YanıtlaSil


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.