Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Araç Fiyatları Düşecek Yediemin otoparkı hacizli araç satışı başladı mı? 700 bin hacizli araç satışı nasıl olacak?

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Yedieminlerde saklanan hacizli malların satışının başlayacağının duyurulmasıyla birlikte araç almayı düşünenler detayları araştırmaya başladı. Yeni düzenlemeye göre, muhafazasına gerek kalmayan hacizli mallar, kanuni istisnalar hariç öncelikle mülkiyet sahibi borçlu tarafından teslim alınabilecek. Peki, Yediemin otoparkı hacizli araç satışı başladı mı? 700 bin araç satışı nereden yapılacak? İşte detaylar.
Hacizli 700 bin aracı kapsayan düzenlemeyle ilgili detaylar gündemde yer alıyor. Araçların satışına ilişkin tebliğ 18 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanmış ve bu doğrultuda uygulama sürecinin 1 Kasım'da yürürlüğe girmesi kararlaştırılmıştı. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren uygulamaya dair Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'dan açıklama gelmişti. Hacizli mallara ilişkin detayları paylaşan Bakan Tunç, "Hacizli malların yedieminlerde çürümesinin önüne geçecek uygulamayı 1 Kasım'da başlatıyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Bu kapsamda, haciz kararı kalkmış olup halen yedieminlerde muhafaza edilen mallar kanuni istisnalar hariç öncelikle mülkiyet sahibi borçlu tarafından teslim alınabilecek.

700 BİN HACİZLİ ARAÇ SATIŞI NASIL OLACAK?
700 bin aracın bir anda satılamayacağını aktaran sektör oyuncuları, "1 Kasım'dan itibaren 10'ar gün tebligat süresi olacağını, rehin koyana, borçluya, alacaklı kişilere 10 gün süre tanınacağını” söyledi.  Aralık ayının başından itibaren tebligat süresi başlayacak. İhaleye çıkan 988 aracın bu süreçlerden geçtiğini söyleyen sektör oyuncularının ardından satışa çıkarıldığını sözlerine ekledi.

HACİZLİ ARAÇ SATIŞINDA SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?
Araç fiyatı bilirkişi tarafından belirlenebilir ya da teklif usulü de olabilir. İhaleye katılmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve yüzde 10 ile 20 arasında değişen teminat bedeli yatırmak gerekmektedir. Günlük ihaleye çıkarılan araçlar, açık artırma yöntemi ile satılıyor. Araç satın alınmadığı sürede ise bu teminatlar geri ödeniyor. Satın alınması halinde de kanunun belirlediği şekilde ödemeler yapılıp, araç devir işlemi gerçekleştirilebiliyor.

İcra dairesi tarafından tasfiye edilmesine karar verilen mala dair bilgiler, tasfiye dairesine bildiriliyor ve tasfiye dairesince duyuruluyor. Duyuru, Bakanlık Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü'nün uygun gördüğü UYAP Bilişim Sistemi'ne entegre web siteleri ile yapılıyor. Duyuruda; icra dairesi ve dosya numarası, tasfiye dairesi ve dosya numarası, borçlunun adı ve soyadının ilk iki harfi ile Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının ilk iki rakamı, tasfiye edilecek malıntüm  bilgileri, varsa rehin hakkı sahibi ve kamu haczine ilişkin bilgiler ile gerekli diğer bilgiler yer alıyor. Duyuru, tasfiyeye konu malın tasfiye işlemleri sona erince kaldırılıyor.

700 BİN HACİZLİ ARAÇ ALIMINA BAŞVURU NASIL OLACAK, ŞARTLAR NELER?
700 bin hacizli aracın alım başvurusu için iki tane kriter bulunuyor. Birincisi T.C vatandaşı olmak ikincisi araç bedelini ihaleye girmeden önce yatırmış olmak. İnternetten yapılan başvuru sırasında aracın resimleri ve eksiklikleri görülebilir olacağı, ayrıca aracın tüm teknik özellikleri ile birlikte her türlü ayrıntısı da yazılmış olacak. Araçlar UYAP sistemi üzerinden satışa çıkacak orada en fazla fiyatı teklif eden kişiler bu araçları satın almaya hak kazanmış olacak.

HACİZLİ ARACIN CEZALARINI OTOPARK ÜCRETLERİNİ KİM ÖDEYECEK?
5 milyonluk bir aracın ortalama satış fiyatı bir milyon ya da bir buçuk milyon olarak belirleniyor. Bu rakamın ortaya çıkması da aracın bekleme süresi, kayıpları hepsi hesaplanarak ihaleye çıkarılıyor. Aracı satın alan kişi yalnızca satın alma bedelini ödüyor. Otopark ücretleri ve cezaların hiçbiri aracı satın alan kişiyi ilgilendirmeyecek. Araçta çıkacak olan eksikler ise aldıktan sonra alıcıya ait olacak.

700 BİN ARAÇ SATIŞI NEREDEN YAPILACAK?

Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şu ifadeleri kullandı:

“Sahipleri tarafından alınmayan araçlar, Adalet Bakanlığı’nın UYAP Sistemi üzerinden internet ortamında ihale usulü ile satışa sunulacak. İhalelere katılmak için T.C. vatandaşı olmak ve belirlenen teminat bedelini yatırmak yeterli olmaktadır. Araç satın alınmadığı takdirde ise bu teminatlar geri ödenmektedir. İlk etapta mülkiyet sahibinin aracı teslim alması istenecek. Eğer alınmaz ise haciz koyan alacaklıya bu araçlar sunulacak. Bu noktada araç fiyatı bilirkişi tarafından belirlenebilir veya teklif usulü olabilir.

İHALE İLE SATILAMAYAN MALLARIN DURUMU NE OLACAK?

Hacze konu olan borçlu/alacaklı kişilerin hak ve menfaatini gözetmek için taraflara sunulmasının ardından bu aşamada sonuç alınmaz ise araçlar, MKE A.Ş.’ye bedeli karşılığında devri yapılacak. Bu noktada yedieminlerde çürüyen milli değerlerin geri kazanılması sağlanacak. Hak sahibine ödenecek bedel ise bilirkişi aracılığı ile değerlendirip belirlenebilir. Eğer araç devrinde sorun yaşanır ve MKE’ye devri gerçekleştirilemez ise, çürüyen bu milli değerlerin toplum yararına hizmet etmesi adına Türk Kızılay Derneği’ne bedelsiz olarak devri yapılacak.

Özetle yeni uygulama ile hak sahiplerinin hak ve menfaatleri gözetilirken, sonuç alınamayan durumlarda çürüyen bu değerlerimizi sisteme, ekonomiye ve toplum yararına tekrar geri kazandırılacak. Bu açıdan bakıldığında yeni uygulamanın faydalı olacağı görüşündeyiz.


YEDİEMİN OTOPARKI NEDİR?

Emniyet yada jandarma birimlerinin trafikten men ettiği araçları teslim ettikleri yerler otoparktır. Ancak bu otoparka çekilen araçlar üzerine fiilen haciz yapılması ve bu aracın yediemin sıfatıyla park işleticisine teslim edilmesi halinde bu şahıslar o araçlar için yediemin olan kişi haline gelir.

Yediemin olarak adlandırılan depolarda saklanan hacizli mallar, borçlunun borcunu ödeyememesi durumunda ilgili yasal prosedürler çerçevesinde satışa çıkarılır. Bu süreç, genellikle icra daireleri tarafından yönetilir ve yediemin depolarında saklanan hacizli eşyalar, açık artırma yoluyla satışa sunulur.


https://www.cnnturk.com/ekonomi/yediemin-otoparki-hacizli-arac-satisi-basladi-mi-700-bin-arac-satisi-nereden-yapilacak
https://www.tgrthaber.com.tr/ekonomi/yediemin-otoparki-hacizli-arac-satisi-basladi-mi-700-bin-hacizli-arac-satisi-nasil-olacak-2913307

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.