Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Sıvıyla Temas Eden Telefon Nasıl Kurtarılır?

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Telefonların sıvıyla teması olduğundayapılan ilk işlemlerin telefonunuza ciddi etkileri oluyor. Kullanıcıların içgüdüsel olarak paniğekapılıp birçok hata yaptığını aktaran Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, sıvıyla temas eden telefonları hayata döndürmek için kullanıcıların yapması ve yapmaması gerekenleri 4 adımda aktarıyor.

Günümüzde birçok kişinin yanından ayırmadığı telefonların en azılı düşmanı su olarak görünüyor. Telefonun sıvıyla temas etmesi durumunda ise kullanıcıların paniğe kapılması ile birlikte hatalar zinciri oluşuyor. Kullanıcıların böyle bir durumda cihazlarını saç kurutma makinesi ile hızlıca kurutmaya çalışmasının en yaygın hata olduğunu aktaran Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal’a göre, sıvıyla temas eden telefonların kurtarılması için yapılması ve yapılmaması gerekenlere kullanıcıların dikkat etmesi gerekiyor.

TelefonunuzSıvıyla Temas EttiğindeYapmanız Gerekenler

1.Telefonunuzu sudan hemen çıkarın. Telefonunuz suyla temas ettiğinde yapılacak ilk şey, hemen sudan çıkarmaktır. Su altında ne kadar az zaman harcanırsa, genel olarak o kadar az hasar görüyor.

2.Telefonunuzu hemen kapatın ve açmayın. Telefonunuz ıslandıktan sonra yapılacak en önemli işlemlerden biri, telefonu kapatmak ve tekrar açmaya çalışmamaktır. Çünkü telefonunuz çalışıyor gibi görünüyor olsa da bunun yanlış bir güvenlik durumu olduğunu düşünmeniz gerekiyor.

3.Bataryayı,SD kartıve SIM kartınıçıkarın. Bir sonraki adım, elektriksel hasar olasılığını ortadan kaldırmak için telefondan batarya, SD Kart ve sim kartı gibi diğer parçaları çıkarmak olmalıdır. Bu sadece telefonunuza içerideki parçalar olmadan kuruma şansı vermekle kalmaz, aynı zamanda verilerinizin kaybolmasını önlemek için size daha iyi bir şans verir.

4.Telefonunuzu havlu ile kurutun. Son olarak, telefonunuzu bir havlu veya yumuşak bir bezle hafifçe kurutmaya çalışın. Daha fazla nem emebilirseniz, telefonun kuruma şansı artırırsınız.


ELEKTRİK SÜPÜRGESİ: Cihaz içindeki nem doğal bir şekilde buharlaştığı taktirde telefonun kurtulma ihtimali daha fazla... Bunu yapmanın en iyi yolu ise bir elektrik süpürgesi ile içine, ortamdaki havanın üflenmesi ya da çekiş özelliği olan bir elektrik süpürgesi ile içerideki havanın dışarı çıkarılması.

Bunları Yapmayın!

1.Telefonunuzu açmaya çalışmayın. Su ile temas ettikten sonra cihazı açmaya çalışmayın. Su hasarının devam etmesinden sonra telefonunuzu açmak, kısa devreye neden olur ve dahili parçaların korozyonu hızlanır.

2.Telefonunuzu pirinç dolu kaseye koymayın. Çoğu kullanıcı için iyi bilinen bir taktik, telefonun nemini emmek için bir pirinç kasesine konulduğu “pirinç hilesini” denemektir. Bu teori ile ilgili birkaç problem var. Pirinç bir miktar nemi emebilir, ancak telefondaki her alana, özellikle daha küçük noktalara ulaşamayacaktır. Suyun çoğunluğu gitmiş olsa da, telefonunuzda ulaşılamadığı için kalan su damlaları konusunda başarısız olma ihtimali var. Ek olarak, telefona nişasta ve toz ekleyebilir, bu da daha fazla hasar verir.

3.Telefonunuzu kedi kumu içine ya da silika jel içine koymayın. Cihazınızı kedi kumu veya silika jel içine koymayı denemeyin. Bu çözümler sadece geçicidir ve telefonunuzu nihai arızalardan kurtarmaz. Çalışmalar, telefonunuzu sadece hava ile kendi kendine kurumaya ayarlamanın daha fazla su çıkardığını gösteriyor.

4.Kurutma makinesini kullanmayın. Cihazı kuruturken saç kurutma makinesi gibi herhangi bir ısı kaynağı kullanmaktan da kaçının. Bunlar yalnızca telefonunuzu aşırı ısıtırken, suya ve elektrik sorununa ısıyı da ekleyerek bileşenlere zarar verir. Mikrodalga fırına koyarak veya saç kurutma makinesini kullanarak sıvıyla temas eden telefonunuzu kesinlikle kurutmaya kalkmayın. Çünkü bunu yaparken aşırı ısınan bazı parçalara zarar verebilirsiniz.

Telefonunuzu kurtaramazsanız ne yapmalısınız?

Telefonunu hiçbir şekilde kurtaramayan ve içerisindeki verilere ulaşmak isteyen kullanıcıların telefonlarındaki sorunun tespit edilip çözülmesi için profesyonel yardım almalarının şart olduğunu belirten Veri Kurtarma Hizmetleri Müdürü Serap Günal, söz konusu telefonların bir kağıt havluya sarılı bir şekilde, kapalı ve telefonun hareket etmesini önleyecek darlıkta bir paket içerisinde, en kısa sürede uzman ellere teslim edilmesi gerektiğini dile getiriyor. Veri kurtarma sürecindeki adımların belirlenmesine yardımcı olması için cihaza temas eden sıvı örneğinin ayrıca gönderilmesi de büyük önem taşıyor.

Tuvalete düşerse:
Cihazınız tuvalete düşerse, çıkarttığınız cihazınızı önce alkol ile temizleyin. Daha sonra yukarıdaki işlemleri yapın.

Denize düşerse:
Telefonunuz denize düşerse, önce tatlı suya sokarak içerisindeki tuz kristallerini giderin. Daha sonra yukarıdaki işlemleri yapın.

Dışarısını bir kağıt havluyla temizleyin
Telefonunuzu suyun dışına çıkardığınızda, yapmanız gereken en öncelikli şey, bir kağıt havluyla temizlemektir. Tüm parçaları bir kağıt havlu üzerine koyun ve kuruyana kadar silin. Bileşenleri temizlerken çok zorlamayın; Onları nazikçe kurutun.

Elektrikli süpürge kullanabilirsiniz
Telefonunuzdaki minik su damlalarını emmek için her zaman elektrikli süpürge kullanabilirsiniz. Kağıt havluları telefonunuzun her yerine ulaşamaz; Elektrikli süpürge kullanırken üfleyicisini çalıştırmayın, suyu emmek için yalnızca emme borusunu kullanın. Telefonunuzu emme işlemi sırasında telefonunuzu hareket ettirmemeniz gerektiğini unutmayın.

iPhone veya Android Telefonunuzu kurutun
Bir akıllı telefon aşığı iseniz, su hasarına uğramış bir iPhone’u veya Android Telefonu düzeltme çabalarınızdaki en zorlu kısımdır. Telefonunuza, günlerce, saatlerce dokunmamalısınız. Bu açıkça, kullanmak için fazladan bir telefona ihtiyacınız olduğunu gösterir.

Peki telefonunuzu kurutmak tam olarak ne yapar? Basit bir numara, nemli telefonunuzu hava geçirmeyen bir torba pirincin içine iki üç gün boyunca koymaktır. Normal bir poşet işe yaramayacaktır.

ziplock poşet

Prinç, nemi emmek için mükemmel bir özelliğe sahiptir ve telefonunuzu içeriden kurutacaktır. Pirinç, dünyadaki her evde bulunan bir malzeme ve bu nedenle hızlı bir çözümdür.

Yada, ayakkabı veya elektronik kutularda bulunan silika jel paketlerini kullanabilirsiniz. Bu jel paketleri kolaylıkla temin edilemez, ancak bunları Amazon üzerinde sipariş edebilirsiniz.

Su hasar görmüş telefonunuzu kurutmanın bir diğer gelişmiş seçeneği, çok geç olmadan ıslak telefonunuzu kurtaran Kensington çantasıdır. Ürün nemi kaldırmada pirinçten% 700 daha etkili.

TELEFONUNUZ NE KADAR DAYANIKLI?

Öncelikle telefonunuzun suya ne kadar dayanıklı olduğunu bilmeniz gerekiyor ki önlemlerinizi bu doğrultuda alabilesiniz.

Telefonların suya dayanıklılığı, genellikle IP derecelendirmesi olarak adlandırılan “giriş koruması” koduyla derecelendirilir. Bir elektrikli cihazın IP derecesi, katı ve sıvılardan gelen izinsiz girişlere karşı etkinliğini ifade eder.

Derecelendirme iki sayı içerir. İlki, toz gibi katı maddelere karşı korumayı gösterirken, ikincisi sıvılara, özellikle suya karşı direnci gösterir.

IP68 derecesine sahip bir telefonun katı nesne koruması 6 (toz, kir ve kuma karşı tam koruma) ve sıvı koruması ise 8’dir. (Bir metreden fazla derinliğe kadar korumalı)

Örneğin; iPhone 12 ve Samsung Galaxy S21 telefonlarının her ikisi de IP68 derecesine sahip. Bununla birlikte, suya maruz kalmayla ilgili olarak, iPhone 12'nin 30 dakika boyunca maksimum 6 m'lik izin verilen daldırma derinliği varken, Galaxy 21'in daldırma sınırı yine 30 dakika için 1,5 m'ye kadardır.

IP derecelendirmeleri telefonların su geçirmez özelliğini gösterirken; yüzerken telefon kullanmak isteyenler için yanıltıcı olabilir. Okyanuslardaki ve yüzme havuzlarındaki tuz içeriği, cihazınızı aşındırabilir ve büyük maliyetlere neden olabilir.

Üstelik telefon üreticileri IP testlerini tatlı suda gerçekleştiriyor ve Apple, cihazların herhangi bir sıvıya daldırılmamasını tavsiye ediyor.

Ancak; suya dayanıklı telefonlar genellikle bir şişe suyun devrilmesi gibi daha küçük sıvı hacimlere karşı oldukça dayanıklılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.