Daha fazla hava durumu tahmini: İstanbul da 15 günlük hava durumu

Von der Leyen: Avrupa'nın dayanışması tam gaz devam ediyor

Brüksel, 17 Ağustos (İŞİN DETAYI) - Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa genelinde devam eden orman yangınları ve üye ülkeler arasındaki yardım operasyonlarına dair bir açıklama yaptı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, birçok Avrupa ülkesinde etkisini sürdüren orman yangınlarına karşı yürütülen ortak mücadeleye vurgu yaparak AB dayanışmasının sahada etkin bir şekilde sürdüğünü ifade etti.

Yangınların sürdüğü ülkeleri belirten Von der Leyen, İspanya, Belçika, Almanya, İtalya, Yunanistan, Portekiz, Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk ve Sırbistan'da orman yangınlarının şiddetle devam ettiğini söyledi. Avrupa'nın dayanışması ise hız kesmeden sürüyor dedi.

Ülkeler arası yardım ve destek ekiplerine değinen Von der Leyen, Fransız ekiplerin İspanya'ya gönderildiğini; İsveç ve Hollanda'nın Belçika'daki yangınla mücadele ettiğini ve Norveç ile Almanya'nın da helikopterler gönderdiğini aktardı.

Von der Leyen, durumu izlemeye devam ettiklerini belirterek açıklamasını Gelişmeleri yakından takip ediyoruz ifadeleriyle sonlandırdı.

Yorum KURALLARI: Hakaret içerici ve kanuni olarak suç teşkil edecek paylaşımlarda bulunmak yasaktır. Sorumluluk tamamen siz ziyaretçilere aittir.

Daha yeni Daha eski

Reklam1

Reklam2

نموذج الاتصال