Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Dondurulmuş kıymayı çözdürürken sakın bu hatayı yapmayın

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Birçok ev hanımı kıymayı hızlı bir şekilde çözdürmek için sıcak su kullanıyor. Ancak bu çok yanlış bir yöntem. Özellikle sıcak havalarda kıyma bu uygulama nedeniyle besin zehirlenmesine de yol açabiliyor.

Buzlukta donmuş kıyma kullanmak istediğinizde, kıyma bloğu birbirine yapışmış halde olabilir. Bu durumda kıymayı çözdürmek zorlaşır ve zaman alır. Ayrıca, yanlış çözdürme yöntemleriyle kıyma lezzetini kaybedebilirsiniz.

KIYMAYI DOĞRU ŞEKİLDE DONDURMA

Buzlukta donmuş kıymayı çözmenin en iyi yolu, kıymayı doğru şekilde dondurmaktır. Kıymayı alırken, uygun porsiyonlara bölebilir ve her bir porsiyonu ayrı ayrı dondurabilirsiniz. Böylece ihtiyaç duyduğunuz zaman sadece o porsiyonu çözdürerek kullanabilirsiniz.
KIYMA NASIL SAĞLIKLI ŞEKİLDE ÇÖZDÜRÜLÜR?

Buzlukta donmuş kıymayı çözdürmek için birkaç farklı yöntem kullanabilirsiniz. İşte en yaygın kullanılan yöntemler:

Kıymayı buzluğunuzdan çıkarıp buzdolabına koyarak çözdürebilirsiniz. Bunun için kıymayı bir gece önceden buzdolabına almanız yeterlidir. Buzdolabında yavaşça çözülen kıyma, güvenli bir şekilde kullanmanızı sağlar ve lezzetini korur.

SUDA ÇÖZDÜRME

Hızlı bir şekilde kıymayı çözdürmek isterseniz, soğuk su içinde çözdürme yöntemini tercih edebilirsiniz. Kıymayı plastik bir torbaya koyun ve soğuk su dolu bir kabın içine yerleştirin. Suyun içinde kıyma hızlıca çözülecektir. Ancak, bu yöntemi tercih ederken kıymayı hemen kullanmanız önemlidir.

MİKRODALGA FIRINDA ÇÖZDÜRME:

Mikrodalga fırında kıyma çözdürme yöntemi hızlı ve pratik bir seçenek olsa da, dikkatli olmanız gereken noktalar vardır. Kıymayı aşırı ısıtmaktan kaçının ve çözdürdükten sonra hemen pişirmeye özen gösterin.

EN SAĞLIKLI KIYMA ÇÖZDÜRME YÖNTEMİ

Hepimizin bildiği gibi kıymayı çözdürmenin en doğru yöntemi bir gece önceden buzdolabına indirmek. Bu sayede etin içerisinde bakteri üremesine neden olmadan, yavaş yavaş en güvenilir şekilde buzları eriyecektir ve kullanıma hazır hale gelecektir.

Dilerseniz bir kabın içerisine alıp oda sıcaklığında, doğrudan gün ışığı almayan bir konumda, hava almamasına özen göstererek de kıymalarınızı çözdürebilirsiniz.


Kıyma Dondururken ve Çözerken Yaptığımız Yanlışlar Nelermiş ki? 🙂
Yanlış 1: Kalın Kalıplar halinde saklamak
Ben eskiden kıymayı (diyelim ki 500 gr kıymayı) eve getirdiğimde ilk iş, göz kararı 100’er gramlık kadar 5 ayrı baton kalıba ayırır ve tek tek poşetleyip, derin dondurucuya kaldırırdım. Ama iş dönüşü akşama bir yemek hazırlarken, acilen içine katmak gerektiğinde, o kalıp haldeki miniminnacıcık kıyma bile, bekle bekle çözülmek nedir bilmezdi. Ocağı açıp, tencereye atsan, çevir çevir, hala tek parça… Demek ki bunu böyle yapmamak lazımmış. Bunu öğrendim, bu biiiiir!

Yanlış 2: Eti Naylon Poşet İçinde Sıcak Suda Bekletmek
Poşetle kaldırılan kıymaları ya da etleri, hızlı çözünsün diye poşetiyle birlikte sıcak suya daldıranlar olduğunu biliyorum. Aman diyim! Bu işlem de bakterilere zemin hazırlarmış, yapmasak iyi olur. Bu da ikiiii!

Yanlış 3: Mikrodalga ile çözündürmek
Tam anlamıyla yanlış demek, biraz hakkını yemek olur, son dakika eti çözdürmek gerekli olduğunda tabi ki de yapılabilir. Hatta benim de Mikrodalga ile ara sıra mecbur kalıp tavuk çözündürmüşlüğüm olmuştur zamanında. Ama gramajına kadar girip, ne kadar hassas ayar bile yapsam, tavukları sert bir şekilde hafiften pişirmeye de başladığı için yemeğin yumuşaklığını etkiledi diye pek sevmedim, bu da üüüç. Zaten herkesin evinde Mikrodalga olmadığına ve çok da masum bir alet olmadığı söylendiğine göre, bunu da geçiyorum:)



Yanlış 4: Oda Sıcaklığında Çözündürmek
Bir kaç saat önce dolaptan çıkarsak da, oda sıcaklığında kendi kendine eritsek derseniz, böyle yapınca da sıcaklığın da etkisiyle içinde bakteri üremesini çok hızlanıyormuş mazalllah. Etti mi size dööört?

Yanlış 5: Buzdolabına Alarak Çözündürmek
Sabahtan veya bir gece öncesinden, sonra lazım olacağını hatırlayıp, -18C derecelik derin dondurucudan, +4 C derecelik buzdolabına aldınız diyelim… ki ben bunu, “altına uygun bir ekstra kap kullanarak, eriyen suların dolaba bulaşmasına engel olduğunuz müddetçe” iyi bir yöntem diye biliyordum, ama böyle bile olsa, bakteri üretimini durdursa da, çözülme işlemi nedeniyle suyunu dışa saldığınından, “besin değerinde kayıplara” sebep olduğu için uzmanlar tarafından tavsiye edilmiyormuş. Aaaa ama, deliriciyimmm! Bu da mı gol değil Hakim bey? 🙂 İşte oldu beeeş!

“Beş kardeş de geliyor ama, aaa bu ne yahu! Ne yapsak yanlışmış meğer!:(” diye moralinizi bozmayın diyeceğim, ama durun hele sık yapılan hatalar daha bitmedi ki 🙂 Hem doğrusunu hep beraber öğrenelim ki, bazen sebebini bir türlü bulamadığımız gıda zehirlenmelerinin de önüne geçelim, değil mi ama?

Yoksa sağdan soldan duyuyorum da, gün geçmiyor ki birinin motoru (!) bozulmasın, “Ay bilmemkim de alttan-üsten gidiyormuş zavallı”, “yazık! fena feci cır cır olmuş” haberleri gelmesin:) Konunun önemini hatırlatması açısından açık konuşmakta fayda olduğuna kanaat getirdim bir an için. Ben bile durumu böylesine “adeta yaşatır gibi” dramatize edebildiğim için, kendi kendime şaştım kaldım:)))Günlük koşuşturmamız esnasında bilinçli davranıp, biraz özen gösterek, dondururken uygulayacağımız pratik yöntemler, daha sonra, hem çok daha kolayca çözdürmemize, hem de gıda zehirlenmelerini önlememize yardımcı olacaktır eminim.


Hiç yaptığınız olmadı mı sizin de? Kıymanın tamamını dondurucudan çıkarıp, eritip, bir kısmını kullanıp, kalanını o an lazım olmadığı için, yine dondurucuya koyarsınız hani ne fena sonuçlar yaratabileceğini hiç bilmeden? Mesala “bu kadar köfte bu akşamlık bize yeter” diye? Oysa lojistikte “soğuk zincirini kırmak” denilen bu işlem, öylesine yanlış ki, al sana göz göre bir cırcır sebebi! :))

Neymiş o zaman? İki lokma yemek uğruna zehirlenip, yatak döşek halsiz kalıp, arada da tuvalete depar atmak, hatta iğnelik, serumluk hale gelmek istemiyorsak, bundan böyle “buzu çözünen bir ürünü, asla ve asla tekrar dondurmuyormuşuz”.

Marketten dondurucu reyonundan aldığınız ürünler için de bu konu geçerli… Eğer hemen kullanmayacaksanız, eve gelir gelmez hiç dışarda bekletmeden, hemen dondurucuya yerleştirin. Tavuk, balık, kıyma, kırmızı et gibi farklı farklı etleri, çeşitlerine göre birbirinden ayrı olarak paketleyip saklamaya özen gösterin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.