Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Kıble yönü nasıl bulunur? Kıbleyi bulma yöntemleri nelerdir? Online Kıble Bulma

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Kıble Yönü ve Kıbleyi Bulma Yöntemleri Müslüman aleminin ibadetlerinden biri de günde beş vakit namaz kılmaktır. Namaz, kişinin Allah ile baş başa kaldığına inanılan ve dua edilen bir ibadet yöntemidir. Namaz sırasında tüm Müslüman aleminin birlikte olabilmesi için kıbleye doğru namaz kılınır. Dünyanın farklı yerlerindeki kişilerin aynı yöne secde etmesi için kıble kullanılır. Arapça dilinde “yön” anlamına gelen “kıble” kelimesi, namaz sırasında secde edilecek yönü belirtir. Kabe’nin bulunduğu konum kıbleyi belirtmektedir. Peki, kıble nasıl bulunur? Farklı kıble bulma yöntemleri için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Pusula ile Kıble Bulma
Dünya çapında yaygın olarak kullanılan kıble tayini yöntemlerinden biri pusulayla kıble bulma yöntemidir. Pusulayla kıble bulmak için öncelikle bulunduğunuz yerin koordinatlarını ve pusula derecesini öğrenmeniz gerekir. Ardından pusula üzerinde kırmızı ibreyle gösterilen kuzey yönünü baz alarak bulunduğunuz konumun derecesini tespit ederek kıble yönünü bulabilirsiniz.

Kıble Saati Yöntemiyle Kıble Bulma
Kıble saatiyle kıble bulma yöntemi en sağlıklı kıble yönü tespit etme yöntemlerinden biridir. Takvimlerde belirtilen kıble saati aynı zamanda güneşin düşürdüğü gölgeye bakılarak da tayin edilebilir.

Güneşe Bakarak Kıble Bulma
Güneşe bakarak kıble bulma yöntemi yüzyıllardır kullanılan kıble bulma yöntemleri arasında yer alır. Öğlen vaktine kadar sağ tarafınız güneşe dönük olduğunda sağ eliniz doğuyu, sol eliniz batıyı, yüzünüz kuzeyi ve sırtınız güneyi gösterir. Buna göre kıble yönünü tayin edebilirsiniz.


Minare ve Cami Kapılarına Bakarak Kıble Bulma
Minare ve cami kapıları da kıble bulma yöntemleri arasında yer alır. Cami kapıları ve minare kapıları kıbleyi tayin etmeye yardımcı olur.

Doğal Yollarla Kıble Bulma
Kıble yönünü tayin etmek için kullanılabilecek yöntemlerden bir diğeri de doğal yollarla yön belirlemektir. Karınca yuvalarının girişi güneye bakar ve ağaç gövdelerinin kuzey tarafları yosun tutar. Bu yollar sayesinde bulunduğunuz yönü ve ardından olduğunuz konuma göre kıble yönünü belirleyebilirsiniz.

Online Uygulamalar ile Kıble Bulma
Teknolojinin ilerlemesi sayesinde yaşanan gelişmeler sayesinde kıble bulma yöntemleri de pratikleşmiştir. İnternetten kıble bulma yöntemleri özellikle son yıllarda sıkça tercih edilen ve fazlasıyla güvenilir olan kıble bulma yöntemleri arasında yer alır hale gelmiştir. Özellikle Google Haritalar uygulaması kıble yönü bulmak için sıkça tercih edilen pratik ve güvenilir araçlardan biridir. Bununla birlikte doğrudan doğruya kıble yönü tayini için geliştirilmiş uygulamalar da mevcuttur. Bu uygulamaları telefonunuza indirerek dünyanın her yerinde kıble yönünü saniyeler içinde doğru şekilde tespit edebilirsiniz.

Kıble ve Kıble Yönü Tayini Hakkında Sık Sorulan Sorular
Bulunduğum Yere Göre Kıble Neresi?
Kıble yönü Kabe’nin bulunduğu yönü gösterir ve Dünya üzerinde bulunduğunuz konuma göre Kabe’nin konumu değişeceğinden dolayı kıble yönü de değişkenlik gösterir. Kıble yönünü sağlıklı şekilde tayin etmek için kıble bulma yöntemlerinden faydalanmanız gerekir.

Kıblenin Yönü Ne Tarafta?
Kıble yönü standart bir yön belirtmez. Kabe’nin konumu sizin bulunduğunuz konuma göre değişiklik gösterecektir ve dolayısıyla buna göre kıble yönü de değişiklik gösterecektir. Kıble yönü tayini kuzey yönü baz alınarak gerçekleştirilir.

Pusula Olmayan Yerde Kıble Nasıl Bulunur?
Pusula olmayan yerde kıble bulmak için güneş yönüne bakılabilir. Bununla birlikte minarelerin ve camilerin girişleri de genellikle kıbleyi gösterir. Aynı zamanda karınca yuvalarının girişlerinin ve ağaç gövdelerinin yosunlu kısımlarının da yön tayin etmede etkisi vardır.

Kıble Yönünü Bilmiyorsak Ne Yapmalıyız?
Kıble yönünü bilmiyorsanız namazınızı doğru yöne doğru kılabilmek için kıble yönünü tayin etmeniz gerekir. Bunun için internet uygulamalarından faydalanabileceğiniz gibi güneşe bakarak ya da pusula yardımıyla da kıble yönünüzü tespit edebilirsiniz.

KIBLE NASIL BULUNUR?

Kıble bulma yöntemleri https://qiblafinder.withgoogle.com/intl/en/desktop sayfasına göre şu şekilde sıralanabilir;

a) Pusula ile Kıble Bulma: Öteden beri yön bulma denildiğinde ilk tercih olarak gösterilen pusula, kıble yönümüzü belirleme de bize önemli katkılar sunmaktadır. Pusula ibresinin (kırmızı iğne) daima kuzeyi gösterdiğinden hareketle bulunduğunuz yere göre tahmini olarak kıble yönünü tespit etmenin mümkündür. Fakat tam kıble yönünü öğrenmek isterseniz, pusula ile ölçüm yaptığınız yerleşim biriminin pusula için kıble açısını öğrenmeniz gerekmektedir.

Pusula ibresinin, pusula yuvasındaki Kuzey (N) ile çakışıncaya kadar çeviriniz. Pusula iğnesi ile N çakıştığında durun. Sonrasında (Kuzey yani N den itibaren) saat yönünde bulunduğunuz şehre ait pusula derecesini pusula üzerinde bulun. O kıble açısının gösterdiği yön sizin kıble yönünüzdür. Pusula ile kıble yönünü bulurken etrafınızda manyetik olarak pusulayı etkileyebilecek tüm metal cisimlerden uzak olduğunuzu göz önünde bulundurmalısınız. İkincisi gerçek kuzey ile manyetik kuzey arasında manyetik sapma açısına da dikkat etmelisiniz. Yukarıda verdiğimiz sitedeki pusula için kıble açısını kullanmanızı tavsiye edeceğiz.

KIBLE HANGİ YÖNDE? TIKLA ÖĞREN

b) Kıble Saati: Kıble saati, kıble bulmada kullanılan en sıhhatli ve pratik yöntemler birisidir. Zira, sıhhatli kıble istikametini bulabileceğiniz aletler her yerde olmayabilir. Bulunduğunuz şehrin kıble saati vaktinde, güneşe doğru yönelen kimse aynı zamanda kıble cihetine yönelmiş olur. Kıble saati vaktinde güneş gören pencerenin çerçevesinin gölgesi veya bir çıtanın gölgesinden hareketle güneşe dönen kimse kıbleye dönmüş olur. Bulunduğunuz şehrin kıble saatini, namaz vakitli takvimlerde ‘Kıble Saati’ veya ‘Kıble S.’ sütunundan elde edebilirsiniz.

c) Güneş ile Yön ve Kıble Tayini: Güneş doğudan doğar, batıdan batar. Dolayısıyla öğleye kadar sağ elimizi güneşe doğru uzatırsak, sol tarafımız batı, önümüz kuzey, arka yönümüz güney olacaktır. Güneş ve kadranlı saat ile de yön yahut kıble yönünüzü tespit edebilirsiniz. Güneşli havada kadranlı saatin akrebi güneşe nişan alınır. Akrep ile saatin 12 arası açı ortayı güneyi gösterir.

d) Diğer Karineler ile Kıble Tespiti: Minare ve cami kapıları kıble cihetini gösterir. Ülkemizde minare kapıları güney yönünü gösterir. Müslüman mezarlıklarında mezar başları batı yönünü gösterir. Ağaçların yosunlu tarafı kuzey yönünü gösterir. Karıncalar yuva yaparken çıkardıkları toprağı yuvanın kuzey istikametine yığarlar.

e) Online Haritalar ile Kıble Tespiti: Google Maps alt yapısı kullanılarak kıble yönü çizginizi alabilir ve hızlıca kıble cihetinizi tespit edebilirsiniz. Bunun için Google Online Haritalar alt yapısını kullanan ve böylece evinizin, işyerinizin yahut cadde/sokağınız üstüne kadar inerek kıble yönü hattını gösteren kıble çizginizi alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.