Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Boyutlarına Göre Farklı Pil Seçenekleri

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Piller Üzerinde depoladığı elektrik enerjisini kullanıldığı yere göre farklı sürelerde deşarj eden pil çeşitleri, çoğu elektronik cihazda güç kaynağı görevi yapar. Duvar saati, el feneri, oyuncak, tartı, oyun konsolu kolu, televizyon kumandası gibi çoğu yerde kullanılan piller, batarya denilen cihazların da temelini oluşturur. Örneğin, bir dizüstü bilgisayarın bataryası birden çok pilin uygun şekilde birleştirilmesinden meydana gelir. Şarj edilebilir veya tek kullanımlık üretilen pil modelleri farklı gerilim seviyelerinde veya değişik boyutlarda olabilir.
Pil Nasıl Çalışır?
Pil, kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine çeviren aygıtlardır. Yapısında iki adet elektrot ve bunların arasında elektrolit kimyasalı bulunan piller elektrik enerjisini üzerinde depolar. Piller, güvenlik amacıyla metal ya da plastik gibi maddelerden imal edilen bir dış kılıf ile sarmalanır. Pillerin bir ucu anot (+) diğer ucu katot (-) olmak üzere iki kutupları vardır.

Pil modelleri, kullanılacak yere doğru şekilde takılması gerekir. Herhangi bir pil modeli elektronik bir cihaza takıldığında ilk önce kimyasal kısımda sinyaller oluşmaya başlar. Elektrotlardaki iyonlar kimyasal ile reaksiyona girerek elektron akışını başlatır. Böylece pil üzerinde akım akmaya başlar. Kimyasal elektrolitin özelliği bitene kadar enerji veren tek kullanımlık alkalin pil modelleri, kullanım ömrü bittiğinde elektron akışını sonlandırır.

Boyutlarına Göre Pil Çeşitleri Nelerdir?
Piyasa genelinde AA, AAA, AAAA gibi farklı pil boyutları bulunur. AA pil modelleri genelde kalem pil olarak da anılır. AAA şeklinde isimlendirilen piller ise kumanda pili veya ince kalem pil olarak bilinir. Üzerinde ya da paketinde AAAA yazan modeller, incenin incesi pil olarak satışa sunulur. Gündelik hayatta birçok yerde hayat kurtaran piller, takılacak pil yuvasına göre uygun boyutta tercih edilir.

Piyasada sıklıkla adı geçen 18650 pil, genelde 3,7 Volt gerilimde enerji çıkışı verebilirken 2200, 2600, 3000 gibi çok farklı mAh kapasitelerde üretilir. Li-ion pilin mAh kapasitesi deşarj süresini doğrudan etkiler. Daha yüksek güç gerektiren cihazlarda tercih edilen 18650 pil modelleri, şarj edilebilir avantajıyla uzun ömürlü kullanım sağlar.

Düğme pil adıyla satılan yuvarlak pil modelleri genelde baskül, kol saati, hesap makinesi, oto anahtar gibi yerlerde sıklıkla kullanılır. Saat pili olarak bilinen modeller, ufak boyutlarıyla kullanışlı çözümler sunar. İşitme cihazı pili ise, sürekli ihtiyaç duyan kullanıcılar için çoklu paketlerde satılır. Bittikçe kolayca değiştirilebilen küçük pil modelleri, gelişmiş elektronik cihazlara DC enerji sağlar.


Pil Voltajı Nedir?
Voltaj, gerilim farkını açıklayan bir birim olarak tanımlanır. Elektronik cihazlarda kullanılmak üzere tasarlanan piller, cihaz içerisindeki devrelerin çalışma voltajını sağlamakla görevlidir. Elektrik akımı ancak doğru gerilim sağlandığında devreyi tamamlayabilir. Örneğin, pil yatağında 1,5v AA yazan bir oyuncak için 1,5 Volt çıkış verebilen bir kalem pil kullanılmalıdır. Yüksek voltaj aşırı akım anlamına geldiğinden devre elemanlarını yakabilir.

Piller, cihazlardaki devreyi doğru akım ile çalıştırır. Pilin sağladığı bu DC elektrik, klasik duvar prizlerindeki AC akımdan farklıdır. Temelde bir gerilim kaynağı da olan pil çeşitleri, en çok 1.5, 3, 9v, 4.8, 12 volt pil kategorilerinde sergilenir. Farklı voltaj seviyelerinde üretimi yapılan piller, kullanılacak elektronik devrenin ihtiyacına göre seçilir.

Doldurulabilir Pil Modellerinin Avantajları
Tek kullanımlık pil seçeneklerinin yanı sıra doldurulabilir pil modelleri de bulunur. Bittiğinde tekrar şarj edilebilen piller farklı mAh kapasitelerinde çıkış verir. Örneğin, 1500 mAh kapasitesindeki 1,5v şarjlı pil, 900 mAh kapasiteli bir pile oranla çok daha uzun ömürlü çalışma sunar. Daha geç dolan yüksek mAh pil modelleri, aynı şekilde daha geç biter.
Alacağın akım.Zaman=2.3A.h olacak.Sen 2.3 A çekersen 1 saat sürer.1 Amper çekersen 2.3 saat gider.Çekeceğin akım senin yüküne bağlıdır kaynağa değil mAh yük birimidir, pilin tükenmeden önce verebileceği toplam yükü gösterir. 860 mAh pilden 860 mA akım çekilirse 1 saatte biter manasında. Pilin verebileceği maksimum akım ise pilin iç direncine bağlıdır, mAh değeriyle bir ilgisi yoktur. 1 A = 1 000 mah


Pil şarj cihazları ile doldurulabilen piller, özellikle sürekli kullanılan cihazlarda maliyet avantajı getirir. Örneğin, bir oyun konsolu kolu için her defasında pil satın almak yerine biten piller doldurularak yeniden kullanılabilir. Pil şarj cihazı üzerinde yazan Amper değeri pili ne kadar sürede doldurabileceği konusunda fikir verir. Yüksek Amper değeri sağlayan bir şarj cihazı pili daha hızlı şarj eder.

Lityum İyon Pil Nedir? Batarya Ne Anlama Gelir?
Şarj edilebilir pil çeşitlerinden olan lityum iyon piller, yüksek verimliliğiyle öne çıkar. Tam bitirilmeden de şarj edilebilen hafızalı lityum iyon pil modelleri, Li-ion pil veya 18650 pil adıyla da satışa sunulur. Deşarj kabiliyetleri yüksek olan Li-ion piller elektrik cihazların bataryalarında sıklıkla tercih edilir.

Hücrelerden oluşan Li-ion bataryalar, Powerbank cihazları, dizüstü bilgisayarlar, tıraş makineleri, şarjlı süpürge modelleri, cep telefonları, akıllı saatler gibi çok sayıda cihazın enerji ihtiyacına kaynak olur. Birden çok pilin birleştirilmesiyle dizayn edilen Li-ion bataryalar, şarj edilebilme avantajıyla uzun soluklu ve dayanıklı bir kullanım vadeder.


Lityum Ion Piller :
(3,7 volt) Yeni teknoloji cihazlarında oldukça sık tercih edilirler en büyük özelliği küçük olmaları,hafif olmaları, yüksek akımlı olmaları ve yüksek voltajlı olmalarıdır.. Li-Ion piller Ni-Cd piller gibi şarj edildikten sonra bekletilebilirler ve kısa zaman içerisinde kapasite kaybına uğramazlar.

Lithium Ion pillerde hafıza problemi yoktur bu sebebden Lithium Ion pilleri şarj etmek için tamamen boşalmasını beklemeye gerek yoktur ve şarjı yarıda kesmek bu pillere zarar vermez. Genellikle tek kullanılmazlar ve grup halinde kullanılırlar cep telefonları ,çeşitli ölçüm cihazları…vb. Yanlış amaçlı kullanımlarda tehlikeli bir pil çeşididir. Lithium Ion piller içerisinde yüksek kapasite barındırdığı için dikkatlice şarj edilmeli ve korunmalıdırlar. Kesinlikle direk güneşe maruz bırakılmamalıdırlar ve içleri açılmamalıdır patlama ve yangın riski vardır.

Lithium Ion piller ömür açısından pek kullanışlı değildirler diğer şarjlı piller gibi ilk şarjdan sonra değil bu pillerin ömürleri üretildikleri tarihden itibaren başlar. Kullansanızda kullanmasanızda üretimden sonra ömür kaybına uğrarlar.


Lityum polimer Piller:
Yeni teknolojik enerji kaynaklarındandır ancak lityum ion pillere oranla daha düşük enerji ve daha az şarj ve deşarj özelliği vardır, lityum polimer piller istenilen boyutlarda bulunması zor olan bir pil çeşididir genellikle büyük cihaz üreticilerin taleplerine göre özel şekilde üretilirler ancak son zamanlarda hobby pilleri olarakda tercih edilmektedirler. Lityum polimer piller son derece tehlikeli bir pil çeşididir kesinlikle dikkat edilmelidir yanıcı ve patlayıcı bir pildir suya atılsa dahi içerisindeki kimyasal yoğunlukdan dolayı yanmaya devam edecek bir pil çeşididir.Maliyet açısından lithium Ion pillerden daha pahalıdır.Bu sebebden dolayı günlük yaşantımızda pek tercih edilmezler ancak özel istek veya özel ürünler için tercih edilirler.

Alkalin Pil Nedir?
Alkalin pil türleri, çinko dioksit ve manganez dioksit kimyasalları arasında oluşan tepkimelerden yararlanarak elektrik çıkış verir. Alkalin piller genelde şarj edilemez ve bitince kullanılamaz hale gelir. Çok daha uzun raf ömrü avantajıyla tek kullanımlık ihtiyaçlar için üretilen pil modelleri, yüksek enerji yoğunluğuna sahiptir.

Yüke göre farklı seviyelerde akım sağlayan alkalin piller, kullanıldığı cihaza göre hızlı veya yavaş biter. Genelde 1.5V üretilen alkalin pil, boştayken ölçüldüğünde 1.5V ila 1.65V seviyelerinde gerilim gösterirken bir cihaza bağlıyken çalışan piller 1.1V ila 1.3V aralığında voltaj gösterir. Biten bir alkalin pil ise 0.8V - 1.0V civarında gerilim çıkışı verir.

Pil Alırken Dikkat Edilecek Hususlar
Elektronik cihazların pil takılan yerlerinde hangi boyut ve şekilde bir pil kullanılacağı belirtilir. Pil seçimi yapılırken cihazın pil yatağının dikkatle incelenmesi gerekir. 18650 pil, AA kalem pil, AAA ince pil, düğme pil, saat pili gibi seçeneklerden en uygun olanı tercih edilmelidir.

Pilin takıldığı cihaz sık sık ve sürekli kullanılıyorsa tek kullanımlık alkalin piller yerine doldurabilir pil ve pil şarj cihazı tercih edilmelidir. Böylece çok çalışan cihazlarda sürekli biten piller, şarj cihazı ile doldurularak yeniden kullanılabilir. Bu da maliyeti düşüren bir etken olur.

Piller üzerinde yazan mAh değerleri dikkate değerdir. Daha büyük mAh kapasitesi daha uzun süre kullanım anlamını taşır. Uzun soluklu çalışma gerektiren elektronik cihazlar için pilin mAh değerinin yüksek olması kullanıcılar için hayatı kolaylaştırır. Yüksek mAh kapasiteli piller güçlü şarj cihazları ile daha hızlı şarj edilebilir.

Pil Volt değeri elektrik cihazın talep ettiği voltaj seviyesi ile aynı olmak zorundadır. 1.2, 1.5, 3, 4.8, 5, 6, 7.2, 9, 9.6 veya 12 volt pil gibi seçeneklerden doğru olan seçilmelidir. Düşük voltaj cihazı çalıştırmazken yüksek volt değeri cihaza zarar verebilir.

Biten veya kullanılmış olan pillerin çöpe atılmaması gerekir. Toprağı ve suyu kirleten kimyasal piller, doğaya zarar verir. Ağır metal veya zehirli kimyasallar içeren piller işleri bittiğinde pil geri dönüşüm kutularına atılmalıdır.

Şarj edilebilir pil satın alırken NiMH, NiCd, lityum iyon ve lityum polimer gibi çeşitleri olduğunu göz önünde bulundurmakta fayda vardır. Bünyesinde çok sayıda pil modeli barındıran kategori aracılığıyla pil markaları ve pil fiyatları konusunda araştırma yapabilir ve size uyan modelleri anında satın alabilirsiniz.

Gelişen teknoloji, pil çeşitlerinin de artmasını sağlamıştır. Günümüzde, farklı özelliklere sahip birçok pil çeşidi, piyasada satışa sunulmaktadır. Elektrikli cihazların çalışması için kullanılan piller, kullanım alanına göre farklı boyutlara sahiptir. Elektronik cihazlarda, kalem pil kullanımı oldukça yaygındır. Günlük olarak kullanılan cihazlarda, 12 volt kalem pil kullanımı oldukça yaygındır. Buna örnek olarak, kumandalar verilebilir. Yaşam alanlarında, pil kullanımının en sık karşılaşıldığı cihazlarda 12 volt kalem pil uzun ömürlü ve sıkıntısız bir kullanım sağlar. 12 volt pil çeşitleri oldukça fazladır. Sağladığı elektrik miktarının, cihazlarda sorunsuz kullanımı, 12 volt pil çeşitleri üretiminin artmasını sağlamıştır. Bu piller, 12 V 1500 mah pil, 12 volt 23 amper pil ve 12 volt 27 amper pil seçenekleri ile piyasada satışa sunulmuştur. Bazı elektrikli cihazlar, kare piller ile çalışır. Kare piller, şekilleri nedeniyle bu şekilde isimlendirilir. Kalem pillerden farklı olarak daha geniş bir tasarıma sahiptir. Çalışma prensibi olarak, kalem pillerden farklı değildir fakat bazı cihazların pil yuvası, kare pillere uyumlu olarak tasarlanmıştır. Bu nedenle kare piller, kullanıcılar tarafından, sıklıkla tercih edilen pil çeşitleri arasında yer alır. avantajlarla dolu dünyasında, 12 volt kare pil seçeneklerine göz atabilir, cihazınız ile uyumlu ürünleri satın alabilirsiniz.

Güneş pili, çevre dostu ve ekolojik dengeye katkı sağlayan bir pil çeşididir. Güneşten aldığı ışık sayesinde elektrik üreten bu piller, özellikle dış alanlarda kullanılan ışık sistemlerinde kullanılır. Dış mekanlarda kullanılan bu piller, gündüz, güneş ışığını üzerine çekerek, sürekli bir kullanım sağlar. Özellikle bahçe ışıklarında güneş pili ile sıklıkla karşılaşılır. Gün ışığını üzerine toplayan güneş pilleri, akşamları depoladığı bu enerjiyi, elektrik olarak kullanır ve ışıklandırma sisteminin çalışmasını sağlar. Oldukça verimli bir elektrik üretme yöntemi olan güneş pilleri, 12 volt seçeneği ile piyasada satışa sunulmuştur. 12 volt güneş pili fiyatları da avantajlı seçeneklerle  yer alır.


Elektrikli Cihazlarda Pil Kullanımı
Elektrik ve elektronik sektörünün ana elemanlarından biri pillerdir. Piller, kimyasal yapıları sayesinde enerji dönüşümü konusunda kullanışlı ürünlerdir. Elektronik aygıt kategorisinde yer alan piller, bünyelerindeki kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürerek elektrikli cihazların çalışmasına olanak sağlar. Pillerin artı ve eksi kutupları bu enerji akışı için gerekli alanları temsil eder. Pillerde bulunan artı (katot) ve eksi (anot) uçlar, elektronların geçişi için kullanılan yapılardır. Pil üzerinde bulunan eksi uç, elektronik cihazın çalışması için gerekli olan elektronların ana kaynağını temsil eder. Enerji, belli tepkimeler sonucu ortaya çıkan güç kaynağıdır. Bir pilin elektron oluşturması için kimyasal yapısında yer alan elektrolit iyonların bir uçtan diğer uca akış gerçekleştirmesi gerekir. Elektrolit iyonların bu şekilde akışı, pilin güç üretmesini sağlar. Gelişen teknoloji ile birlikte pillerin yapısı da büyük değişimlere uğramıştır. Günlük kullanımda tüketiciler daha uzun ömürlü ve güçlü pillere kavuşmuştur.

Gündelik hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alan piller, kullandığımız çoğu elektronik cihazda, geniş kullanım alanına sahiptir. Pil ile çalışan cihazlar, kablo ile prize bağlanma ihtiyacı duymaz. Bu nedenle, pille çalışan elektrikli aletler genellikle portatif ürünlerdir. Daha düşük enerji ile çalışma imkanı bulan elektronik cihazlarda, kullanım kolaylığı açısından enerji ihtiyacı için piller tercih edilir. Bu elektronik cihazlar, pil yuvası ismi verilen bölümlere sahiptir. Pil yuvası, adından da anlaşılacağı üzere cihazın çalışması için gerekli enerjiyi üreten pillerin doğru bir şekilde cihazda yer almasını sağlayan kutulardır. Pil yuvası, enerji akışı sırasında, pilin yapısında hata oluşmasını yüksek oranda önler. Elektronik cihazların genellikle, arka kısımlarında yer alan pil yuvalarının birçok çeşidi piyasada satışa sunulmuştur. Elektronik cihazın, kaç pil ile çalıştığı ve bu pillerin voltaj miktarları pil yuvasının farklı çeşitlerinin kullanılmasını zorunlu kılar. Tüketiciler tarafından en fazla tercih edilen pil yuvası seçenekleri arasında 12 volt pil yatağı yer alır. 12 volt pil yuvası, 12 volt akıma sahip pillerin rahat kullanımı için özel olarak dizayn edilmiştir. Bu yuva sayesinde, 12 volt pil akımı doğru ve güvenli şekilde yapılır. Bu elektrikli cihazın güvenliği açısından önemli bir unsurdur. Bunun dışında 18650 pil yuvası, ikili pil yuvası, üçlü pil yuvası, para pil yuvası, şeffaf pil yuvası gibi ürünler de kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilir. Pil yuvasını seçerken kullanılan cihazın özellikleri konusunda bilgi sahibi olmak doğru ürün tercihi için önemli bir konudur.

Cihazın İhtiyaç Duyduğu Enerjiye Göre Pil Seçimi
Piller, voltaj miktarı, boyut ve cins farklılıklarından dolayı geniş ürün yelpazesine sahiptir. Halihazırda piyasada satışı bulunan birçok pil çeşidi kullanıcılara sunulmuştur.

Tüketiciler tarafından en çok bilinen ve kullanılan pil çeşitleri, lityum, iyon ve çinko karbon pillerdir. Birçok elektronik cihaz pil ile çalışır. Bunların başında, elektrikli cihaz kumandaları, saatler, çocuk oyuncakları, diş fırçaları, tıraş makineleri, pilli LED ışıklar, bilgisayar fareleri gibi günlük hayatta en çok kullanılan ürünler gelir. Cihazın türüne ve ihtiyaç duyduğu enerji miktarına göre pil seçimi yapabilirsiniz. Örneğin, kumandalar için 12 volt pil kullanımı oldukça yaygındır. 12 volt kumanda pili, televizyon veya klima kumandaları için kullanışlı piller arasında yer alır. 12 V pil, uzun süreli ve sorunsuz kullanım özelliği nedeniyle, kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilir. Dünyaca ünlü markalara ait 12 volt pil fiyatları uygun seçeneklerle  yer alır.

Piller, tek kullanımlık ve şarj edilebilir olmak üzere iki sınıfa ayrılır. Tüketim ve kullanım alanına göre, kendinize uygun seçeneklere, kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Tek kullanımlık ve şarj edilebilir piller, kimyasal yapılarında yaşanan farklılık nedeniyle birbirlerinden ayrılır. İki çeşidin de kendine ait kullanım avantajları vardır. Tek kullanımlık pilleri, ömürleri tükeninceye kadar kullanabilirsiniz. Cihazınızda kullandığınız pil, kullanım sıklığına bağlı olarak, bir süre sonra enerji üretemez hale gelir. Böyle bir durumda yapılması gereken, ömrü tükenen pili, çevre sağlığı açısından, yalnızca pil atık kutularına göndermektir. Tek kullanımlık piller ile şarj edilebilir piller arasında, çalışma prensibi açısından büyük bir farklılık yoktur. Her iki pil çeşidinde de, eksi kutupta üretilen elektrolit iyonlar, artı kutba aktarılarak, enerji üretimi sağlanır. Tek kullanımlık pillerin kimyasal yapısı, elektrotların, tekrar kullanılmasına müsaade etmeyecek şekilde tasarlanmıştır. Tek kullanımlık pillerde, elektrotlar, geri dönüştürülemez. Bu nedenle de şarj edilerek, elektrotların geri kazanılması mümkün değildir. Tek kullanımlık pillere örnek olarak, alkalin piller ve çinko-karbon piller verilebilir.

Sürekli Kullanılan Cihazlarda Şarjlı Pil Avantajı
Tek kullanımlık piller birçok kullanıcı tarafından, sıklıkla tercih edilir. Özellikle çok sık kullanılmayan cihazlarda, bu pillere rastlayabilirsiniz. Daha nadir kullanılan elektrikli cihazların pil tüketimi de az olmaktadır. Bu nedenle şarj etme ve yeni pil alma ihtiyacı oldukça azdır. Tek kullanımlık piller, şarjlı pillere oranla daha uygun fiyatlarla satılır. Şarjlı piller, adından da anlaşılacağı üzere, şarj edilebilir ve tekrar kullanılabilir pillerdir. Şarjlı pillerin kimyasal yapısı, tek kullanımlık pillerden farklıdır. Şarjlı pillerde, elektrik üretimi şu şekilde olur; elektrik üretimi için gerekli olan kimyasal tepkime, ters akım kullanılarak, ilk kullanımdaki haline dönüştürülür. Şarjlı piller bu sayede, tekrar elektrik üretebilecek duruma gelir. Bunun nedeni kimyasal tepkimelerin organize ediliş şeklidir. Şarj edilir pilleri, günlük hayatta, daha sık kullandığınız cihazlarda tercih edebilirsiniz. Tekrar tekrar kullanma imkanı sağlayan bu piller, pil şarj makinesi ile doldurulur. Portatif bir araç olan pil şarj makinesi, pili yerleştirmenizi sağlayan pil yuvalarına sahiptir. Şarj dolumu yapılan piller, tekrar kullanılabilir hale gelir.

Günlük yaşamda daha fazla kullanılan elektronik cihazlarda, şarjlı pil kullanımı daha yaygındır. Bunun en önemli sebebi, elektrik ihtiyacı duyan cihazların pil tüketimini hızlı bir şekilde gerçekleştirmesidir. Örneğin, fotoğraf makinelerinde kullanılan bataryalar, şarj edilebilir özellikleri ile ön plana çıkar. Kullanıcı, bataryası zayıflayan ve makinenin çalışma potansiyelini düşüren bataryayı şarj etme ihtiyacı duyar. Şarj dolumu tamamlandığında, fotoğraf makinesi tekrar kullanılabilir hale gelir. Şarj edilebilir pil örnekleri arasında lityum, iyon ve lityum polimer bataryalar yer alır. Ayrıca günlük hayatta en sık kullandığımız cihazlarda yer alan kurşun asit aküler ve nikel metal hidrit yapılı piller ve nikel kadmiyum yapısındaki kalem piller, bilinen ve en çok kullanılan şarjlı piller arasında yer alır. Günlük hayatta en çok kullandığımız elektronik cihazlar arasında, elektrikli cihazların kumandaları bulunur. Klima, televizyon ve bazı lamba sistemleri, kumandalar aracılığıyla yönetilir. Bu cihazlar için 12 volt şarjlı pil, tüketiciler tarafından sıklıkla tercih edilir. 12 volt şarj edilebilir pil, şarj cihazı ile doldurulduktan sonra yeniden enerji üretebilir. Elektrikli cihazları çalıştırmak ve yönetmek için kullanılan kumandalarda, rahatlıkla ve güvenle kullanabileceğiniz 12 volt şarj edilebilir pil ürünlerine  kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Pil Yuvası Seçiminde Pil Boyutunun Önemi
Şarjlı piller, günlük hayatta neredeyse her alanda karşınıza çıkabilir. Kolay ve sürekli bir kullanım sağlayan şarjlı piller, kimyasal yapıları sayesinde, elektrik akımını yeniden kullanılabilir hale getirir. Elektrik akımının yeniden sağlanması, pilin yeniden kullanımına olanak tanır. Örneğin, arabaların çalışması için aküler hayati öneme sahiptir. Otomobiller, elektronik cihazlardır ve bir elektrik akımı olmadan çalışmaları mümkün değildir. Akü, bir aracın olmazsa olmazsa ekipmanlarından biridir. Hatta akü olmazsa aracınızın çalışması mümkün değildir. Oto aküleri, kurşun-asit kimyasal yapısına sahip ürünlerdir ve şarj edilebilir özelliğe sahiptir. Araçlar, bu şarj sistemini, her çalıştırıldığında, otomatik olarak sağlar. Bunun dışında, cep telefonları, şarj edilebilir pillere sahip bir diğer cihazdır. Ayrıca, taşınabilir bilgisayarlarda da lityum piller kullanılır.

Şarj edilebilir ve tek kullanımlık olmaz üzere iki sınıfa ayrılan piller, farklı kimyasal yapılarından dolayı, farklı türlere sahiptir. Piller, içlerindeki kimyasal yapıyı kullanarak enerji üretirler. Bu enerji günlük yaşamda kullandığımız birçok cihazın çalışması için gerekli olan ön koşuldur. Örneğin, elektrikli cihazların kumandası çoğunlukla, pil aracılığıyla çalışır. Bu cihazlar, çalışmak için yüksek enerjilere ihtiyaç duymaz. Çalışması için gerekli enerjiyi, pillerden sağlayan bu cihazlar, çalışma prensiplerine göre farklı türdeki piller ile kullanılabilir duruma gelir. Elektronik cihazın, pil yuvası ve çalışma şekli, pil boyutu seçiminde en önemli faktördür. Bunlar dışında, AA ve AAA boyutlarına sahip nikel bazlı piller de şarj edilebilir özellikleri ile ön plana çıkar.

Uzun Ömürlü Kullanım İçin Lityum İyon Pil
Piller, şarj edilebilir ve tek kullanımlık olmak üzere iki sınıfa ayrılır. Bunun dışında, kimyasal yapılarındaki farklılıklar nedeniyle, birçok pil türü vardır. Lityum iyon piller buna örnek olarak verilebilir. Şarj edilebilir pil kategorisinde yer alan lityum iyon piller, kimyasal yapıları sayesinde, yüksek bir enerji verimliliği sağlar. Kullanım açısından birçok avantaj sağlayan bu özelliği dışında, uzun ömürlü pillerdir. Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen lityum iyon piller voltaj farklılıklarına sahiptir. Elektronik cihazın, ihtiyaç duyduğu enerjiye uygun miktar voltaj sağlayan piller, tercih sebebidir. Özellikle, günlük hayatta en çok kullanılan cihazlar arasında yer alan cep telefonu ve taşınabilir bilgisayarlarda, lityum iyon piller kullanılır. Oldukça hafif bir yapıya sahip olan lityum iyon piller piyasada, 12 volt iyon pil, 12 volt lityum iyon pil gibi seçenekler ile yer almaktadır. Lityum iyon piller, şarj edilebilme özellikleri ile ön plana çıkar. Pil kullanımını daha doğru bir şekilde gerçekleştirebilmek için, pilin tamamen tükendikten sonra şarj edilmesi önerilir.

Lityum iyon pillerde böyle bir durum söz konusu değildir. Bu pilleri şarj etmek için tamamen bitmesini beklemenize gerek yoktur. Özellikle taşınabilir cihazlarda, sıklıkla tercih edilen piller, elektronik cihazlarını ömrünü uzatması ile biliniyor. Hafif piller olarak bilinen lityum iyon piller, yüksek enerji sağlamaları ve uzun ömürlü olmaları nedeniyle, tercih sebebidir. Daha sağlıklı bir kullanım için, güneş ışığı ve yüksek ısıdan korunması tavsiye edilir. Tek kullanımlık piller, ömürlerinin tamamlanmasının ardından tekrar kullanılamayan pillerdir. Piller, kimyasal yapıları sayesinde, iyon elektronlarını, kullanılabilir enerjiye dönüştürebilen cihazlardır. Günlük hayatta birçok elektrikli cihaz, pil enerjisi ile çalışır. Çinko-karbon ve alkalin, piller, kullanıcılar tarafından tercih edilir. Alkalin pillerin bazıları, şarj edilebilir özelliğe sahiptir. Çinko-karbon piller, oldukça uzun ömürlüdür. Bu nedenle, özellikle yaşam alanlarında kullanılan pille çalışan elektronik cihazlarda sıklıkla tercih edilir. Çinko-karbon pillerin kimyasal yapıları yüksek miktarda elektrik üretimine uygun değildir. Bu nedenle, çalışması için yüksek volt elektriğe ihtiyaç duymayan cihazlarda kullanıma daha uygundur. Bu piller, uzun ömürlü piller olarak bilinir. Genellikle saat ve kumandalarda, çinko-karbon piller kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.