Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Muz Kabuğunun Faydaları ve İnanılmaz Kullanım Alanı

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Hepimizin alıştığı bazı şeyler vardır. Örneğin, ayakkabılarımızın yanlarını lokantada verilen ıslak mendille silmek gibi. Alışkanlıklarımız, hayatımızın merkezinde yer edinirken yaşamımızı kolaylaştıracak hileleri gözden kaçırabiliriz. Bazen öyle bir şeye denk geliriz ki 'Neden daha önce keşfetmedim bunu?' demekten kendimizi alıkoyamayız. İşte, size birbirinden ilginç 9 adet hayat kolaylaştırıcı hile!

Muz dünyanın her yerinde çok sevilen ve oldukça fazla tüketilen bir meyvedir.

Tadının yanı sıra potasyum açısından zengin olması, karnı tok tutması ve tatlılara ayrı bir lezzet katması muzun severek tüketilen bir gıda maddesi olmasını sağlar.

Muz ayrıca düşük kan basıncını dengeler, potasyum sağlar, astım riskini azaltır, kalbi korur ve hafızayı güçlendirir.

Peki muz kabuklarının da en az muz kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz?

İşte muz kabuklarının hiç bilinmeyen 7 faydası...

1. Muz kabuğu kalp dostudur Kalp sağlığı için zengin potasyum içeren muzun kabukları da aynı işlevi görür.

Potasyum kalp krizine karşı koruyucu etkiye sahiptir, kalp atış ritmini, elektrolit ve sıvı dengesini düzenler.

2. Muz kabuğu dişleri beyazlatır Potasyum, magnezyum ve manganez oldukça zengin olan muz kabuğu dişleri beyazlatmada ve diş lekelerinin temizlenmesinde önemli rol oynar.


3. Muz kabuğu göz sağlığını korur Göz sağlığı faydası için akla gelen ilk besin kuşkusuz havuçtur.

Muz kabuğu da havuç gibi A vitamini açısından zengin bir besindir.

A vitamininin yanı sıra muz kabuğu ayrıca lütein açısından da zengindir. Bu özelliği ile muz kabuğu yemek sarı nokta hastalığı ve karatakt gibi göz hastalıklarına karşı gözleri korur.


4. Muz kabuğunun mutluluk artırıcı etkisi vardır Muz ve muz kabuğu mutluluğu artıran bir çeşit amino asit olan triptofan açısından zengindir.

Muz kabukları ayrıca bol miktarda serotonin içerir.

5. Muz kabuğu bol miktarda antioksidan içerir Sağlıklı bir beslenmenin temelini oluşturan öğelerden birisi olan antioksidan kansere sebep olan serbest radikaller ile mücadeleye yardımcı olur.

Beslenme alışkanlığınıza daha çok antioksidan eklemek istiyorsanız muz kabuğunu mutlaka tercih etmelisiniz.

6.Business Insider'a göre muz kabuğu günlük B6 vitamini ihtiyacının yüzde 20'sini karşılar.

B6 vitamini yemeğin enerjiye dönüşmesini sağlar.

Bu sayede yediğiniz yemekler enerjiye dönüşür ve kilo vermenize yardımcı olur.

7. Muz kabuğu uyku kalitenizi yükseltir Mutluluk artırıcı etkiye sahip triptofan ayrıca rahat bir uyku için de gereklidir.

Peki muz kabuğu gerçekten yenilebilir mi? Muz kabuğu yenilebilir bir gıda maddesidir.

Fakat tek zararlı yönü muz kabuğu üzerinde olması muhtemel tarım ve böcek ilaçlarıdır.

Muz kabuğunu yeterince iyi yıkarsanız bu sorundan kurtulabilirsiniz. Her ne kadar muzun kendisi kadar lezzetli olmasa da muz kabuğu yenilebilir özelliğe sahiptir.

Muz kabuğu nasıl yenilir?

Muz kabuğu nasıl yenilir? Faydası saymakla bitmeyen muz kabuğunu nasıl yiyebiliriz?

Muz kabuğunu kolayca yemenin birkaç basit yöntemi vardır.

Meyveli içeceklerinizin içerisine doğrayabilir, yatmadan önce muz kabuğundan çay yaparak içebilir ve soslar hazırlayabilirsiniz.

Muz Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

  1. Akneleri yok eder, sivilcelere iyi gelir.
  2. Diş üzerinde oluşan lekeleri giderir, dişleri beyazlatır.
  3. Cilt lekeleri ve siyah noktalara karşı etkilidir.
  4. Böcek ve sivrisineklerin oluşturduğu kaşıntıları ve izleri giderir.
  5. Kıymık batmasına çözümdür.
  6. Göz altı şişliklerine ve göz torbalarına olumlu etkisi vardır.
  7. Şiddetli baş ağrısına karşı etkilidir.
  8. Sedef hastalığının tedavisine destek olur.
  9. Vücutta oluşan siğilleri azaltır.
  10. Ayak tabanında oluşan nasırlara ve topuk dikenine iyi gelir.
  11. Ayakkabıları tahriş etmeden parlatır.

Muz Kabuğu Nasıl Kullanılır?

  1. Akne ve sivilceler için; Muz kabuğu, iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Böylece cilt yüzeyinde kullanıldığında aknelerin oluşmasını önlüyor. Sivilcelerin kurumasını sağlıyor. Bu özelliğinden faydalanmak için muz kabuğunun iç kısmıyla, yüzünüze hafifçe masaj yapın. Cildin bu maddeleri emmesi için, 20 dakika bekleyin. Ardından soğuk suyla yıkayın. Bu yöntemi günde 2 kez tekrarlayabilirsiniz.
  2. Diş lekeleri; Muz kabuğunun içinde bulunan sitrik asit, hem lekelerin giderilmesine, hem de dişlerin güçlenmesine yardımcı olur. Bunun için muz kabuğunun iç kısmıyla dişlerinizi bastırmadan ovuşturun. Ardından dişlerinizi her zamanki gibi fırçalayın. Bu yöntemi günde 1-2 kez tekrarlayabilirsiniz. Düzenli uygulamalarda fark kısa sürede görünür.
  3. Cilt lekeleri, siyah noktalar için; Muz kabuğunun içiyle cildinize 5 dakika boyunca masaj yapın. Ardından 20 dakika bekleyin ve soğuk suyla durulayın. Haftada 2-3 kez uygulayabilirsiniz. Muz maskesi kuru ciltler için; Bir adet muzu soyup kasede ezin. 1 çay kaşığı bal ve badem yağını ezilmiş muza ekleyip karıştırın. Karışımı, ince bir tabaka halinde yüzünüze sürüp gerilme hissedinceye kadar 4-5 dakika bekletin. Ilık su ile yıkayıp temizleyin.
  4. Böcek ve sinek ısırıkları için; Muz kabuğunda bulunan polisakkaritler, böcek ısırıklarından sonra oluşan kaşıntı ve şişlikleri giderir. Bu özelliğinden yararlanmak için, ısırığın olduğu bölgeye 5 dakika muz kabuğuyla masaj yapın. Ardından 15 dakika bekleyin ve temizleyin. 
  5. Kıymık için; Cildin yumuşamasına ve nemlenmesine yardımcı olan muz kabuğu, kıymık batmalarına da birebir. Kıymığın olduğu bölgeye muz kabuğu koyun ve bandajla sararak sabitleyin. 5 saat beklettikten sonra bandajı açabilirsiniz. Kıymık, muz kabu��uyla birlikte çıkmış olacaktır.
  1. Göz altı torbaları ve şişlikleri için; Muz kabuğu, nemlendirici özelliği sayesinde göz altı torbalarından kurtulmanızı sağlayabilir. Bunun için, muz kabuğunun içinde bulunan kısımları kazıyın. Parmağınızın ucuyla göz altına bu karışımı sürün. Etkisini arttırmak için, aloe vera yağıyla karıştırabilirsiniz. Maskeyi 15 dakika beklettikten sonra bol suyla birlikte temizleyin. (Göze çok yakın sürmemeye dikkat edin.)
  2. Şiddetli baş ağrısı için; Baş ağrılarını dindirmek için muz kabuğunu alın ve şakak bölgelerine yerleştirin. Düşmemesi için bir bezle sararak sabitleyebilirsiniz. Ağrınızın yavaş yavaş geçtiğini görebilirsiniz.
  3. Sedef hastalığı için; İçeriğinde çeşitli antioksidanlar bulunan muz kabuğunu, doktorunuz onaylarsa sedef hastalığı tedavisi için de kullanabilirsiniz. Bunun için muz kabuğuna zeytinyağı döküp sedefli bölgeye sürmeniz, daha sonra soğuk suyla temizlemeniz yeterli. Ancak dediğimiz gibi bu yöntemi uygulamadan önce mutlaka doktorunuzun onayını alın.
  4. Siğiller için; Muz kabuğu, siğilleri eritme konusunda da destek olur. Siğilin boyutundan daha büyük olan bir muz kabuğunu bu bölgeye yerleştirin ve bandajla sararak bir gece bekletin. Ertesi sabah bandajı açın. Siğiller eriyene kadar bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Fakat gündüzleri bu bölgeleri sarmayın.
  5. Nasır ve topuk dikeni için; Muz kabuğunun nemlendirici özelliği topuklarda oluşan sertleşmiş nasırlara iyi gelir. Uygulama için gece yatmadan önce muz kabuğunu topuk bölgesine yerleştirin ve bandajla hafifçe sarın. Ardından çorabınızı giyin ve bir gece bekletin. Sabah kalktığınızda bandajı açarak topuklarınızı ılık suyla yıkayın.
  6. Ayakkabıları parlatmak için; Muz kabuğu içeriğinde bulunan maddeleri sayesinde deri ayakkabıların parlamasını ve cilalanmasını sağlar. Muz kabuğu ile ayakkabılarınızı ovalayın. Üzerinde yapışkanlık kaldığında yumuşak bezle ovarak temizleyin. Bu yöntemi deri mobilyalarda kullanabilirsiniz.
Muz Kabuğunun Besin Değeri

Muz kabuğu, içeriğinde pek çok besin maddesi barındırır. Örneğin, bir muz kabuğu, B vitamini, C vitamini, potasyum, magnezyum, fosfor ve lif gibi besinler açısından oldukça zengindir. Ayrıca, muz kabuğu, antioksidanlar açısından da oldukça zengindir.

Sindirime Yardımcı Olur

Muz kabuğu, içeriğindeki lif sayesinde sindirim sistemi sağlığına yardımcı olur. Lif, bağırsaklarda biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve kabızlık gibi sindirim sorunlarının önlenmesine yardımcı olur.

Cilt Sağlığına Katkıda Bulunur

Muz kabuğu, cilt sağlığına da katkıda bulunur. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde cildi serbest radikallerden korur ve cildin yaşlanmasını yavaşlatır. Ayrıca, muz kabuğu, ciltteki sivilce ve siyah nokta gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur.

 Ağrı Kesici Etkisi Vardır
Muz kabuğunun içeriğinde, ağrı kesici etkisi olan bir madde olan serotonin bulunur. Serotonin, ağrı kesici etkisiyle birlikte, stresi azaltmaya ve ruh halini iyileştirmeye yardımcı olur.

Zehirli Maddelerin Atılmasına Yardımcı Olur
Muz kabuğu, içeriğindeki lif sayesinde vücuttaki toksinleri ve zehirli maddeleri atılmasına yardımcı olur. Ayrıca, muz kabuğunun içeriğindeki pektin maddesi, bağırsaklardaki zararlı bakterileri ortadan kaldırır.

Sağlıklı Dişler İçin Faydalıdır
Muz kabuğu, içeriğindeki potasyum sayesinde diş sağlığına da katkıda bulunur. Potasyum, diş minesini güçlendirir ve diş çürümelerini önler.

Sonuç olarak, muz kabuğunun faydaları oldukça çeşitlidir. Muz kabuğunun besin değeri yüksek olduğu için, çöpe atılmaması gerekir.

Muz kabuğunun cilde faydaları



Muz Kabuğunun Cilt Üzerindeki Faydaları?
Vücudumuzun herhangi bir yerinde deforme olmuş siğiller ya da kızarıkları muz kabuğu ile giderebiliriz.  Sivilceler yüzünden çok sıkıntı çeken biriyseniz gece yatmadan önce yüzünüzü güzelce yıkayınız ve ardından muz kabuğu ile yüzünüze masaj yapın. Yüzünüzü yıkamadan uyuyun ve sabah hafif ılık su ile yıkayınız. Bu işlemi her gün düzenli bir şekilde yaparsanız muzun cilt üzerindeki faydalarını görebilirsiniz.  İlerleyen yaşlarda ortaya çıkan cilt kırışıklarına etkili bir çözümdür. Cilt üzerinde bulunan yaralarda da muz kabuğu etkili bir rol oynar.

Doğal öksürük şurubu makalemizi de okuyunuz.

Muzdan Cilt Maskesi Nasıl Yapılır?
Yukarıda belirtilen şikâyetleriniz varsa harika bir muz maskesiyle de etkili bir çözüme kavuşabilirsiniz. Nasıl mı? 1 adet muzu iyice eziniz. Bir kap içerisine alarak 1 adet yumurta kırın ve karıştırın. Yüzünüzü sabunlu su ile yıkadıktan sonra bu maskeyi yüzünüze uygulayın. Ortalama 20 dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın bu işlemi düzenli olarak her gün uygulayın ve sonucu siz görün. Kusursuz bir cilde sahip olmak bu kadar basittir.

Not: Eğer muza alerjiniz varsa veya alerjik bir cilde sahipseniz, bu yöntemleri kesinlikle uygulamayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.