Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Karıncaların bir daha gelmemesini sağlayan doğal çözüm

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Karıncalar bahar ve yaz aylarında artış gösteriyor. Karıncalara zarar vermeden onlardan kurtulmak için çeşitli yollar aranıyor. Evdeki karıncaları kovucu ürünler zararlı kimyasallar içerebiliyor. Oysaki her evde bulunan zararsız bir malzeme ile karıncalardan kurtulmak mümkün olabiliyor.

KARINCALARDAN KURTULMANIN PRATİK YOLU

Sue Morgan kendi kullandığı önerisini paylaşarak "Talk pudrası en iyisidir" dedi. Diğer sosyal medya kullanıcıları da bu öneriye katıldıklarını belirterek "Talk pudrasını deneyin, her seferinde işe yarıyor.", "Talk veya nane yağı. Bir rotaya bağlı kalacaklar, bu yüzden nereden geldiklerini görün ve onlarla o noktada ilgilenin.” yorumlarını yaptı.
Bu yöntemi deneyenler ve başarısını görenler "Kesinlikle talk pudrasından nefret ediyorlar. Bu yöntem benim için her yıl işe yarıyor.", "Annemin yıllardır karıncalarla sorunları var, talk pudrası eserlerini okudu, denedi ve şimdi denediğinden beri sorun yaşamadı." dedi.


Talk Pudrası Nedir?

 Talk pudrası, pek çok açıdan faydalı olan bir mineraldir. Doğal olarak beyaz, yassı ya da yeşilimsi tabakalar halinde ve çok yumuşaktır. Bu mineral, tırnakla kolayca kazınabilir. Ticari hayatta çok önemli bir kullanım alanı vardır. Talk, fabrikalarda farklı amaçlar için işlendikten sonra piyasaya sürülür.

 Çok yumuşak bir yapısı olduğu için, öğütülerek çok ince tanecikler haline getirilebilmesi için talk pudra yapımında sıkça kullanılır. Aynı zamanda kurşun kalemlerin ve bazı sabunların yapımında da Talk kullanılır. Talk elektriği ve ısıyı çok zor bir şekilde ilettiği için, fırın ve soba kaplamalarında, elektrik araçlarında yalıtkan olarak da kullanılır.

Talk Pudrası Nerelerde Kullanılır?

 Talk; boya yapımında, seramikte, çatı kaplamasında, haşarat ilacı üretiminde, kozmetikte, kauçuk ve kağıt sanayinde, farmakolojide, asfalt dolgu maddesi yapımında, hayvan yemi ve gübre üretiminde sıkça kullanılır. Bu ürünün kullanım amacına göre, nem oranı, yumuşaklığı, yağ absorbsiyonu, özgül ağırlığı, erime noktası, ısı ve elektrik iletkenliği ve kimyasal analiz önemlidir.

 Talk Pudrası Ne İşe Yarar?

 Talk pudrası pisliklere ve yaralara serpilir. Özellikle de küçük çocuklara banyodan sonra uygulanır. Bu işte kullanılan talk eczanelerde genellikle paketle satılır ve delikli kutulara konularak bölgeye serpilir. Hoş bir koku vermesi için de içine kokulu maddeler de katılır. Talkın başlıca kullanım alanları;

Seramik Sanayiinde: Talkın ısı ile genleşme özelliği çok az olduğu için mutfak ve banyo seramiklerinde ve elektrik sobalarının plakalarında kullanılıyor. Seramik sanayiinde kullanılacak olan talkta kimyasal ve fiziksel yapı açısından homojenlik istenir. Aynı zamanda, dağılımı ve tane iriliği ile pişirme rengi de çok önemlidir.

Çatı Kaplamasında: Çatı kaplaması için genellikle kalitesiz talklar tercih edilir. Bu nedenle de hammaddede saflık ve beyazlık aranmaz. Aranan özellikler arasında ise, yağ emme özelliği, dağılımı ve tane boyu yer alır.

Boya Sanayiinde: Yaprak ve lif özelliğine sahip olan talklar, yağ absorblama özelliği nedeni ile boya ve benzeri yağ yapımında kullanılır.

Haşerelere Karşı: Talk, haşere öldürücü özelliğe sahip ilaç yapımında da kullanılır.

Kauçuk Sanayiinde: Talk, pek çok sentetik plastik, lastik ve kauçuk üretiminde doldurucu olarak kullanılır.

Kağıt Sanayiinde: Talk, tane boyu, yumuşaklığı, suda emme ve mürekkep emme özelliği nedeni ile kağıt sanayiinde sıkça kullanılır.

Kozmetik ve Farmakolojide: Talkın istenilen tane boyutuna getirilmesi mümkün olduğu için kayganlığından ve kimyasal saflığından dolayı ilaç üretiminde ve kozmetik ürünleri kullanılır.

Talk Pudrası Neyden Yapılır?

 Talk, kayaların kırılıp kurutulması sonucunda millenerek prosesi ile elde edilir. Proses, minerallerin pek çoğunu içinden çıkarır. Ama asbestos benzeri bazı kalıntı ve lifler talk içinde kalır. Talk pudrası, ev ve bahçede kullanılan pek çok üründe, antasit olarak yer alır. En önemlisi ve en zararlısı da koltuk altı spreyleri, antiperspirant deodorantlar, bebek pudraları, rollonlar ve kremlerdir.

 Talk Pudrası, bebek pudrasının ana üründür. Aynı zamanda, boya, tebeşir, sabun, yalıtım malzemeleri, tekstil ve gıdada aplikasyonlar vardır. Talk, kanserojen içerikli bir yapı olan asbestosa çok yakın bir malzeme olduğu için oldukça zararlıdır. 

Karıncaları Evden Uzaklaştırmanın 10 İlginç Yöntemi ; Karıncaları evden uzaklaştırmanın yollarını arayanla için bu yazımızı sizlerle paylaşacağız. Karıncadan kurtulma yöntemleri neler? Bu yöntemleri uygularsanız evinizdeki karınca sürülerinin biranda yok olduğunu göreceksiniz. İlginç bilgiler platformu olarak sizlere bu gün bu yöntemleri anlatacağım.
Karıncaları Evden Uzaklaştırmanın 10 İlginç Yöntemi

Evden karıncaları uzaklaştırmak aslında çok basittir. Fakat bu yöntemleri bilmeyenler için evdeki karıncalar sizlere işkence olmaktadır. Bu yüzden de ben sizlere bu bilgileri verdikten sonra siz hangisini isterseniz o yöntemi kullanın. Bu yaptığınız aşamadan sonra evinizde karıncalar kalmayacaktır.

Gelelim bu 7 ilgin yöntem hangileridir. Bunlara. Değerli arkadaşlar sırayla bu yöntemleri deneyerek karınca sürülerine evinizde dur diyeceksiniz.

1) Limon Suyu

Karıncalar limon suyunu sevmezler. Bu limon suyunu kapı kenarlarına ve pencere kenarlarına dökerseniz eğer karıncaların kokuya olan hassasiyetleri dağılmakta ve kokuyu takip etmedeye başlamadan dağılmaktadırlar. Karıncalar evin girişinden girmeme kararı alarak güzergahlarını değiştirmektedirler.

2) Nane
Özellikle bakteriler içinde hayati öneme sahip olan nane evin içerisine güzel bir kolu bırakacak ve o nane yağını pamuğa sürerek evin her köşesine küçük parçalar halinde bırakırsanız karıncalar o güzergahları kullanmayı bırakacaklardır.

3) Sirke

Sirke de tıpkı limon suyu gibi kullanılırsa karıncaların giriş bölgelerinde koku dağılmasına sebep olacak ve karıncaların içeri girmesini önleyecektir. Sirke de karıncalardan kurtulma yöntemlerinden birisidir.

4) Kahve Tozu

Kahve tozu karıncadan kurtulma yöntemlerinden birisidir. Toz kahveyi evinizin belli yerlerine serpiştirseniz karıncaların güzergahlarında kokusuna maruz kalmasına ayrıca hemen yön değişmelerine sebep olacaktır. Bunu evinizin girişine ve pencere kenarlarına koymanız daha güzel olacaktır.

5) Tebeşir Tozu

Tebeşir tozu karıncalar için üzerinden geçmeyecekleri tozlar kategorisindedir. Karıncaların metabolizmasını olumsuz etkileyen ve yapışan bu tozlar evinizden karıncaları uzaklaştırmanın yöntemlerindendir. Bunu genelde evin girişine avluya serpebilirsiniz.

6) Kireç

Tıpkı tebeşir tozu gibi uygulanmalı ve daima sizi de etkilemeyecek yerlerde olmalıdır. Kirecin bir artı yanı da sadece karıncalar için de değil diğer haşereler içinde fayda sağlamaktadır. Hatta eski köy evlerinde sık sık evin kireçle badana yapılması bu geleneğin devam ettiğini gösterir. Kireç yardımı ile karıncalardan bu şekilde kurtulabilirsiniz. Köyde ve köy benzeri yerleşkede yaşıyorsanız da duvarınızı dezenfekte edebilirsiniz.

7) Sabunlu Su

Sabunlu su karıcasavar olarak bilinmektedir. Kireç gibi haşerelere de engel olan keskin kokusu sayesinde karıncaları etkilemektedir. Bu keskin koku da karıncaların kolu izini kaybetmelerine neden olmaktadır. Kokuyu kaybeden karınca yuvasına dönüş yapar veya başka kokular peşine düşecektir.

8) Tarçın

Tarçın, evinizde bulunan karınca ve diğer böceklerin ortadan kaldırılmasında en etkili çözümler arasında yer almaktadır. Özellikle karıncaların yoğun olduğu bölgelere serpiştirmeniz, koku izlerinin kaybolmasına yardımcı olacaktır. Karıncaları uzaklaştırmak için toz tarçın yerine tarçın yağı kullanmanız, evinizin güzel ve ferah kokmasını sağlayacaktır.

9) Kırmızı Biber ve Karabiber

Karıncalar, kırmızı biber ve karabiberden nefret etmektedir. Özellikle karıncaların yoğun olduğu bölgelere, bir miktar karabiber veya kırmızı biber serpiştirmeniz yeterli olacaktır. Aynı zamanda kırmızı biber ve su karışımı hazırlayarak evinizde ki mikropları ortadan kaldırabilirsiniz.

10)  Narenciye Kabukları
Karınca Uzaklaştırma Yöntemleri

Karıncalar özellikle kış mevsimlerinde sıcak alanları tercih etmektedir. Kontrolsüz ve dikkatsiz davranmanız, soğuk bir havada tüm karıncaların evinize yerleşmesine sebep olabilir. Narenciye kabukları, karıncaların beslendiği mantar türleri için toksit özelliği taşımaktadır. Özellikle portakal, mandalina, greyfurt ve nar kabuklarını karıncaların bulunduğu bölgelere koymanız önerilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.