Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Ankara'da Gezilecek Yerler

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Başkenti keşfetmek, sokaklarında dolaşmak ve tarihini ve doğasını yaşamak bambaşka… Mustafa Kemal Atatürk'ün mezar anıtının yer aldığı Anıtkabir, Atatürk Evi ve Müzesi, TBMM… Ankara'da görülecek çok yer bulunuyor. Anadolu kültürünü yaşatan önemli yapılardan biri olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi de Ankara'da yer alıyor. Kızılay Meydanı, Ankara Kalesi ve şehrin yeşil vahası Kuğulu Park da şehri ziyaret ettiğiniz zaman öncelik verebileceğiniz adreslerin başında geliyor.
Ankara'da Gezilecek Yerler
Anıtkabir
Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün, Ankara Anıttepe'de bulunan anıt mezarıdır. Barış Parkı ve Anıt Bloku olarak iki kısma ayrılan Anıtkabir'in mimari tasarımı için 1 Mart 1941 yılında Serbest Proje Yarışması düzenlendi. Yarışmaya Türkiye'den ve dünyadan 47 projeyle birçok mimar katıldı ve 18 Kasım 1943 tarihinde Prof. Emin Onat ve Doç. Orhan Arden'in projelerinin uygulanmasına karar verildi. İnşaat 9 Ekim 1944 günü başladı ve 1 Eylül 1953'te bitirildi.

Ankara Kalesi
Ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmeyen Ankara Kalesi, Altındağ ilçesinde yer alıyor. Bu kale, tarih boyunca hem yerleşim hem savunma amaçlı olarak birçok medeniyet tarafından kullanılmış.

Kalecik Kalesi
Ankara'da yüksek bir tepe üzerinde yer alan Kalecik Kalesi'ni mutlaka ziyaret edin ve kaleden görünen manzarayı doya doya izleyin.

Atakule
Ankara'nın ilk, Türkiye'nin ikinci seyir teraslı alışveriş merkezi olarak bilinen Atakule, dikkat çeken mimarisi ile Ankara'nın simgesi haline gelmiş durumda. Şehrin tümüne hakim olan alışveriş merkezinin döner lokantası tüm şehre hakim bir manzaraya sahip. Şehrin en yüksek noktalarından biri olan Atakule'den gün batımını seyredebilirsiniz.

Hacı Bayram-ı Veli Türbesi
Tarihi Hacı Bayram Camii'ne ev sahipliği yapan türbe, 1429-1430 yıllarında yapılmış. Ankara'ya gelmişken buraya uğramamak olmaz. Türbenin 15. yüzyıla ait ahşap işlemeli kapılarını ise Ankara Etnografya Müzesi'nde görebilirsiniz.

Elmadağ Kayak Merkezi
Elmadağ'ın kuzey yamacında 1500-1850 m yükseklikte yer alan merkez, Ankara'ya 18 km mesafede bulunuyor. Merkezde 548 m uzunluğunda, saatte 720 kişi kapasiteli bir adet teleski bulunuyor.

Soğuksu Milli Parkı
Ankara'ya 80 km mesafedeki park, yaklaşık 1050 hektarlık bir alanı kaplıyor. Turistik bakımdan büyük bir önem taşıyan park, sahip olduğu bitki örtüsü ile de biyolojik açıdan ayrı bir özellik taşıyor.

Kızılcahamam ve Ayaş Kaplıcaları
Ankara, termal kaynaklar açısından oldukça zengin kaplıcalara ev sahipliği yapıyor. Kaplıcalardan faydalanmaya gelen birçok misafiri ağırlayan Ankara'da bulunan ünlü kaplıcalardan biri olan Ayaş, suyunun özellikleri, sıcaklığı ve mineralleri bakımından Avrupa'daki dünyaca ünlü Kardlspat suyunun aynısıdır. Yine Ankara'daki zengin termal kaynaklardan olan Kızılcahamam'daki kaplıcalar ise haziran ve ekim ayları arasında sıklıkla ziyaret ediliyor.

Anfa Altınpark Expo Center
1991 yılının ekim ayından bu yana hizmet veren Anfa Altınpark Expo Center, açık sergileme alanları da bulunan bir fuar alanı. Tesiste her yıl 15'in üzerinde uzmanlık fuarı düzenleniyor.

Augustus Tapınağı
Ulus'ta, Hacı Bayram Camii'nin bitişiğinde yer alan tapınak, Monumentum Ancyranum (Ankara Anıtı) olarak da biliniyor. MÖ 25-MÖ 20 yılları arasında inşa edilmiş olan tapınak, Galat Kralı Pilamenes tarafından Roma İmparatoru Augustus adına bir bağlılık nişanesi olarak yaptırılmış.

Roma Hamamı
Taş ve tuğladan yapılan Roma Hamamı, Çankırı Caddesi üzerinde yer alıyor. Roma İmparatoru Caracalla tarafından 3. yüzyılda, sağlık tanrısı Asklepios adına yapılan hamam, iki bölümden oluşuyor.

Külhöyük
Hitit ve Eski Tunç Çağı yerleşimlerinden kalma buluntuların açığa çıktığı Külhöyük, Ankara'nın Haymana ilçesinde yer alıyor. Orta büyüklükteki bu höyükte hala uzmanlar tarafından kazılar yapılıyor.

Beypazarı Evleri
Ankara'nın turistik yerleri arasında ilk sıralarda yer alan tarihi Beypazarı Evleri, zemin katları taş ve üst katları ahşap kullanılarak inşa edilmiş binalardan oluşuyor. Benimsenen iç içe yerleşim tarzından dolayı bu evler, birbirine bitişik şekilde inşa edilmiş.

Mogan ve Eymir Gölleri
Evet, Ankara'de deniz yok belki ama burada da manzarasına bakıp tadını çıkarabileceğiniz göller bulunuyor. Mogan ve Eymir de bu göllerden. Göl kıyısındaki kafelerde dinlenebilir ya da Gölbaşı'nda mangal keyfi yapabilirsiniz.

Ankara Müzeleri
Görkemli tarihi ile öne çıkan şehirde ziyaret edebileceğiniz birçok müze bulunuyor. Bunlar arasında; Anıtkabir Atatürk Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Etnografya Müzesi, Resim ve Heykel Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Gordion Müzesi, PTT Pul Müzesi, Çengel Han Rahmi Koç Müzesi, Atatürk Evi, Pembe Köşk ve daha pek çok farklı müze bulunuyor.

Ankara'nın Parkları
Kafeleri ve şık mağazaları ile Ankara'da sosyal hayatın merkezlerinden olan Tunalı Hilmi Caddesi'nin üst tarafına doğru çıkarsanız Kuğulu Park'ın harika manzarası ile buluşabilirsiniz. Ulus tarafındaysanız şehrin simge mekanlarından biri olan Gençlik Parkı'nda güzel vakit geçirebilirsiniz. Mogan Park'ta göl kıyısında vakit geçirmenin tadına bakabilir, Atatürk Orman Çiftliği'nde yeşile doyabilirsiniz. Botanik Parkı, Seğmenler Parkı, Harikalar Diyarı ve daha birçok park Ankara'nın dinlenme alanları arasında yer alıyor.

Ankara'da Ne Yenir?
Ankara'nın en ünlü yemeği tabii ki Ankara Tavası! Şehrin bunun yanında Orman Kebabı, Efelek Dolması, Aş Çorbası ve Pıtpıt Pilavı gibi yöresel yemekleri de bulunuyor. Bol susamlı Kızılay Simidi ve lezzetli mi lezzetli Beypazarı Kurusu da Ankara'ya gelince yemeniz gerekenlerden. Eğer canınız dürüm çektiyse adres belli, Aspava sizi bekler.

Ankara'da Alışveriş
Büyükşehir olmasından dolayı Ankara'da çok sayıda alışveriş merkezi bulunuyor. Ulus, Kızılay ve Kavaklıdere alışveriş merkezlerinin yoğunlaştığı bölgeler olarak rağbet görüyor. Ulus yakınlarındaki Çıkrıkçılar Yokuşu'nda dokuma, bakır, çömlek, hasır, deri gibi geleneksel el sanatları ürünleri, çeşitli takı, süs, hediyelik ürünler ve her türlü antika eşyanın satıldığı alışveriş mekanları bulunuyor. Diğer bir alternatif de çeşitli antika, bakır ve mücevheratın yanı sıra baharat, kurutulmuş meyve ve kuruyemiş satılan Bakırcılar Çarşısı. Modern alışveriş merkezleri ise genelde Kızılay'da, Tunalı Hilmi Caddesi'nde ve Çankaya Atakule'de yer alıyor. Ankara'dan dönerken sevdiklerinize hediye etmek için Ankara Balı, Beypazarı Kurusu ve bakır süs eşyaları alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.