Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

İzmir'de Gezilecek Yerler

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
İzmir Otelleri Müzeler İzmir'de hem tarihe ışık tutan hem de kültür-sanat severlerin beklentisini karşılayan pek çok müze bulunuyor. Atatürk Müzesi, İzmir Arkeoloji Müzesi, İzmir Etnografya Müzesi, İzmir Tarih ve Sanat Müzesi ise en dikkat çekenlerden…

Camiler
İzmir her biri mimarisi ile göz dolduran camileriyle de ünlü. Kemeraltı Camii, Salepçioğlu Camii, Başdurak Camii, Kestane Pazarı Camii, Yalı (Konak) Camii, Hisar Camii ve Şadırvan Camii ise İzmir ziyareti sırasında mutlaka görülmesi gereken yapıların başında yer alıyor.İzmir Saat Kulesi
Parçaları yurt dışından getirilerek inşa edilen kulenin saati, Alman İmparatoru 2. Wilhelm tarafından Osmanlı padişahı II. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. yıldönümünü kutlamak için hediye olarak inşa edilmiş. 25 metre boyundaki kulenin mermer kubbeli çeşmeleri ve dört giriş üzerinde 68 sütunu bulunuyor.

Atatürk Anıtı
İzmir, Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir rol oynayan şehirlerden olduğundan kentin pek çok noktasında dönemi hatırlatan pek çok yapı bulunuyor. Cumhuriyet Meydanı'nda yer alan Atatürk Anıtı ise Atatürk'ün "Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz'dir. İleri..." komutunu simgeliyor. Bu etkileyici heykel, İzmir tarihini yakından tanımak isteyenlerin görmesi gereken yapıların başında geliyor.

Asansör
1907 yılında inşa edilen 51 metrelik yükseklikteki asansör, Mithatpaşa Caddesi ile Halil Rıfat Paşa semtini birleştiriyor. Kentin önemli isimlerinden Nesim Levi tarafından yaptırılan Asansör, İzmir manzarasını izlenebildiği en güzel mekanlardan… Siz de İzmir manzarasını doyasıya izlemek isitiyorsanız Doria Morena'dan geçip Asansör'den İzmir'i seyre dalmayı unutmayın.

Konak Pier (Eski Gümrük Binası)
Günümüzde alışveriş merkezi olarak kullanılan binanın, 19. yüzyılda Fransızlar tarafından gümrük mallarını saklamak amacıyla yapıldığı biliniyor.

Hükümet Konağı
İzmir'in Kurtuluş Savaşı'nı simgeleyen yapılarından biri de Hükümet konağı… 1868-1872 yılları arasında inşa edilen konak, belirli zamanlarda renove edilse de hala o günlerden izler taşıyor.

İzmir Milli Kütüphane ve Elhamra Sineması
İttihat ve Terakki Fırkası'nın çabalarıyla yapımına başlanan Elhamra Sineması'nın 1926'da, kütüphane binasının ise 1933 yılında tamamlandığı biliniyor. Kütüphane günümüzde hala faaliyetlerine devam ediyor. Tarihteki ilk sesli filmin gösterildiği sinema ise şu an Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesi olarak hizmet veriyor.

Kemeraltı
Her köşesinde tarihten bir iz barındıran Kemeraltı Çarşısı, yüzyıllardır İzmir'in en canlı alışveriş mekânı olarak biliniyor. Günün her saatinde kalabalık olan Kemeraltı'nın en hareketli bölgelerinden biri de sinagoglarıyla ünlü Havra Sokağı.

Kemeraltı'nı meşhur eden bir başka sebep için bölgede bulunan Midyeciler Sokağı diyebiliriz.. Taze midye severler için bir vaha niteliğinde olan sokak, geç saatlere kadar midye tezgahlarının başına geçen midye tutkunlarıyla dolup taşıyor.

Agora
İzmir'in Namazgâh semtinde bulunan İzmir Agorası, Roma Dönemi'nden (M.S. 2. yüzyıl) kalmış olmasıyla tarih dikkat çekiyor. Bilinen en büyük ve en iyi korunmuş Agora olduğu tahmin edilen bölgede, kazı çalışmaları hala devam ediyor. Agora çalışmaları sırasında; Tanrı Hermes, Dionysos, Eros, Herakles heykellerinin yanı sıra pek çok erkek-kadın-hayvan heykeli ile baş, kabartma, figürün ve mermer, taş, kemik, cam, maden ve pişmiş topraktan eserlerin çıktığı biliniyor.

Kadifekale
Körfeze hâkim bir noktada kurulmuş olan Kadifekale, Büyük İskender tarafından yaptırılmış. İlk yapıldığı dönemdeki özellikleriyle günümüze dek ulaşamayan yapı Roma, Bizans, Beylikler ve Osmanlı dönemlerinden de izler taşıyor. Ünlü yapı tarihe ışık tutan mimarisi ile olduğu kadar muhteşem manzarasıyla da ziyaretçilerini büyülüyor.

İzmir'de Ne Yenir?
Kuru İncir, sultaniye üzümü ve Kemalpaşa kirazı İzmir'de denemeniz gereken lezzetlerin başında yer alıyor. Hatta tatil dönüşünde hediye olarak götürmek için de harika bir alternatif olabilir. Bergama tulum peyniri de İzmir tatili sırasında denenmesi gereken ve şehrin simgesi olan en önemli lezzetlerden biri. Sokak lezzetlerini sevenlerdenseniz lokma ve midye de İzmir'de mutlaka yemeniz gerekenlerden. İzmir denildiğinde kumruyu es geçmek olmaz. Özel bir simit ekmeğiyle hazırlanan kumru, ülkenin pek çok noktasına yayılmış olsa da hala en güzel kumruyu yalnızca İzmir ve Çeşme'de yiyebilirsiniz. Şehir Ege kıyılarında olunca mutfağında mezelerin başrolde olduğunu hatırlatmamak olmaz. Özellikle zeytinyağlı sarma, enginar ve kabak sıyırması mutlaka denenmeli!

Alışveriş Keyfi
Kentte en yoğun olan alışveriş mekânlarının, Anafartalar Caddesi'nin sağında ve solunda yer alan Kemeraltı Sokakları'nda yer aldığını söylemek mümkün. Urgancılar Çarşısı, Kuyumcular Çarşısı, basmacılar ve ayakkabıcılar bu sokaklarda karşınıza çıkacaklar arasında. Bunların yanı sıra en iyi ve modern alışveriş merkezleri Alsancak'taki Kordon Boyu'nda, Karşıyaka ve Cumhuriyet Caddesi'nde yer alıyor.

Gece Hayatı
İzmir'de yan yana sıralanmış gece kulüpleri ve barların yer aldığı Alsancak, Kordon ve Karşıyaka'daki denize karşı konumlanmış eğlence merkezleri oldukça hareketli ve renkli. Herkes için bir eğlence seçeneği bulunan şehirde eğlence, geç saatlere kadar devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.