Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Evde Oyun Hamuru Nasıl Yapılır?

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Evde oyun hamuru nasıl yapılır? sorusunun cevabını ve ev yapımı oyun hamuru tarifini bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Oyun hamuru küçük çocukların farklı şekiller oluşturarak oynadıkları renkli ve yumuşak yapıya sahip bir üründür. Çocuklar bu hamurları kalıplar yardımı ile ya da elleri ile şekillendirebilirler. Oyun hamuru sayesinde çocuklar hem birçok şey öğrenir hem de hayal güçleri ve el becerileri gelişebilir. Her yaştan çocuğun severek oynadığı bu hamurlar dışarıdan alınabileceği gibi isteyenler evde kendileri de oyun hamuru yapabilirler. Bunun için uygulayabileceğiniz tariflerden bazılarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz. Siz de çocuğunuzun sağlığına zararlı olmayan doğal içeriğe sahip bir ürün ile oynamasını isterseniz bu tariflerden istediğinizi evde rahatlıkla yapabilirsiniz. 
Evde Oyun Hamuru Yapımı
Evde oyun hamuru yapımı oldukça kolaydır. Verilen malzeme listesini doğru oranda uygularsanız istediğiniz renkte oyun hamurunu evde rahatlıkla yapabilirsiniz. Hamuru yaparken tüm malzemeleri birbiri ile güzelce karıştırmaya dikkat etmelisiniz. Tariflerdeki malzemelerin hepsi evimizin mutfağında bulunduğu için ekstra harcama yapmaya gerek kalmadan isteyen herkes oyun hamuru yapabilir.
Ev Yapımı Oyun Hamuru Tarifleri
Tarif 1
Malzemeler
* 1 su bardağı un
* 1/4 su bardağı su
* 1/2 su bardağı tuz
* 1 çay kaşığı sıvı yağ
* İstediğiniz renkte çok az gıda boyası
Yapılışı
Bir kabın içine un, tuz ve sıvı yağı alın. Bunları karıştırdıktan sonra kabın içine azar azar su ilave ederek malzemeyi hamur kıvamına getirene kadar yoğurun. Eğer elde ettiğiniz hamur çok cıvık olduysa içine biraz daha un katarak kıvamını ayarlayabilirsiniz. Yapmış olduğunuz hamurunun içine çay kaşığının ucu ile gıda boyası ekleyin ve renk iyice belli olana kadar yoğurun. Oyun hamurunu farklı renklerde yapmak isterseniz bundan kopardığınız parçaları gıda boyası ile ayrı ayrı renklendirebilirsiniz. 
Tarif 2
Malzemeler
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 6 yemek kaşığı tuz
* 2 yemek kaşığı elma sirkesi ( bunun yerine aynı miktarda tartar kremi de kullanabilirsiniz. )
* İstediğiniz renkte gıda boyası
Yapılışı
İlk olarak derin bir kabın içine belirtilen miktarda un ve suyu alarak bunları karıştırmakla işe başlayın. Daha sonra içine elma sirkesini de ilave edin ve tüm malzemeyi iyice yoğurarak hamur haline gelmelerini sağlayın. Son olarak oyun hamurunu renklendirmeniz gerekiyor. Bunun için hamurun içine sıvı yağ ve gıda boyasını da ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Hamur soğuduktan sonra ağzı kapaklı kaplarda muhafaza edebilirsiniz.  Ev yapımı oyun hamuru tarifi konusunda istediğinizi seçebilirsiniz. Yapmış olduğunuz oyun hamurunu açıkta bırakmayın. Aksi halde kuruyacak ve kullanılamaz hale gelecektir. Oyun hamurunu çocuğunuz oynamadığı zaman ağzı kapalı kaplarda güvenle muhafaza edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.