Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Kararan Takılar Nasıl Parlatılır?

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Kararan takılar nasıl parlatılır? sorusunun cevabı takı kullanmayı sevenler için oldukça önemlidir. Altın ya da gümüş takılar zamanla kararak eski parlaklığını yitirebilir. Böyle bir durumda bu takıları tekrar kullanmak için parlatılmaları gerekmektedir. Altın ve gümüş takıların parlatılması sadece görünüm açısından değil hijyen bakımından da önemlidir. Siz de kararan ve lekelenen takılarınızdan şikayetçiyseniz, bu yazımızda paylaşacağımız püf noktalarından faydalanabilirsiniz. 
Kararan Takıları Parlatma Yöntemleri
Kararan takıları bir kuyumcuya götürerek parlatabilir ya da bunları parlatmak için satılan özel ürünlerden alabilirsiniz. Bunların yanı sıra kararan ya da lekelenen takılarınızı doğal ürünler kullanarak evde kendiniz de parlatabilirsiniz. Altın ve gümüş takıları doğal yapılarını bozmayacak ürünlerde parlatmak mümkündür. Takıların özelliğine uygun doğal ürünlerle onları tekrar eski parlaklığına kavuşturmak isterseniz bu konudaki çözüm evinizin mutfağında bulunmaktadır. 
Kararan Takılar Evde Nasıl Parlatılır?
Kararan takıları parlatmak için karbonat, tuz, limon ve bulaşık deterjanı gibi doğal ürünler kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra amonyak ve diş macunu da evde takıları parlatmak için kullanılan malzemeler arasında bulunur. Bu tür malzemeler takıların üzerindeki kir ve tozların temizlenmesine yardımcı olur. Bir kaba uygun oranda su ve takıyı temizleyecek malzeme konulduktan sonra üzerine ılık su ilave edilerek bir süre beklenir. Sürenin bitiminde takılar yumuşak bir bez ya da havlu ile hafifçe ovularak kurulanır. Bu tür pratik uygulamaları evde düzenli bir şekilde yaptığınızda takılarınız her zaman yeni alınmış gibi parlak olacaktır.
Altın Takılar Nasıl Parlatılır?
Başta alyans, küpe ve bilezik olmak üzere birçok altın çeşidi bulunmaktadır. Severek aldığınız bu takılar zamanla kararak parlaklığını yitirebilir. Böyle bir durumda, altın takılar nasıl parlatılır diye düşünebilirsiniz. Takılarınıza zarar vermeden onları parlatmak için; 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı karbonat, yarım yemek kaşığı bulaşık deterjanı ve 1 su bardağı sıcak suya ihtiyaç var. Bu malzemelerin dışında alüminyum folyo, derin bir kase ve kurulama yapmak için de temiz ve yumuşak bir bez ya da havlu gerekmektedir. Uygulamanın nasıl yapılacağına gelince; ilk olarak kasenin içini güzelce alüminyum folyo ile kaplayın. Sonrasında belirtilen miktarda karbonat, tuz ve bulaşık deterjanını kasenin içine alın. Bunların üzerine sıcak suyu ilave ettikten sonra takılarınızı bu karışımın içine alın. Bu şekilde 10 dakika bekletin. Sürenin bitiminde altın takıları kasenin içinden alın. Takılar girintili ve çıkıntılı bir tasarıma sahipse aralarda temizlenmeyen yerler kalmış olabilir. Kullanmadığınız bir diş fırçası yardımı ile girinti ve çıkıntıları fazla bastırmadan fırçalayabilirsiniz. Bu pratik yöntem sayesinde arada kalan lekeleri de kolayca giderebilirsiniz. Temizlediğiniz altın takıları bol su ile yıkayarak duruladıktan sonra temiz ve yumuşak bir bez ya da havlu ile silerek kurulayabilirsiniz.
Gümüş Takılar Nasıl Parlatılır?
Gümüş takı kullanmayı seven kişi sayısı oldukça fazladır. İlk alındıklarında parlak bir görünüme sahip olan gümüş takılar zamanla kararak eski bir görünüm alabilirler. Böyle bir durumda kararan gümüş takılar nasıl parlatılır? sorusu akla gelebilir. Gümüş takıları parlatmak için diş macunu ya da limon suyu ve tuz karışımından faydalanabilirsiniz. Gümüş takıları diş macunu ile parlatmak isterseniz bunların üzerine diş macununu ince bir tabaka halinde sürün. 15 dakika kadar bu şekilde beklettikten sonra takıları çok bastırmadan ovalayın ve sonrasında bol su ile yıkayarak durulayın. Limon suyu ve tuz ile yapacağınız karışım da gümüşleri parlatmak için güvenli bir yöntemdir. Bir kabın içine limonu sıkın ve bunun üzerine biraz da tuz ilave ederek güzelce karıştırın. Yumuşak bir bezi hazırladığınız bu karışıma batırdıktan sonra parlatmak istediğiniz gümüş takıları bununla ovalayabilirsiniz. 
Bu yazımızda sizlerle, kararan takıları parlatma yöntemleri hakkındaki pratik bilgileri paylaştık. Bu yöntemleri uygularken altın ya da gümüş takıların üzerine fazla baskı uygulamamaya dikkat etmelisiniz. Temizleme veya kurulama işlemi sırasında fazla bastırmanız halinde takılarınız çizilebilir. Bunun yanı sıra kurulama yapmak için de yumuşak bir bez ya da havlu kullanmanız gerekiyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.