Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Antalya'da Gezilecek Yerler

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Antalya Akdeniz'in harikalar diyarı ve Türk turizminin göz bebeği olan Antalya, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Eşsiz doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri, ucu bucağı olmayan muhteşem sahilleri, mavi bayraklı plajları ve el değmemiş koyları ile bu kent yaz tatili denince ilk akla gelen yerlerden biri olarak göze çarpıyor.

Sahip olduğu tüm güzellikleri misafirlerine cömertçe sunan şehir; Lara, Kemer, Belek, Side, Manavgat, Kalkan, Kaş, Kumluca, Finike, Kekova gibi birçok önemli tatil beldesine de ev sahipliği yapıyor. Doğal ve tarihi zenginlikleri ile popülerliğini her daim koruyan, hem yerli hem yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen kentin her köşesi görülmeye ve keşfedilmeye değer...Antalya'ya Tatil İçin Ne Zaman Gidilir?
Başta yaz mevsimi olmak üzere yılın her zamanı Antalya'nın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. İster yazın Akdeniz'in tertemiz sularının berrak görüntüsü eşliğinde uzanan koyları ve kumsallarıyla buluşup doyasıya tatil yapmaya, isterseniz yılın diğer zamanlarında tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleri keşfetmeye gelmiş olun. Antalya Otelleri arasından sizin için en uygun olanı bularak konforlu ve eğlenceli bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Her Şey Dahil Antalya Otelleri
Türkiye'nin en iyi otellerine ev sahipliği yapan Antalya'da, hayalinizdeki tatili doyasıya yaşayacağınız pek çok seçenek mevcut. Bu seçenekler arasında misafirlere birçok hizmeti ve olanağı ücretsiz sunan Her Şey Dahil konseptli oteller öne çıkıyor.

Her Şey Dahil Antalya otellerine rezervasyon yaparak; deniz ve güneşin tadını çıkarırken konfor, eğlence, lezzet ve daha pek çok açıdan beklentinizi karşılayacak bir tatil geçirebilirsiniz.

Türk ve dünya mutfaklarından özel lezzetler sunan restoranlarda açık büfe kahvaltının, ücretsiz öğünlerin ve sınırsız içecek imkanının tadını çıkarabilirsiniz.

 Gece ve gündüz eğlenceyi yaşatan aktivite olanaklarından, animasyon gösterilerinden yararlanabilirsiniz. Açık ve kapalı yüzme havuzları, su kaydırakları, hamam, sauna ve spa olanakları da Antalya otellerinde sizi bekleyen güzellikler arasında yer alıyor.


Antalya'da farklı beğeni ve bütçelere hitap eden ekonomik seçeneklerin sayısı da oldukça fazla… Özel bir tatil deneyimi sunan Antalya butik oteller, ev konforunda konaklayabileceğiniz Antalya apart oteller, ekonomik ve şirin Antalya pansiyonlar, Antalya için tatil planı yaparken değerlendirebileceğiniz seçenekler arasında yer alıyor. Ayrıca evlilik sürecindeki yoğun tempoyu geride bırakmak isteyen yeni evli çiftler için balayı otelleri ile Antalya, balayı tatilinde ideal yerlerin başında geliyor.

Antalya Otellerinde Erken Rezervasyon Fırsatları
En güzel Antalya otellerinde avantajlı fiyatlarla tatil yapmak isterseniz, ETS'nin cazip indirimler sunduğu Erken Rezervasyon kampanyasını değerlendirebilirsiniz.

Her yıl kasım ayında başlayan ve mayıs ayında sona eren Erken Rezervasyon dönemi, en popüler yazlık destinasyonlarda %45'ye varan indirimler sunuyor. İlk dönem en yüksek indirimin sunulduğu Erken Rezervasyon fırsatlarında, sonraki dönemlerde indirim oranları kademeli olarak azalıyor. Üstelik Erken Rezervasyon Sigortası ayrıcalığı ile rezervasyonunuzu, tatilinize 72 saat kalaya kadar koşulsuz iptal etme hakkına da sahipsiniz.

Pek çok yazlık destinasyonda olduğu gibi Antalya otellerinde de erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirerek gönül rahatlığı ile hayalinizdeki tatili çok daha avantajlı fiyatlarla gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

Antalya'ya Nasıl gidilir?
Antalya Otelleri arasından seçiminizi yapıp rezervasyonunuzu tamamlandınız. Sıra geldi ulaşıma… Antalya'ya en kısa sürede ve en konforlu şekilde ulaşmak için uçak yolculuğunu tercih edebilirsiniz.

Antalya Havalimanı'na ya da Antalya Gazipaşa Alanya Havalimanı'na uçuşu bulunan pek çok hava yolunun uçuşlarını Antalya Uçak bileti sayfasında görüntüleyebilir, sizin için en uygun Antalya uçak biletini kolayca satın alabilirsiniz.

Antalya'ya otobüs ile ulaşım sağlamak isterseniz, ETS'nin deneyimli kaptanlar tarafından kullanılan lüks ve konforlu otobüslerini tercih edebilirsiniz.

Antalya'da Ulaşım
Şehir içi ulaşımın oldukça rahat olduğu Antalya'da; tramvay, halk otobüsü, taksi gibi seçenekler sık seferleri ile misafirlere kolaylık sunuyor. Havalimanından şehir merkezine ulaşım sağlamak için herhangi bir toplu taşıma aracı bulunmuyor.

Bunun için taksi, havalimanı servisleri ya da araç kiralama seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Antalya Otogarı'ndan ise dilediğiniz ilçeye düzenli aralıklarla kalkan otobüs ve minibüsleri kullanarak gitmek istediğiniz yere rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Antalya'da Gezilebilecek Yerler
Şehrin en gözde tarihi mekanlarının başında Hadrianus Kapısı, Kesik Minare, Kaleiçi, Yivli Minare ve Eski Antalya Evleri geliyor. Antalya merkeze 30 kilometre mesafedeki Termessos Antik Kenti de görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Kökleri Hititler'e kadar uzanan Perge Antik Kenti de Büyük İskender, Bergama Krallığı, Roma ve Bizans Dönemi'ne tanıklık etmiş önemli bir tarihi kent.


Binlerce yıldan bu yana eski güzelliğini korumayı başarabilmiş ihtişamlı tiyatrosu ile Aspendos Antik Kenti'ni de unutmamak gerek. Helenistik Dönem'de kurulan Olympos Antik Kenti, binlerce yıllık kalıntılarıyla tarihin uzak ve görkemli izlerini bizlere sunuyor. Buraya yakın konumdaki Yanartaş da görülmesi gereken yerlerden. Dinler Bahçesi'ni ve Silyon Antik Kenti'ni ise Belek'te görülmesi gereken yerler listenizin en üst sıralarına ekleyebilirsiniz.

Antalya Plajları
Dağların denize paralel uzanmasının doğal sonucu olarak Antalya kıyılarında öyle güzel, o kadar çok sayıda plaj oluşmuş ki çakıl taşı sevenlerden ince kum tercih edenlere kadar herkesi mutlu edecek seçenekler mevcut. Bu sebeple Antalya'nın en popüler bölgeleri de hep plajlarıyla öne çıkmış. En güzel Antalya plajları;

Konyaaltı Plajı,
Lara Plajı,
Karpuz kaldıran Plajı,
Kemer Plajı,
Phaselis Plajı,
Adrasan Plajı,
Olimpos
Çıralı Plajı


Antalya'nın merkezine yakın konumda bulunan ve Akdeniz'in tadına doyabileceğiniz plajlardan sadece birkaçı...

Hayalinizdeki tatile karar verdikten sonra Antalya'nın en güzel otelleri arasından dilediğinizi seçerek tüm yılın yorgunluğundan arınabilirsiniz. Saymakla bitiremeyeceğimiz Antalya plajları arasından en öne çıkanları sıralayarak karar vermenize küçük bir yardımda bulunabiliriz.


Antalya'nın Doğal Güzellikleri
Antalya'nın mutlaka görülmesi gereken doğal güzelliklerinden bazıları;

 Dünyanın en iyi rafting merkezlerinden biri olan ve iki tarihi köprünün taçlandırdığı Köprülü Kanyon,
Doğanın Akdeniz kıyılarına bıraktığı en güzel armağanlardan biri olan Düden Şelalesi,
Eşsiz manzarası ile izlemeye doyamayacağınız Manavgat Şelalesi,
Tertemiz sularının altından ulaşılabilen gizli mağarası ile heyecan verici bir keşif noktası olan Kurşunlu Şelalesi,
Toroslar zirvesinde saklanan Saklıkent Kayak Merkezi,
Karain Mağarası,
Damlataş Mağarası,
Dim Mağarası,
Karaalioğlu Parkı,
Fransız Batığı,
Falezler
Sıçan Adası

Antalya'nın Milli Parkları
Antalya sınırları içerisinde 4 milli park ve 1 tabiat parkı bulunuyor. Eşsiz güzellikteki bu alanlar, oldukça zengin bitki örtüsüne ve hayvan topluluğuna sahip.

Her biri onlarca yıllık tarihe sahip olan ve doğal güzellikler barındıran Köprülü Kanyon Milli Parkı, Termessos Milli Parkı, Olympos Milli Parkı, Altınbeşik Mağarası Milli Parkı ve Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı mutlaka görülmeli.


Antalya Müzeleri
Antalya'da ziyaret edebileceğiniz müzelerden bazıları; 

Suna İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi,
Antalya Müzesi,
Antalya Oyuncak Müzesi,
Sandland,
Atatürk Evi


Antalya'da Yapılabilecek Aktiviteler
Antalya her haliyle güzelliklerle dolu bir şehir ama Antalya tatilini daha da keyifli hale getirecek aktivite seçeneklerini de unutmamak gerek. Antalya'da denizsiz bir tatil düşünülemeyeceği için öncelikli önerimiz su sporlarının tadını çıkarmanız. Masmavi denizin derinliklerini keşfetmek isteyenler dalış imkanlarını değerlendirebilir. Antalya, dalış yapmak için eşsiz noktalara sahip.

Arkadaşlarınızla beraber Köprülü Kanyon'da rafting yapmak en eğlenceli aktiviteler arasında yer alıyor. Antalya'da yamaç paraşütü ve sörf yapabileceğiniz alanlar da mevut.

Biraz eğlence biraz macera olsun diyenlerdenseniz jeep safari turu ya da quad safari turu ile Toros Dağları'nın eteklerindeki zorlu yolları aşmanın tadına bakabilirsiniz. Ya da Toroslar'ın zirvesinde yer alan Saklıkent Kayak Merkezi'nde kayak yapmanın keyfine varabilirsiniz.

Teleferikle yapacağınız 15 dakikalık yolculuk ile Tahtalı Dağı'nın zirvesine çıkabilir ve buradan Antalya'nın güzelliğini uzun uzun seyredebilirsiniz.

Tarihi hikayeler ve eşsiz manzaralar eşliğinde unutulmaz bir deneyim içinse Likya Yolu yürüyüşü mutlaka aktivite listenizde bulunsun. Antalya'dan başlayıp Fethiye'de bitirebileceğiniz bu benzersiz rota ile binlerce yıldır insanlığı kendine hayran bırakmış, dünyanın en güzel manzaralarına şahitlik edeceksiniz.

Antalya'da Alışveriş
Büyük alışveriş merkezlerinin yanı sıra lüks butik ve mağazaların yer aldığı şehirde her türlü hediyelik eşya ve tekstil ürünü bulmak mümkün.


Antalya'da ayrıca yabancı turistlere hitap eden ve yerel ürünler satan birçok mağaza da bulunuyor. Bu mağazalar genellikle Kaleiçi'nde yoğunlaşıyor. Restoran ve kafe alternatiflerinin yoğun olduğu Dönerciler Çarşısı da tüm turistlere alışveriş imkanı sunuyor.



Antalya'da Eğlence
Antalya'da her zevke yönelik eğlence olanağı bulunabiliyor. Şehirde canlı müzik yapan mekanlardan, geç saatlere kadar açık olan kulüplere kadar birçok eğlence alternatifi bulunuyor. Konaklama seçeneğinize göre otelinizin sunduğu eğlence imkanlarından da faydalanabilirsiniz.



Antalya Tatil Önerileri
Sayısız otel ve tatil köyünün yer aldığı Antalya'ya gitmeden önce nasıl bir tatil yapmak istediğinizi planlayarak konaklama seçeneğinizi belirlemenizde fayda var. Aksi takdirde seçim yapmak zor olabilir. Antalya'da bulunduğunuz zaman içinde Kaleiçi'nden kalkan kiralık teknelerle Akdeniz'i keşfe çıkabilir ve falezleri görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.